S lezoucím batoletem na hřiště

6381
31.3.21 11:54

S lezoucím batoletem na hřiště

Chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s pozdním chodcem. Chodili jste na hřiště, když teprve batole lezlo?
Náš mladej to miluje, miluje děti, Písek. Proleze to tam krásně, a navíc se fakt unaví. A to je příjemné. :mrgreen:
Vždy jsme se zakecali s někým, ale jejich děticky ve stejném věku už chodí.
Jsme teď v situaci, kdy v kočárku ho to nebaví. Plus jestli máte nějaký tip na dobré hřiště v Praze, kde je to pro batolata fajn. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
31.3.21 11:59

Ano, dcera začala chodit v srpnu v 16,5m :D Chodily jsme na hřiště cca od května a lezla a lezla.. tak šikovně, že si poradila i s velkou skluzavkou :lol: Sjela dolů, po čtyřech dolezla ke schůdkům, ty vylezla nahoru, sjela dolů a zas :D Vůbec nepotřebovala pomoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
31.3.21 12:00

Moje starší dítě bylo prosincový a chodit začalo až v 15 měsících, takže tenhle problém byl v zimě (ale pražské, zas nebydlím na Kvildě :D). Normálně jsem ho dávala na zem v gumovkách, kombinéze, na hřiště… Druhý chodil dřív, ale taky až po roce, a měl to podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
31.3.21 12:01

@jezurka7 To je šikulka, to musela být pohodicka :D. A myslíš, že když viděla ostatní děti, že ji to motivovalo k chůzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
31.3.21 12:03

@Dollorres Nechodila jsem s (mladým)synem kdyz neuměl chodit na písek. Bylo tam vždy milion děti a bála jsem se že ho tam někdo kopne nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
31.3.21 12:03

Jo, chodila. Cely loňský léto, kluk začal chodit pořádně až k začátku září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
31.3.21 12:04

@Annabela11 Zatím mám docela dobrý zkušenosti. Ty starší děti byly hodně optrné kolem něj. I když ostražitosti to chce, ale všímám si, že si fakt dávají pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
31.3.21 12:25

Já jsem nechodila, ale mně dcera začala chodit někdy v 10 měsících na podzim, takže jsem to ani nemusela řešit. Ale kdybych měla větší nechodící batole a bylo jaro/léto, tak bych chodila a nechala ho lízt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
31.3.21 12:27

Mám starší dítě ještě, takže chodíme od narození, na písku byl nejdřív na dece, pak z ní utekl a s vhodným oblečením lezl doteď než začal chodit v 16m :nevim: přijde mi to normální, tady se děti všude plácaj ať na písku nebo po trávě. I v zimě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
31.3.21 12:46

Ano, chodili jsme. Starší by byla na hřišti pořad a když mladšího přestalo bavit byt v kočárku, tak jsem ho proste nechala si hrát taky. Začal chodit někdy ve 13 m, což bylo loni v září, takže přes léto bud lezl nebo někde postaval, to už uměl :D Určitě na hřiště chodte, vídám tam decka co lezou, určitě nebudete jediný ;) zvlášť ted když je teplo, tak úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
31.3.21 13:08

Sice nebylo ani jedno z dětí úplně pozdním chodcem, ale na na hřišti jsem je v trávě nechávala batolit běžně, chvílemi si lezly, chvíli seděly a pozorovaly, prostě zkoumaly svět. Jen si člověk musí dávat větší pozor na jiné děti zabrané do hry, které nevnímají a batole přehlédnou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.3.21 13:10

Já nechodila, ale my máme zahradu. Na hřišti mi vadí, že se tam někdy poflakují puberťáci, všude plivou a vyhazují na zem nepořádek. Všeobecně se mi tam nelíbí, když, tak se jdeme projít někam mimo, tam jsem u lezoucí klidně vypustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
31.3.21 13:15

@Aduš8 toto je obrovská výhoda vesnice, máme tu skvělý velký oplocený hřiště (s bufetem a točeným pivem!) a puberťáci sem vůbec nechodí, ti maj jiný rajóny :mrgreen: když jsme chvíli bydleli ve městě, tak jsem z hřišť byla dost nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
31.3.21 13:20

Ano, absolvuje to každý, kdo má starší dítě a batole k tomu. Nemůžeš rok a půl nejít na hřiště, protože batole. :nevim: :lol: Prostě vhodné oblečení na zničení, teď už bych třeba softshell ani nedávala, je horko. Hlídat, aby nesnědlo něco co nemá a je to. :nevim: V tu dobu jsme vybírali hřiště, aby tam byl třeba mix povrchů, ať neleze jen po betonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
31.3.21 13:24

Samozřejmě chodíme, začaly jsme v 11 měsících, když už bylo hezké počasí. Dceři je rok, nechodí, ale hřiště celé přeleze :) že začátku jsme ji dávala na písek na podložku, ale tam stejně nevydržela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí