Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, náš Tomík jde letos poprvé do školy a nevíme zda mu dát sebou první den kytku pro paní učitelku. Některé děti jí mít budou jiné ne. Nevím jak to teď chdoí, aby nebyl jedinej ať už jí mít bude nebo ne.
taky řeším, jestli to nebude pro něj jen další strs navíc, dávat kytku nějaké cizí paní. Co vy na to?
Ahojky:O)
Neporadím jako maminka prvňáčka, jen mohu z pohledu učitelky na 1. stupni potvrdit to, co už jsi sama psala - některé děti kytičku nosí, jiné ne. A protože vím, že kytička dokáže udělat té osůbce, v pro ni docela stresové situaci, radost, svému dítku bych ji určitě dala. Máš pravdu v tom, že dítko už tak bude „obalené“ různými věcmi, ale i přes to bych mu kytí dala. Paní učitelka je sice zatím cizí osoba, ale brzo se stane pro dítko osobou velmi blízkou (tedy v ideálním případě).
Přeji příjemný nástup do školy ať už s kytičkou či bez a hlavně bezva paní učitelku:O)
Pa, Jaa
…a do školky se kytička nosí nebo ne?
Přemýšlím nad tím, že nějakou malou koupíme. Neurazí a třeba potěší,ne?
Ahoj, píšu jako úča, letos budu mít prvňáčky, POPRVÉ a už se na ně moc těším a kytička by mě moc potěšila. Ale fakt nevím jestli se dává nebo ne. Do školky jsem nedávala, jen na konci roku, jako poděkování, že to tam s malou zvládli.
Učím v první třídě a určitě mě kytka potěší (hlavně skleněná) ![]()
Ahoj
učím, sice ne na prvním stupni, ale kytka vždycky potěší! Je to tak milý… V poslední době se všechno odosobňuje, což se mi nelíbí ![]()
Ohledně stresu - jde přece o to, jak se to dítěti podá. Jestli ji budu prezentovat jako „tu cizí paní“ (pozor, uvidí ji téměř denně možná po několik let) nebo „tu hodnou paní učitelku která se na něj ve škole těší“.
Nezapomenu, jak mi každá třída přinesla do třídy kytici, když jsem se vdávala. Potěší to neskutečně.