S oparem do bazénu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
30.12.19 13:07
@NickPaul píše:
Nevím no, já bych v klidu šla.. Opar není nic vážného, kor když se budeš hlídat aby jsi rukama bakterie nepřenášela.. To by jsi nesměla ani do krámu, školy, práce.. :think: Na opary trpím od mala a nikdy jsem to neřešila ani v domácím bazénu a nikdy nikdo nic nechytil..

No pokud k tomu část lidí přistupuje takto v tom smyslu, že dítě s rýmou a kašlem není nemocné a může do školky, tak se pak nedivím, že se všechno tak přenáší. Něco jiného je, když je někdo v inkubační době a netuší, že nějaký sajrajt má, ale vědomě jít do bazénu s tím, že mám opar a třeba někomu citlivému zbytečně zadělám na zdravotní komplikace, na to člověk musí mít žaludek. Navíc bazén je věc zbytná. Ale tak je to se vším, my chodíme jen když jsme zdraví, do školky a školy posíláme jen zdravé dětí a neodíráme na parkovišti cizí auta dveřmi. Ale každý má tu hranici asi prostě někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.19 13:09
@Zabatko píše:
No pokud k tomu část lidí přistupuje takto v tom smyslu, že dítě s rýmou a kašlem není nemocné a může do školky, tak se pak nedivím, že se všechno tak přenáší. Něco jiného je, když je někdo v inkubační době a netuší, že nějaký sajrajt má, ale vědomě jít do bazénu s tím, že mám opar a třeba někomu citlivému zbytečně zadělám na zdravotní komplikace, na to člověk musí mít žaludek. Navíc bazén je věc zbytná. Ale tak je to se vším, my chodíme jen když jsme zdraví, do školky a školy posíláme jen zdravé dětí a neodíráme na parkovišti cizí auta dveřmi. Ale každý má tu hranici asi prostě někde jinde.

Holt jsi úžasný citlivý člověk, který by se měl od zlého vnějšího světa co nejvíc izolovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.12.19 13:12

@Zabatko Je rozdíl mít jeden opar a nebo chrchlat a prskat, to už bych do toho bazénu nešla hlavně kvůli sobě.. ale dle mého je tahle dnešní doba tak strašně přecitlivělá a rozmazlená.. nedivte se, že jsu všichni hned nemocní když nemají žádnou imunitu, je to samý vegetarián, odsuzovatel očkování :think: ale chápu vás, je to jen jiný pohled na život..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
30.12.19 13:13

Já na opary trpím, chodím plavat s dcerkou min. každý týden, a když mám opar dám si na něj compeed naplast na opary, a myslím si, že je to dostačující ochrana pro ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.12.19 13:15

Jeeee tak ja porad nevim :D jeden by sel, druhy to povazuje za bezohlednost… Tak se na to asi vykvaknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
@Fiškuska píše:
Jeeee tak ja porad nevim :D jeden by sel, druhy to povazuje za bezohlednost… Tak se na to asi vykvaknu…

Jen jdi.. a užij si fajn odpoledne :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
@Zabatko píše:
Já si z bazénu donesla parádní angínu, která mě vyřadila z provozu na měsíc. Fakt super.

Fakt z bazénu? Já myslela, že angína je kapénková infekce :think: Tos mohla chytit i v MHD nebo v krámě, ne? Teda nechci obhajovat Tyfové Mary a roznašeče moru, ale někdy i nemocný musí vylézt mezi lidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.12.19 13:16

Já bych se rozhodla podle stádia.. opar je virové onemocnění a nebezpečný je právě za čerstvá, kdy ta vodička je plná těch virionů a když si ji člověk rozpatlá prstama, můžete to roznést i po sobě (oko, genitál). Jestli je to zaschlý strup a hojí se to, už bych to jako úplný problém neviděla.. ;) hlavně bych koukala taky na to svoje bezpečí.. cákne ti tam jedna bakterka a může se ti to zbytečně zanítit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.12.19 13:16
@Ba-stet píše:
Fakt z bazénu? Já myslela, že angína je kapénková infekce :think: Tos mohla chytit i v MHD nebo v krámě, ne? Teda nechci obhajovat Tyfové Mary a roznašeče moru, ale někdy i nemocný musí vylézt mezi lidi :nevim:

No a myslíš, že když někdo půl metru ode mě v bazénu naslintá streptokoky do vody, že to nemůžu chytnout, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
30.12.19 13:17

@Fiškuska Asi záleží, v jak aktivní fázi to máš. Jestli zaschlý strup, tak je to asi fuk, jestli jsi v nejlepším, tak bych asi nešla kvůli sobě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
30.12.19 13:19

Tak naprosta vetsina lidi v sobe ten virus ma v latentni forme a puchyr se udela diky stresu a jinym vecem, ne ze to od nekoho chytne. Takze bych to neresila. On ten chlor vysussuje, takze hojeni oparu naopak pomaha. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.19 13:21
@Fiškuska píše:

Podívej, chlor zabrání přenosu naprosto spolehlivě. Navíc, na opary trím fest a nikdy nebyl žádný z bazénu - u mě je spouštěčem stres, výrazné nepohodlí a olíznuté nádobí (špatně umyté nádobí třeba v restauraci, omylem se napiju z cizí skleničky nebo mi někdo vymění příbor, společně vařím s někým a omylem ochutnáme ze stejné lžíce…).

Pravděpodobnost nákazy je výrazně menší než v zimě v MHD, tak buď v klidu a užij si odpoledne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173

@Fiškuska Jdi do lékárny, kup compeed náplast. Dej na opar a řádně umyj ruce.. na usta už nesahej a vše je ok.. opar se nepřenáší vzduchem ale kontaktem.. nikdy se mi nestalo, že bych třeba od mamky chytla opar ze vzduchu, musela bych se po ní napít ze sklenky, nebo olíznout příbor, utřít se do stejného ručníku. Ale pokud aplikuješ náplast a nebudeš se v oparu šťourat, tak je vše ok :) víme prd kdo sahal před náma na kliku do obchodu, madlo v mhd :nevim: nesměla by jsi po dobu oparu nic.. neřeš to a vyraž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
@NickPaul píše:
@Zabatko Je rozdíl mít jeden opar a nebo chrchlat a prskat, to už bych do toho bazénu nešla hlavně kvůli sobě.. ale dle mého je tahle dnešní doba tak strašně přecitlivělá a rozmazlená.. nedivte se, že jsu všichni hned nemocní když nemají žádnou imunitu, je to samý vegetarián, odsuzovatel očkování :think: ale chápu vás, je to jen jiný pohled na život..

Ale tak to brečíš na špatném hrobě, máme doma 4 děti a nemarodili jsme dlouho, děti běhají po zahradě, po venku a všude a nemarodí, dcera jela předevčírem na 7 hodinovou vyjížďku na koních, promrzlá, ale je pořád zdravá. Ale přijde mi rozumné vyhýbat se, když to jde, infekčním lidským nemocem. Zdravá zahradní špína, to je něco jiného. Ale tak každý to dělá dle svého uvážení. Já nepotřebuju mít zbytečně na stará kolena angínu, když jsem na ni citlivá, proto chřipce se necháváme roky očkovat, protože prodělat chřipku není nic extra prospěšné pro imunitu. Zdravé posilování je fajn, ale vystavování se infekcím je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
30.12.19 13:22

Já bych nešla, už jenom to, že ho máš, značí sníženou imunitu, ne? Nemluvě o tom, že i když ho můžeš mít na papuli, náchylnější člověk ho může chytnou jinam, na mnohem horší místo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek