S oparem do bazénu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
30.12.19 13:22
@Zabatko píše:
No a myslíš, že když někdo půl metru ode mě v bazénu naslintá streptokoky do vody, že to nemůžu chytnout, jo?

Já nevím, naštěstí nejsem tak chytlavá, takže jsem nad tím nikdy do hloubky nepřemýšlela. Měla jsem za to, že je nebezpečnější, když na to Tebe někdo prskne zblízka, než když se to naředí v 1500m3 vody :nevim: Ale to s tím homeopatikem byl spíš vtip, asi blbý. Tak promiň :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Zabatko píše:
No a myslíš, že když někdo půl metru ode mě v bazénu naslintá streptokoky do vody, že to nemůžu chytnout, jo?

V chlorové vodě? Leda by by to byla forma streptokoka Davidus Caperfildus nebo Rambus Rambusus. :mavam: To pak jo.

Příspěvek upraven 30.12.19 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
@SAJ píše:
Podívej, chlor zabrání přenosu naprosto spolehlivě. Navíc, na opary trím fest a nikdy nebyl žádný z bazénu - u mě je spouštěčem stres, výrazné nepohodlí a olíznuté nádobí (špatně umyté nádobí třeba v restauraci, omylem se napiju z cizí skleničky nebo mi někdo vymění příbor, společně vařím s někým a omylem ochutnáme ze stejné lžíce…).Pravděpodobnost nákazy je výrazně menší než v zimě v MHD, tak buď v klidu a užij si odpoledne. :mavam:

souhlas :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.12.19 13:24
@SAJ píše:
Podívej, chlor zabrání přenosu naprosto spolehlivě. Navíc, na opary trím fest a nikdy nebyl žádný z bazénu - u mě je spouštěčem stres, výrazné nepohodlí a olíznuté nádobí (špatně umyté nádobí třeba v restauraci, omylem se napiju z cizí skleničky nebo mi někdo vymění příbor, společně vařím s někým a omylem ochutnáme ze stejné lžíce…).Pravděpodobnost nákazy je výrazně menší než v zimě v MHD, tak buď v klidu a užij si odpoledne. :mavam:

Chlor nezabije vir tak rychle, není všemocný. Pokud už máš opar v sobě, tak Ti ho logicky vyvolá stresová situace, na naši tchyni stačí bafnout. Z naší rodiny ho nikdo nemá, ale taky bychom ho od někoho mohli chytnout na bazénu a pak by na nás stačilo taky bafnout. Díky, ale tento virus v sobě fakt mít nepotřebuju. Ale jak tak koukám, lidi jsou strašně málo informovaní a pak tady putují sítí takové děsné bludy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.12.19 13:25
@SAJ píše:
V chlorové vodě? Leda by by to byla forma streptokoka Davidus Caperfildus nebo Rambus Rambusus. :mavam: To pak jo.Příspěvek upraven 30.12.19 v 13:23

Jasně, takže když někdo vypustí nechutný zelený mrmel do vody, tak v něm ty streptokoky za 10 sekund spolehlivě chcípnou, žejo. Ach jo, toto fakt nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
30.12.19 13:25
@Ba-stet píše:
Opar naředěný v bazénu, to je prakticky homeopatikum, ne :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.12.19 13:26

Já opar chytla z bazénu, a světě div se i kvasinky. Humus, a jak tu někdo psal že chodí zensky s intimním problémem do bazénu? To je snad vtip ne? To se roznasi jedna báseň. Kdo tohle dělá je fakt cune. Opar je vysoce nakažlivý. Pokud už není zaschli…

• Citovat
  • Upravit
173
30.12.19 13:27

@Zabatko Já nebrečím.. Jen píši co si myslím o přecitlivělosti této doby.. To já mám teda vetší strach ze žloutenky, kterou můžete chytit i z vlastní kliky od domu.. proto jsem očkovaná A+B.. ale nějaký opar, který nechytnete tak snadno, bych vážně neřešila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.19 13:28
@Zabatko píše:
Chlor nezabije vir tak rychle, není všemocný. Pokud už máš opar v sobě, tak Ti ho logicky vyvolá stresová situace, na naši tchyni stačí bafnout. Z naší rodiny ho nikdo nemá, ale taky bychom ho od někoho mohli chytnout na bazénu a pak by na nás stačilo taky bafnout. Díky, ale tento virus v sobě fakt mít nepotřebuju. Ale jak tak koukám, lidi jsou strašně málo informovaní a pak tady putují sítí takové děsné bludy.

Zlato, virus herpes má v sobě cca 90-95% populace. Pokud jste teda v těch pár zbývajících procentech, opravdu buste měli být zalezlí doma a raději nevycházet ven.

Jestli to nebude spíš tím, že jsi špatně informovaná ty a proto tu šíříš bludy? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.12.19 13:28
@Ba-stet píše:
Já nevím, naštěstí nejsem tak chytlavá, takže jsem nad tím nikdy do hloubky nepřemýšlela. Měla jsem za to, že je nebezpečnější, když na to Tebe někdo prskne zblízka, než když se to naředí v 1500m3 vody :nevim: Ale to s tím homeopatikem byl spíš vtip, asi blbý. Tak promiň :kytka:

No tak pochopitelně když na Tebe někdo prskne, tak je to dost problematické a riziko nákazy je velké. Já jsem se tedy nikdy od svých nemocných dětí angínou nenakazila, asi proto, že kašel u angíny moc často nebývá a hrnky a příbory jsem schopna uhlídat. Jako je fakt, že už jsme ji neměli pár let, ale spolehlivě ji chytnu u zubaře nebo na plovárně. Tak to prostě je, vlhké prostředí, teplo, ideální pro šíření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.12.19 13:30
@mackA159 píše:
Já opar chytla z bazénu, a světě div se i kvasinky. Humus, a jak tu někdo psal že chodí zensky s intimním problémem do bazénu? To je snad vtip ne? To se roznasi jedna báseň. Kdo tohle dělá je fakt cune. Opar je vysoce nakažlivý. Pokud už není zaschli…

Ano jsou to čunata co chodí s intim. problémy do bazénu ale i přes toto tam každý leze :think: Nebudeme si nic nalhávat, že do bazénu chodí i slabší jedinci.. Ale pokud bude s oparem opatrná a nebude se potápět a olizovat vše okolo, tak je nákaza minimální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.12.19 13:32

Dekuji vsem za nazory :) Puchyrky uz jsem mela, ted tam mam neco jako predstadium strupu :lol: respektive mela jsem to zaschly a jak se tam utvoril stroupek tak mi to nedalo abych si ho nestrhla ze jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
30.12.19 13:32
@SAJ píše:
Zlato, virus herpes má v sobě cca 90-95% populace. Pokud jste teda v těch pár zbývajících procentech, opravdu buste měli být zalezlí doma a raději nevycházet ven.Jestli to nebude spíš tím, že jsi špatně informovaná ty a proto tu šíříš bludy? :think: :think: :think:

No tak asi jsme si ho mezi sebou nepředali, když ho nikdo nemáme, děti zatím žádné partnery nemají, takže je docela dobře možné, že mezi těch 5-10% patříme a ven rozhodně chodíme, a to hodně. Celé je to o tom, že je zbytečné kvůli nějaké chvilkové radosti vystavit riziku nákazy některého z těch 10% lidí co ho nemají. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
30.12.19 13:34

Tak jsem prave zjistila ze jsem hrozne bezohledna a nikdy me nenapadlo ze bych nemohla s oparem do bazenu. Dokonce i na dovoleny jsem s nim nekolikrat byla. A co chudaci kolegyne v praci, kdyz tam kazdou chvili chodim s oparem. A teda bazen me nikdy nenapadlo resit, ani doma ho ode me nikdo nechytne, tak bych se divila ze v bazenu jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
30.12.19 13:35
@Zabatko píše:
No tak asi jsme si ho mezi sebou nepředali, když ho nikdo nemáme, děti zatím žádné partnery nemají, takže je docela dobře možné, že mezi těch 5-10% patříme a ven rozhodně chodíme, a to hodně. Celé je to o tom, že je zbytečné kvůli nějaké chvilkové radosti vystavit riziku nákazy některého z těch 10% lidí co ho nemají. Tečka.
:roll: Ale božínku. No tak jo. Jen, prosím tě, jak myslíš to tučně zvýrazněněné? Že ty si to pleteš s HPV virem?

Příspěvek upraven 30.12.19 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek