Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj potřebovala bych poradit od Vánoc nekojim a mam výčitky protože od té doby se pořát v něčem pácáme,rýmu tu má téměř furt.Teď momentálně máme od SO šílenou vodnatou rýmu a dnes začal kašlat(když zakašle tak pláče takže ho to asi bolí) a měl zvíšenou teplotu.Mudr. nám dala Mucosolvan je strašně zahleněný,nechce jíst ale pije.Nedoporučíte mi něco,co zabralo Vám.Napadlo mě cibule s cukrem ale nevim na jaký kašel to je jestli na suchý nebo na tenhle......Jak mu posílit imuniti je nám 13.měsíců Děkuji všem
Cibule s cukrem je skvělá na jakýkoliv kašel.
Mucosolvan nám nezabral nikdy,cibule vždycky.
Zkus dávat aspon 5× deně.
na imunitu se z přírodních doporučuje echinacea,ale to chce podávat dlouhodobě.
Z těch umělých nám zabral Rybomunil.
Vyčitky máš zbytečné.já kojila víc jak rok a půl a dítko je astmatik,alergik,měl ekzémy.Druhé dítko nekojené a taky pořád marod,to si nevybereš
My jsme marod pořád,ted malý kašle,má hnusáckou rýmu-už po stopadesáte.Nám pomáhá Sinupred.Zkus namazat průdušky na noc eukalyptovou mastí nebo je taky výborná Tymiánovka od Justu.Na tu nedám dopustit.Aby jenom neměl zánět průdušek.Ale když jste byli u mudr,tak předpokládám,že ho dobře poslechla.Hlavně nemít doma suchý vzduch.Já močila látkovky v eukalyptovém oleji a dávala na radiátor.At je brzo líp ![]()
Tymiánovim krémem ho mažu vzduch zvlhčuji ale už jsem zoufalá to neni týden aby mu něco nebylo do Vánoc to bylo naprosto zdravé miminko.
veronika41 píše:
Tymiánovim krémem ho mažu vzduch zvlhčuji ale už jsem zoufalá to neni týden aby mu něco nebylo do Vánoc to bylo naprosto zdravé miminko.
Já měla taky zdravé miminko,jenže pak jsem nechala naočkovat proti TBC a zdraví je v háji
Běháme už půl roku po mudrech,už mě to nebaví,vysiluje.Ale co člověku zbývá.Nejhorší je,že pořád trčíme doma.Za celou zimu jsme byli venku snad 5×
![]()
Katka86 píše:veronika41 píše:Já měla taky zdravé miminko,jenže pak jsem nechala naočkovat proti TBC a zdraví je v háji
Tymiánovim krémem ho mažu vzduch zvlhčuji ale už jsem zoufalá to neni týden aby mu něco nebylo do Vánoc to bylo naprosto zdravé miminko.Běháme už půl roku po mudrech,už mě to nebaví,vysiluje.Ale co člověku zbývá.Nejhorší je,že pořád trčíme doma.Za celou zimu jsme byli venku snad 5×
![]()
![]()
To je taky hrůza
.Já už jsem taky zoufálá už mě napadlo i jestli neni alergický,máme doma psa…Nevim zítra jdu k Mudr tak jí to nadhodim.
veronika41 píše:Katka86 píše:To je taky hrůzaveronika41 píše:Já měla taky zdravé miminko,jenže pak jsem nechala naočkovat proti TBC a zdraví je v háji
Tymiánovim krémem ho mažu vzduch zvlhčuji ale už jsem zoufalá to neni týden aby mu něco nebylo do Vánoc to bylo naprosto zdravé miminko.Běháme už půl roku po mudrech,už mě to nebaví,vysiluje.Ale co člověku zbývá.Nejhorší je,že pořád trčíme doma.Za celou zimu jsme byli venku snad 5×
![]()
![]()
.Já už jsem taky zoufálá už mě napadlo i jestli neni alergický,máme doma psa…Nevim zítra jdu k Mudr tak jí to nadhodim.
NO to ji určitě nadhod
.My už máme alergologické vyšetření za sebou,právě u staršího v roce alergii na psa potvrdili,ikdyž ho teda doma nemáme.Třeba to může být tím
.Já už taky nevím co dát,aby se už konečně nemarodila
![]()
Katka86 píše:veronika41 píše:NO to ji určitě nadhodKatka86 píše:To je taky hrůzaveronika41 píše:Já měla taky zdravé miminko,jenže pak jsem nechala naočkovat proti TBC a zdraví je v háji
![]()
![]()
.My už máme alergologické vyšetření za sebou,právě u staršího v roce alergii na psa potvrdili,ikdyž ho teda doma nemáme.Třeba to může být tím
.Já už taky nevím co dát,aby se už konečně nemarodila
![]()
![]()
Já to nejdřív pořád sváděla na to počasí ale už pochibuji že to tim je uvidim co mi řekne…Je to hrůza,už aby alespoň řek co ho bolí atd…Tak ať je Vám brzy taky líp
Ahoj, můžete mi prosím poradit, trochu nevim, co dělám špatně. Synek - 2 roky, je každou chvilku nemocnej, rýma a z té se to vždykcy rozjede, až je to i na průduškách. Ani ne před 3 týdny jsme se z toho vyhrabali antibiotikama a už zas nudlí a dnes jsem zjistila zvýšenou 37.3, takže něco na něj neleze. Jaký máte režim, když je dítko ne vyloženě nemocné, ale nakřáplé. Dávám zatím jen Nasivin na noc a občas Vincentku. Můžu něco jiného? A ven se taky snažíme nechodit. Co bych mohla víc, aby se to zase nerozjelo? Samozřejmě klidový režim na lůžku u nás nejde, to ho prostě nepřesvědčím. Díky za rady
@lehaje píše:
Ahoj, můžete mi prosím poradit, trochu nevim, co dělám špatně. Synek - 2 roky, je každou chvilku nemocnej, rýma a z té se to vždykcy rozjede, až je to i na průduškách. Ani ne před 3 týdny jsme se z toho vyhrabali antibiotikama a už zas nudlí a dnes jsem zjistila zvýšenou 37.3, takže něco na něj neleze. Jaký máte režim, když je dítko ne vyloženě nemocné, ale nakřáplé. Dávám zatím jen Nasivin na noc a občas Vincentku. Můžu něco jiného? A ven se taky snažíme nechodit. Co bych mohla víc, aby se to zase nerozjelo? Samozřejmě klidový režim na lůžku u nás nejde, to ho prostě nepřesvědčím. Díky za rady
Tak u nás je rýma pořád a já se taky modlím,at to nespadne na průdušky.Takže vařím průduškové čajíky-domácí né sáčkované-anýz,timián+majoránku.Průdušky mažu tymiánovkou nebo jezevčím sádlem.My teda už máme doma i inhalátor,takže dávám inhalovat ventolin-to máme nakázané od mudr a já ještě občas dávám dýchnout vincentky.Do nosíku nepoužívám nic,občas vytřu vincentkou a hlavně odsávám a odsávám.A už mi z toho věčného marodění hrabe ![]()
@veronika41 když měl můj malej takovej kašel, byli sme u doktora a ptala sem ho na cibuli s cukrem a on že tím nic nezkazím…
Jinak my zas skoro nemocný nejsme, ale když sme jako teď, tak to stojí opravdu za to. V neděli si stěžoval malej (3)na to že ho bolí oušku, měl ho dost zarudlí a tak sme jeli radši na pohotovost, no a tam mu píchali, je hrozně zahleněnej a rýma se mu tlačí ven úplně všude jen né nosem, dostal i zánět spojivek, z ouška mu pořád vytíká takovej žlutej fuj…a dneska konečně dostal antibiotika, byl na tom čím dál hůř…tak doufám, že brzy zaberou..
Ahoj, co na rýmu a kašel u 3-měsíční? Rýmu má snad od porodnice, ale teď se k tomu přidalo pokašlávání a celkově velká uplakanost, což u ní není zvykem. Klidná je jen u prsu, jinak brečí pořád. Je to tak od včerejšího odpoledne. Teplotu nemá. Kapeme libenar do nosu a v noci jsme i odsávali. Poradíte jak ji pomoci?
A co na to říká doktorka? Mit 3 měsíce rýmu asi není úplně ok.
Posledně na poradně v 6 týdnech to neřešila. Tahat ji tam mezi opravdu nemocné děti nechci, abychom nechytli něco horšího (už jsem poučená od prvního dítěte, kdy jsem jako matka plašan opravdu chodila k dr. s rýmou a odešla jsem s blicí virózou a angínou k tomu) :-/ Já jsem od porodu měla rýmu asi 4× a starší dcera ještě víckrát. Pořád si to předáváme a v podstatě není týden, kdy by aspoň jedna z nás neměla rýmu.