Rychlý dort do školky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
239
6.5.15 22:18

Rychlý dort do školky

Syn bude slavit druhé narozeniny, chodí už do soukromé školky, chtěla bych přinést nějaký dort, nejsem kdovíjak zdatná kuchařka, tak prosím něco jednoduchého a přitom dobrého, napadl mě mrkvový dort. Prosím o konkrétní recepty a mám formu o průměru 28 cm, děkuju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
6.5.15 22:24

Nejrychlejší dort bude, když sedneš do auta a zajedeš do obchodu či cukrárny :kytka: Rychlejší a jednodušší recept neznám :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3364
6.5.15 22:27

Já se vždycky poradila ve školce, co jsou zvyklí dětem dávat a jak jim to servírují. Nakonec jsem místo dortu připravovala muffiny, takže učitelky nemusely nijak porcovat a rozdělovat na talířky.
Taky záleží na tom, co má syn a jeho vrstevníci rádi. Doma jsem v prvním narozeninám dělala dort z rozvařených jablek s pudinkem, protože klasické těsto by malý nejedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
6.5.15 22:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
6.5.15 22:29

@jancab Taky bych se radši poradila s učitelkama. Když si představím, že servírují dorty dvouletým, je mi jich líto. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.5.15 22:29

http://www.toprecepty.cz/…ou-smetanou/ nezkoušela jsem, ale nevypadá špatně ;)
Jinak bych třeba koupila korpus, na ten bych dala směs(tvaroh, zakysaná smetana cukr atp) a na to nějaké ovoce a případně želé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
6.5.15 22:32

Já vždy slavím úspěch s tímto korpusem:
http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…

Krém dělám ze šlehačky a zakysané smetany s cukrem. Bez ztužovačů, stačí pár hodin v lednici. Nemá to chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.5.15 22:37

Jak píšou holky, domluvila bych se ve školce, v naší školce preferují spíš že místo sladkostí máme koupit ovoce / jablka, hrušky, mandarinky… dle sezóny / a udělat třeba ovocný obložený talíř nebo sušené ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
6.5.15 22:43

@Caleb82 děti chodí do soukromé školy… Ale ředitel nám řekl, ať děti raději nosí doma upečené bábovky, koláče nebo strůdly než dorty z cukrárny. Většinou to tak bylo. Jen občas někdo donesl dort - ale zásadně od cukrářky.

My nesli několikrát bábovku. Jednou dokonce tu předpřipravenou od Vitany (tuším, že od ní). A několikrát jsme dělali muffiny a také perník na plech. Ten jsem pak nakrájela a posypala stříbrnými jedlými kuličkami (Dr. Oetker). Vždy jsme měli kousek pro každé dítě, učitelku, anglického učitele, asistenku a pana ředitele.

Vše se snědlo a vše mělo úspěch ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.5.15 22:45

Zkus tenhle korpus :palec: http://www.toprecepty.cz/…us-na-dorty/ je krásně nadýchanej a rodina i známí se ho můžou ujíst :D dávám do něj teda vanilkový krém Dr Oetkera a bud ho potáhnu marzipánem, nebo navrch ovoce zalité želé a strany nechat jen tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
6.5.15 22:45

Taky bych se napřed raději zeptala, někde není vůbec povoleno donášet domácí jídlo a pokud jo, tak jak tu padlo, chudák učitelky, kdyby to museli servírovat. Nehledě na to, že spousta dětí dorty vůbec nejí (můj starší syn vůbec, mladší rýpne, oba synovci max. ojedí to, co jim chutná- jednomu jen těsto, druhému zas jen to, co je na tom, věřím, že jinde to bude u malých dětí podobné).

Variantou jsou ty muffiny, je to jednoduché, jakékoli těsto (bábovkové, na litou buchtu apod.) lze nalít do formiček, pak třeba jen pocákat čokoládou, nebo jsem viděla udělané jako muchomůrky- potřít krémem, vykrájet kolečka z červeného marcipánu jako čepička, na to malé bílé marcipánové puntíky, to by je zaujalo. A jinak jednoduchý a pro většinu dětí jedlý dort je nepečený z piškotů (já dělám tak, že ušlehám šlehačku, smíchám se zakysankou, do toho vysypu piškoty, promíchám, půl do formy, na to kompotované ovoce, druhou půlku piškotů, navrch posypat kakaem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1616
6.5.15 23:04

Já sama zkušenosti nemám, nebyli jsme dětmi obdařeni, ale sestra vždycky dělala vláček. Na velký podnos miňonky, podla počtu. Čoko polevou přilepila kolečka-lentilky. A každý „vagón“ ozdobila jinak, zdobením na cukroví
Barevný máček, jedlé kuličky, kytičky atp. Nic velkého a vždy to mělo ohromný úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
6.5.15 23:05

Ja dělám vždycky nakrájené ovoce do nějakého tvaru, dá se toho hodně vybrat když Zadáš na obrázcích Googlem aranžování ovoce. Dělám to jako paví ocas, prvně udělám z hrušky páva (z hřebíčku korunku a oči) a pak ten ocas jsou plátky kiwi, hroznové víno, půlky jahod, maliny, plátky mandarinek… Borůvky.. Co mají hezkého v Makru. :) vypadá to nádherně, jak je to barevné. Dělám to tak po poradě s učitelkami, protoze říkaly, ze dort nikdo nejí, ale ovoce je vděčný a fakt to snědí deti vždy všechno… :palec: a to aranžování jsem vymyslela sama po inspiraci na tom Google. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
6.5.15 23:06

U nás v klasické školce jsme byli upozorněni, že tohle se nesmí. Dle předpisů děti nesmí ve školce dostat nic, co není buď balené nebo připravené přímo ve školce, ať už z hlediska kdejakých salomnel nebo pak alergií jednotlivých dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
6.5.15 23:09

Já jsem do školky jednou dělala linecké cukroví (slepované), ale to je drbačka :lol: a podruhé malé čokoládové muffinky - ty měly velký úspěch :palec: děti se tím příliš nezapatlají, dobře se to rozdává i jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí