Rýže a jaká?

38
1.11.05 20:30

Rýže a jaká?

Ahoj holky,

nevíte odkdy se doporučuje vařit mrňouskům rýže? Jíme ovoce, zeleninové i masové polévky a chtěla bych je zkusit uvařit i s rýží.
 Díky

ivina a Peťule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
1.11.05 20:49

Ahoj, pokud už baštíte to co píšeš tak klidně rýži přidej, jen bych jí víc povařila aby byla trošku měkčí. Rýže neobsahuje lepek takže se z ní dělá i rýžový odvar, který se používá na léčbu průjmu i u malých kojenců.
 Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
1.11.05 21:26

Ahoj.

Přidala bych jeden tip. Zkus uvařit rýži ve vývaru (třeba zbyl z vaření zeleninové polévky nebo masa). Jídlo je mňam. :) Nemusíš přidávat ani maso. Radimek jako nekojený dostával příkrmy od 5 měsíce a rýži jsem přidávala v 8 měsíci, hodně rozvařenou.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
1.11.05 21:40

Rýži určitě miminku vařit můžeš - někdo ji doporučuje dokonce jako první příkrm (místo mrkve a spol.). Doporučuje se typ basmati. Vařit hodně dlouho, aby opravdu změkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
2.11.05 07:28

rýže

Ahoj, nebo použij rýžovou kaši od Hami, její složení je 99% rýže a 1% je vitamín B. No a splní to svůj účel na 100%.věrka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.11.05 09:23

O rýži basmati jsem neslyšela, ale že se doporučuje natural či parboiled, to mám z knížky zdravé výživy kojenců.
My dávali nejprvé od NEstlé nemléčnou rýžovou kaši (přidávali jsme do ní HA mlíko), pak, když jsem vařila kaši či přílohu z rýže, tak z parboiled.
Snad nějak pod tlakem se z té šlupky dostávají ty živiny do zrna + se tak neobrušuje a leští jako jiné typy = má výživovou hodnotu daleko vyšší než obyčejná „bílá“ rýže. Natural je samozřejmě lepší, bála jsem se, že bude ale hůř stravitelná, tak ji ještě nedáváme..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
2.11.05 10:07

Ahoj,
rýže s mrkví je od Hami jako příkrm uváděna od 4. měsíce, já jí prckovi vařím od 7. měsíce - Basmati BIO. Nechám jí hodně rozvařit, podávám s rozmixovanou mrkví nebo dýní, malé to moc chutná.

maya

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.6.11 18:10

Co v 11 mesicich musim tu ryzi jeste mixovat, zkusila jsem ji jen uvarit s cervenou cockou ale asi je na to jeste brzo tak jsme skoncili zase u baby menu, nevite nahodou nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí