Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Udělala bych nepečenou klasiku z piškotů a ovoce, promazaný tvarohem a zakysanou smetanou…
Pokus o vložení fotky.. http://img5.rajce.idnes.cz/…DSCN6582.jpg?…
nebo ![]()
http://img11.rajce.idnes.cz/…DSCN9418.jpg?…
Příspěvek upraven 06.05.15 v 23:20
Dělám už léta tvarohový nepečený dort proložený kompotovaným ovocem a piškotama. Místo ztužovače je tam želatina, něco mléka, cukru a másla. Chutná trošku jako v obchodech Duha, ale daleko líp. Navíc vyjde opravdu levně a je hotový za 20 minut (když pominu tuhnutí v lednici).
@mau-mau pekne, ale vrta mi hlavou, ze ti ty banany nezcernaly ![]()
Dělala jsem nepečený dort do školky…¨zakysanka, ovoce, piškoty…
ale nejdřív jsem se ptala učitelky, jestli to jde a jestli nejsou nějací alergici ve školce–naštěstí není ani jeden
Ahoj díky za tipy, já jsem se právě ve školce ptala a omezení co kdo přinese nejsou žádná, dorty tam prý mají často, lépe tedy nějakou zdravější verzi. Přemýšlím právě o tom mrkvovém dortu, nikdo se tu u tom nezmínil…, potřebovala bych na něj rychlý recept.
@Krčka Jen koukám, ze tu byl ještě dotaz na ty banány - dort jsem dělala ráno, hned vezla do školky. Takze vydržely v pohodě. Akorát ta hruška by asi nevydržela, tak ta je natřená citronovou šťávou. Díky tomu to nezčerná. Ale zas je to trochu kyselé, takze počítám, že tu snědly učitelky.:-)
Ahoj, prosím, prosím. Syn jde zítra naposledy do školky, bude přecházet do jiné. Slíbila jsem mu, že něco upeču (dort, cupcakes)…jenže nevím jaké. Syn si trval na letadlech, ale to není pro holky, chtěla bych něco univerzálního, jelikož je to soukromá školka a počet dětí se neustále mění, tak netuším, kolik jich tam bude, natož kolik holek a kolik kluků. Uvítám každou inspiraci, díky! ![]()
@Reinka No a co, že to není pro holky. Vždyť je to synův dort, tak proč by tam měl mít něco, co nechce…
Univerzální jsou motivy zvířátek, džungle, krteček a ostatní večerníčkové motivy… Nebo, protože je léto, udělat kulatý dort se žlutou polevou a slunečními paprsky… prostě slunce.
@Lejaa píše:
Udělala bych nepečenou klasiku z piškotů a ovoce, promazaný tvarohem a zakysanou smetanou…
Přesně. Je to super fofr, chutná snad úplně všem. Já dávám mandarinky a maliny, nahoru polevu z ledových kaštanů a nutely. A dokola oblepim oplatky. Nahoru, do ještě nezatvrdle polevy dám jahody a je nejen dobrý, ale i krásný.
@Reinka letadla jsou fajn
naše mladá (4 r) nejvíc teda miluje traktory a bagry, kdybys teda chtěla nějaké typicky holčičí téma ![]()
Nebo jestli má ve školce svou značku - obrázek, tak nějak pojednat do dortu tu…
@Reinka ja bych napekla muffiny. tmave, svetle, s ruznym sypanim, polevou, muzes nekde vytvořit i ta letadla, sluníčka, kyticky… ![]()
kazde decko capne, co se mu bude libit a je to. pomerne rychle, jednoduche, za me lepsi nez se patlat s dortem. a i ve skolce odpadne krajeni, porcovani, zpraseni se ![]()
Tak…a teď jsem v prd.. ještě víc, než jsem byla
Sluníčko se mi líbí, je to šupšup, v podobném stylu se mi ještě moc líbí tohle prasátko, nebo beruška… Jenže je fakt, že pro děti praktičtější jsou ty muffiny, pro mě je to víc patlání. Zase to musí přežít cestu, to by byl nějaký takovýhle dort lepší, je to tam samá zatáčka…¨něco se značkou mě taky napadlo, má žábu, ale to by asi dětem nedocvakla pointa…
@LennaZS píše:
Přesně. Je to super fofr, chutná snad úplně všem. Já dávám mandarinky a maliny, nahoru polevu z ledových kaštanů a nutely. A dokola oblepim oplatky. Nahoru, do ještě nezatvrdle polevy dám jahody a je nejen dobrý, ale i krásný.
Toto mi přijde skvěle urcite někdy vyuziju diky
![]()
Obnovují diskuzí, co by jste upekli do školky? Je to smíšená třída, asi 20 děti a asi 4 učitelky. Dorty normálně nepeču, občas cheesecake, takže netuším co upect. A bude stačit dort z normální formy pro takový počet dětí? Jsou tam děti 1,5-6 let ![]()