Rychlojídla pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pudla
10.4.11 20:11

ja mikrovlnim - zmrazena zelkenina z mrazaku (pytlikova) se podleje troskou vodu a vlni 3-5 minut, k tomu se stejne uvlni nejrychleji treba vlocky nebo zavarkove testoviny pismenka - to je hned.

• Citovat
  • Upravit
merett
10.4.11 20:19

ja to dělám tak že jednoho krásného dne vezmu velikánskej papinák, nahážu do něj ruzné druhy mas (hovezi, kureci, kralik, kruta…), korenovou zeleninu (mrkev, petrzel , celer - jak kdy) a dam uvarit. Za ani ne hodinu vytahnu, maso nakrajim podle druhu do misy,, nakrajim k tomu tu varenou zeleninu a naporcuju do obycejných sáčků do mrazáku. Pak už jen vytahuju porce masa, uvařím přílohu, poprípadě přidám nějakou zeleninu z mrazáku (hrášek, kukuřice, fazolku…) dle nálady, v mikrovlnce ohreju maso, pridam kousek masla a je hotovo

takto se dá uvarit třeba na mesic dopredu pokud más tak velikej papinak jak my doma :palec:

• Citovat
  • Upravit
10802
10.4.11 21:25
merett píše:
takto se dá uvarit třeba na mesic dopredu pokud más tak velikej papinak jak my doma :palec:

Tak to je fakt dobrý :lol: Akorát že potřebuješ nejen velkej papiňák (ten máme) ale i velkej mrazák (ten nemáme :lol:)

Jak se někdo ptal na to vyvařování pidiporce polívky… to bych samozřejmě nedělala :lol: Když už dávám polívku, tak tu, co vařím normálně pro mě a pro manžela… se speciální polívkou bych se fakt nevařila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.4.11 21:36
jizvíková píše:
ahoj,
holky mám plno dětí, málo času a tak prosím o nějaké extra rychlé obědy pro batolata. Nejlíp něco co narvu do hrnce a nebudu se o to starat :)?? dík

Ahoj. Vařím jedině rychlovky. Vaření mě nebaví a vyvařování považuju za ztrátu času. Když má manžel chuť na něco lepšího, uvaří sám (a my holky se s ním svezem :lol: ). Jde teda hlavně o víkendy, přes týden vařím jen sobě a Marušce (oběd, teplé večeře jsem naštěstí nezavedla) a já miluju vařené maso, takže příprava fakt rychlá.

K vaření používám převážně jen papiňák nebo parní hrnec. Teda krom příloh, ale ty se vaří samy a hlavně rychle. Nahážu tam, co je zrovna po ruce, v lednici nebo mrazáku, za určitou dobu vyndám, Marušce rozmačkám vidličkou, udělám přílohu a hotovo. Polévky i omáčky jsem se naučila zahušťovat instantní pohankovou kaší Nominal, takže to pak v pohodě dám i Marušce, solím hodně málo (na to jsem naučila i manžela, takže ten si většinou už ani nepřisoluje), koření my holky nemusíme (myslím nějaké pikantní koření, které nepoužívám hlavně kvůli Marušce) a manžel je zvyklý kořenit až na talíři. V týdnu vařím obden na dva dny dopředu, v pátek se snažím uvařit i aspoň na sobotu (něco lepšího, ale i tak rychlého).

Anežka je zvyklá, že když jí nechutná, co je na talíři, nic jiného nedostane. ALe ona je na moji stravu zvyklá a Maruška je vděčný strávník od začátku příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.4.11 10:59

Ja varim taky hodne v papinaku. Uvarim maso, rozsekam a do sacku naporcuji do mrazaku.

Pak ob den nahazim do hrnce zeleninu - mrkev, brambor, petrzel, kvetak atd atd. k tomu nakonec prihodim treba kuskus, pohanku, jahly atd. a je hotovo.

Z mrazaku jen vytahnu uvarene masko a mala dlabe o sto sest. Ma 13m a zatim nesolim, nesmazim. A chtela bych u toho zustat do 2 let.
Manzel ji nastesti v praci a ja si obcas neco rychleho uvarim pres tyden. O vikendu varim pro nas poradne jidlo a male vytahnu nejake hotove jidlo z mrazaku at neztracim cas, ktery si muzeme uzivat jako rodinka… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
11.4.11 11:02
merett píše:
ja to dělám tak že jednoho krásného dne vezmu velikánskej papinák, nahážu do něj ruzné druhy mas (hovezi, kureci, kralik, kruta…), korenovou zeleninu (mrkev, petrzel , celer - jak kdy) a dam uvarit. Za ani ne hodinu vytahnu, maso nakrajim podle druhu do misy,, nakrajim k tomu tu varenou zeleninu a naporcuju do obycejných sáčků do mrazáku. Pak už jen vytahuju porce masa, uvařím přílohu, poprípadě přidám nějakou zeleninu z mrazáku (hrášek, kukuřice, fazolku…) dle nálady, v mikrovlnce ohreju maso, pridam kousek masla a je hotovotakto se dá uvarit třeba na mesic dopredu pokud más tak velikej papinak jak my doma :palec:

Takhle jsem to dělala s příkrmama taky.
Ale po roce začaly obě děti šilhat po tom, co máme na talíři my. Nejdřív se je dalo ošálit tím, že měli něco velmi podobného, ale já v podstatě vařím jídla, která jsou vhodná pro mrňata od brzo. Manžel si zvykl, že jsou neslaná, případně jen minimálně (babička z toho šílí a to se u nás doma nikdy extra nesolilo…), prostě když brambory neosolím, tak je v pohodě sníme neosolené atd. Takže mrňatům víc nakrájet, odrostlejším mrňatům míň nakrájet… U mě je limit na jídlo cca půl hodiny, protože v devět obvykle odcházíme ven a vracíme se v půl dvanácté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
12.4.11 11:47
Wiolla píše:
jizvíková píše:
kuskus ma uspech jen u jednoho, korenovou zeleninu s hovezim jsem v papinaku delala dneska a zase jedl jen jeden :-(

Kdo nechce jíst, má dostat chleba. 8-) :jazyk:

Přece nebudeš vyvařovat každýmu zvlášť, co mu chutná. Jedno batole, druhý batole, táta, aspoň že to mimčo dostane prso… To by byla vývařovna hadra. :wink:

No právě- je to celkem psycho- jeden jí to, co druhý ne… Hlad a Polských vší. Kdyby to bylo u nás doma, tak jim řeknu, ať si zajdou do restaurace- tady se bude jíst to, na čem se s mužem domluvíme. A tak jsou taky vychovaní. A basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí