S dětmi do Anglie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.9.12 12:00

Pro Vendy21

Ahoj my jsme na tom byly uplně stejně akorad bez dluhu, ted jsem 3 měsíce ve Skotsku v Edinburku manzel jel drive, nasel si tu praci a sehnal bydleni neni to jednoduchu proto je lepsi aby jel sam, My treba platime 500 za dvě mistnosti mame rocni ditě takze se vejdeme v pohodě ale stejně od ledna se chceme prestehovat do vetsiho a se zahradou.Tak ti radim vykašli se na Anglii, tam jezdi kazdej a jet do Skotska v Anglii jsme byly a vim neda se se Skotskem srovnat a kdyz mate dite ještě lepsi tady uvitaji rodinu, jelikož tu jsem 3 mesice uz mam narok na benefity takze penize pro sebe a Saru mam. Manžel pracuje, praci stalou a na cely uvazek nasel za mesic takze neni to sranda. Rozhodne lepsi aby jel prvni budes mit jistotu. Pokud chceš dam ti vice informmaci Taky jsme nevěděly kudy kam muzu ti pomoct!!ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.12 15:14

ii

8o :roll: :D :D :D

Příspěvek upraven 06.02.13 v 23:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.12 13:05

Ahojte, my taky s manželem ( a naším 1,5 ročním prckem) uvažujeme už delší dobu o stěhování do UK. Ještě jsme neuvažovali o konkrétní oblasti, vím, že lehké to nebude nikde. Co zařídit v ČR bych věděla, anglicky taky docela umíme oba, účet v UK už máme založený (nějakou dobu jsme tam pracovali v rodině tzv. načerno) a to je tak všechno. Takže spíš nevíme, jak získat bydlení v UK. My jsme chtěli odjet všichni najednou, ale všichni píšete, že nejlepší je poslat manžela předem. Poradíte někdo, jak jste si zajistili bydlení dopředu? Nemůže přece přijet a zůstat pod mostem. Bylo by možné si zajistit podnájem přes realitku v UK třeba 2 bedroom flat už z Česka nebo po vás chtěli nějaké doklady, že tam pracujete atd.? A kolik tak počítat měsíční náklady na pronájem, council tax, vodu, energii a plyn? Vím, že každá oblast se liší, ale stačí orientačně. Budu ráda, když se mi někdo ozvete, klidně i SZ. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.10.12 17:22

Takze dopredu ani nahodou, leda tak BB nebo share house, potrebujete reference, najem na minimalne tri mesice dopredu a podle me i tu praci

Doba je blba, takhle bych sem s ditetem nejela ani nahodou, at si manzel dopredu zajisti praci, pak bydleni a pak prijedte

co by chtel delat za praci?

• Citovat
  • Upravit
15.10.12 17:45
@mmonica
@mmonica píše:
Takze dopredu ani nahodou, leda tak BB nebo share house, potrebujete reference, najem na minimalne tri mesice dopredu a podle me i tu praci

Doba je blba, takhle bych sem s ditetem nejela ani nahodou, at si manzel dopredu zajisti praci, pak bydleni a pak prijedte

co by chtel delat za praci?

presne tak nejdriv mit jistotu praci,bydleni.tak jsme to taky udelali.mela bych strach, co kdyby jste mely smulu na praci a dochazely penize tak by jste se musely vratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.10.12 18:20

No my jsme si mysleli, že když přijedem všichni, tak seženem práci dříve, protože bysme hledali oba. A snad jeden z nás by něco splašil. Počítáme s tím, že v začátku je těžké najít dobře placenou práci, tak bysme vzali takřka cokoli za min. mzdu. A hledat dál při práci. Malého bysme chtěli dát pak od 2 let do školky a dělat oba. Jak to vlastně chodí v UK se školkama? Jak píšeš nejdřív sehnat práci a pak bydlení…tak to je z ČR právě velký problém. Musíš chodit na pohovory atd. Takže my chcem nejdřív najít to bydlení. Kde teda sehnat share house pro manžela? Slyšela jsem, že i Češi v UK nabízí takové podnájmy, máte někdo kontakty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
15.10.12 18:25

Tak z Cr dopredu to taky nevidim moc nadejne. Nicmene u nas zadne reference nechteli (Brighton, stehovali jsme se uz nekolikrat), na praci se ptali, ale potvrzeni taky nechteli, zaloha byla ve vysi cca jednoho najmu (ale u nas je najem dost drahy). Jeste je ta varianta, ze dorazite vsichni do nejakeho toho BB a budete rychle shanet. Ale podle me je stejne lepsi, kdyz pojede prvni chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
15.10.12 22:46
@kitkat27 píše:
No my jsme si mysleli, že když přijedem všichni, tak seženem práci dříve, protože bysme hledali oba. A snad jeden z nás by něco splašil. Počítáme s tím, že v začátku je těžké najít dobře placenou práci, tak bysme vzali takřka cokoli za min. mzdu. A hledat dál při práci. Malého bysme chtěli dát pak od 2 let do školky a dělat oba. Jak to vlastně chodí v UK se školkama? Jak píšeš nejdřív sehnat práci a pak bydlení…tak to je z ČR právě velký problém. Musíš chodit na pohovory atd. Takže my chcem nejdřív najít to bydlení. Kde teda sehnat share house pro manžela? Slyšela jsem, že i Češi v UK nabízí takové podnájmy, máte někdo kontakty?

hele pokavad mate penez jako zelez, tak prijedte oba, ale myslet si, ze s malym ditem se vam tu bude dobre hledat prace a zacinat, nevim,
mozna, jak tu pisi holky nade mnou ve Skotsku je opravdu Havaj, ale ja jsem ve Walesu a muzu rict, ze situace vuci EU a pracovnikum z EU zrovna ruzova neni, verejnosti je hodne podsouvano, ze pracovnici z EU muzou za britskou nezamestnanost a Britanie, kdyz bude chtit, tak je schopna, kdykoli vystoupit z EU a co bude pak tezko soudit
najem 2 bedroom se muze nejlevneji pohybovat kolem 400 liber, k tomu nejakych 100 council, neco energie
tady mas stranky realitek a nebo pak na Gumtree http://www.rightmove.co.uk/
http://www.zoopla.co.uk/#fap
 http://www.gumtree.com/

• Citovat
  • Upravit
12
16.10.12 18:35

@mmonica

Díky za odkazy :palec:, podívám se na ně a zkusím někde napsat a pozjišťovat, co by od nás chtěli za doklady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patrik hynšt
4.4.13 13:13

dobrý den

Dobrý den chtěl jsem se zeptat chtel bych s rodinou vycestovat do Anglie mamka tam ma pritele ale sme rodina početna 4male děti ve věku 10mesicu-2roky.. chtěl sem se jen zeptat musi mit deti nake povoleni k vycestovani? a jestli je to nakej limitni lhuta jak dlouho tam bejt děkuji moc za odpověd PAtrik :mavam:

• Citovat
  • Upravit
291
5.4.13 14:35

Já byla v Irsku a hned bych se tam vrátila! Pracovala jsem tam 15měs a jeden celý měsíc jsem tam měla malou(5)a během měsíce se naučila barvy, pozdravit a počítat do 10 a to se viděla jen 1× s Irskou holčičkou, takže o děti bych se nebála. Angličtina mi bohužel nejde, rozumím vše, ale jaksi nedokážu mluvit, odpovídat. Byla jsem ráda, že mi teta pomohla vyřídit účet v bance, PPS number, sama bych to nezvládla. Přítel neumí anglicky ani slovo, což je škoda :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.13 17:10

Ahoj

@Patrik hynšt píše:
Dobrý den chtěl jsem se zeptat chtel bych s rodinou vycestovat do Anglie mamka tam ma pritele ale sme rodina početna 4male děti ve věku 10mesicu-2roky.. chtěl sem se jen zeptat musi mit deti nake povoleni k vycestovani? a jestli je to nakej limitni lhuta jak dlouho tam bejt děkuji moc za odpověd PAtrik :mavam:

Ahoj ja bydlim ve Skotsku.Mam dcerku s kterou jsem sem dojela, vubec nepotrebujete povoleni.Po prijezdu doporucuji obehat veskere urady, pocinaje pojistenim.Aby vedeli, ze tam jste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Joceleen
5.5.13 14:12

Ahojky, my se chystáme do UK taky, žili jsme tam před 3mi lety a to 5 let. Do ČR jsem přijela porodit, teď máme 2,5 letou holčičku. Žili jsme konkrétně v Birminghamu, náklady na měsíc vychází, teď myslím ubytování+council tax+vodné, stočné, plyn a elektřínu kolem 750 liber měsíčně a víc. To stejné platím i tu a vydělám si podstatně méně peněz, než v UK. Já to hodnotím tak, že v UK se dá žít lépe, z mého pohledu a z osobních zkušeností, jsou tam lidé zvyklí, že mají dost peněz a neumí s nimi hospodařit. Když to vezmu, že tady jsem se musela spokojit s 270 librami na měsíc!!!a taky se to dalo (nepočítám to bydlení). Každopádně platí, že ve dvou se to lépe táhne:-))

• Citovat
  • Upravit
Joceleen
5.5.13 16:05
@Joceleen píše:
Ahojky, my se chystáme do UK taky, žili jsme tam před 3mi lety a to 5 let. Do ČR jsem přijela porodit, teď máme 2,5 letou holčičku. Žili jsme konkrétně v Birminghamu, náklady na měsíc vychází, teď myslím ubytování+council tax+vodné, stočné, plyn a elektřínu kolem 750 liber měsíčně a víc. To stejné platím i tu a vydělám si podstatně méně peněz, než v UK. Já to hodnotím tak, že v UK se dá žít lépe, z mého pohledu a z osobních zkušeností, jsou tam lidé zvyklí, že mají dost peněz a neumí s nimi hospodařit. Když to vezmu, že tady jsem se musela spokojit s 270 librami na měsíc!!!a taky se to dalo (nepočítám to bydlení). Každopádně platí, že ve dvou se to lépe táhne:-))

Ještě podotknu, že chlap jede taky první a my až za tří měsíce.

• Citovat
  • Upravit
gweny
20.5.13 13:23

Chtěla bych se s dítětem odstěhovat do Anglie asi Londýn anglicky umím trochu. Nemá někdo podobné úmysli? Ráda bych našla kamarádku s která by taky ráda změnila život. Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí

O Červené karkulce