Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, chtela jsem se zeptat těch, co maji zkušenost s cestováním do Thajska s malým miminkem. V únoru poletime do Thajska s 8 měsíčním miminkem. Letime v business class, přestupy krátké. Jde mi o to, jestli je tam mozne zakoupit veškeré potřebné veci pro malého j - plenky, masozeleninove/ovocné prikrmy.. Kojim, takze mliko mu budu dávat ze sebe. Jakékoli zkušenosti a momenty, na které se připravit, velmi rada ocenim. Dekuji
https://www.emimino.cz/…doma-104079/
Ale asi bych se informovala v nejakem centru cestovni mediciny co a jak
@H83 píše:
Zdravím, chtela jsem se zeptat těch, co maji zkušenost s cestováním do Thajska s malým miminkem. V únoru poletime do Thajska s 8 měsíčním miminkem. Letime v business class, přestupy krátké. Jde mi o to, jestli je tam mozne zakoupit veškeré potřebné veci pro malého j - plenky, masozeleninove/ovocné prikrmy.. Kojim, takze mliko mu budu dávat ze sebe. Jakékoli zkušenosti a momenty, na které se připravit, velmi rada ocenim. Dekuji
https://www.youtube.com/watch?…
Cestování s malými dětmi. Snad ti to k něčemu bude. Je to čerstvé.
Zdravím anonyma, který zřejmě něumí číst tak ještě jednou, dotaz je směřován pouze na ty, kteří mají zkušenost, cituji výše „..chtela jsem se zeptat těch, co maji zkušenost s cestováním do Thajska s malým miminkem“. A ad očkování, základní očkování má.
Ráda bych tedy poprosila o relevantní reakce bez emocí. Ostatní si svoje názory prosím nechte pro sebe případně do jiné diskuze.
Děkuji
@Kobliha51 Děkuji, ty znám a sleduji je. Jejich kluk je ale už trošku starší, myslím něco kolem rok a půl.
Jsou tam všude obchody SevenEleven a tam je klasické zboží. Plenky bohužel nevím, ale v supermarketech, které jsou v každém větším městečku seženete určitě.
My byli letos v Thajsku, malý měl tedy necelé dva roky. Cestu zvládl úplně v pohodě a tak jak kdosi psal v obchodech se tam dá koupit vše. Nejsem si jistá těmi příkrmy, ale myslím, že taky. Jinak je tam super ovoce na každém rohu a nebo můžete dávat jen rýži, tu mají taky všude a náš malej na ní ulítával. Super dovča, pojedeme zase, užijte si to.
Byli jsme loni (pravda, ne s kojencem, ale 15 měsíční batole). Pleny jsme ponejvíc sehnali v balení po 4 ks:-( a jen takové ty natahovací kalhotky, takže to byl docela opruz. Větší balení (pokud vůbec měli správnou velikost) tak jsme sehnali asi jen 2× a i tak to bylo jen cca 12 ks v balení. Vůbec jsme pak v obchodech neviděli pleny do vody (ty jsme naštěstí měli v dostatečném počtu s sebou). Větší problém bylo jídlo. „Konzervy“ masové jsme vůbec nesehnali (ani ve větších obchodech typu „Makro“). Pokud něco bylo, tak na způsob vietnamských polévek, tj. rýže nebo těstoviny v kelímku s nutností zalít to horkou vodou. Sem tam se daly sehnat „konzervy“ ovocné, ale velice málo. Já si naštěstí vzala s sebou pár ovocných i masových, tak jsme to pak řešili, že jsme k jídlu požádali o porci rýže navíc a tím jsme jídlo nastavili, takže pak ten jeden masový příkrm vyšel asi na tři jídla. Ohledně plen (zejména těch do vody) a jídla bych se tedy snažila nespoléhat na místní zdroj.
Je to podle me strasne nebezpene jedno štipnuti komara v thajsku stalo meho bratra malem zivot a to mu bylo 30 let a ma nasledky poškozene jatra. Proboha stoji vam ta dovolena za to riziko!
Znama se letos nakazila se svoji rocni dcerou v thajsku spalnickama. Good luck!!!
![]()
@Mia08 dobrý den, zřejmě jste nepochopila dotaz, který jsem položila.. nevadí, asi je to složité na pochopení ![]()
Ráda bych poprosila o reakce, které souvisí s mým dotazem bez EMOCÍ a negativních postojů.
Jestli chce někdo diskutovat na téma, zda je vhodné cestovat s tak malým miminem do zahraničí, tak v pořádku, ale pro to si založte jiné diskuzní téma.
@KristynaTita no a moje známá se letos spalničkami nakazila, a to žije na Moravě ![]()