Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ja bych dala. Nechavam doma, az kdyz smrka casto a nebo ma vylozene ucpany nos.
Dala bych úplně s klidem. Syna dávám taky. To by byl totiž od září doma pořád. ![]()
To není důvod nechávat doma. U syna maj teď ve školce rýmy a kašle snad všichni.
Syn i chrchlá, ale teplotu nemá a ani není unavený. Nesmysl ho mít doma.
@Lucie-N-B píše: Více
Docela by mě zajímalo, co je paním učitelkám po tom, jestli někdo pošle dítě po očkování do školky. To je čistě na rozhodnutí rodičů.
Myslím, že by se stačil trochu odporující rodič a to dítě tam protlačí.
Je otázka, jak moc to reálně kontrolují nebo to tam mají vyvěšené jen tak.
Máme stejný plakát a podle naší učitelky dítě do školky nesmí s „rýmou, která aktivně vytéká z nosu“. Že se párkrát za den utře do kapesníku je úplně běžné, od toho je tam každý půlrok musíme kupovat. Zbarvená rýma nebo nos jako kohoutek je samozřejmě něco jiného.
Ten plakát máme taky, ale pokud si občas utře nos to snad nevadí, to už by nemohl do školky vůbec nikdo. Jde spíš o silnou rýmu, kdy to fakt teče nonstop.
To řeším ve školce pořád. Minulý týden mi učitelky řekly, že má syn navštívit lékaře, protože má infekční rýmu a je to na antibiotika( přitom smrknul tak 2× -4× za den, nudle mu netečou a kašel jen když je ulítaný). Ok, nechala jsem ho doma a šla k Dr., ten mi řekl, že pokud dítě nemá vyloženě chrchlák, nudláky, tak je to ok. Že občas smrkne a zakašle, taky ok, protože v tomhle počasí a změny teploty je to normální. Tak že pokud nemá teplotu, bih vi jaký kašel a unudlaný nos, cítí se dobře, tak není důvod nedat do skolky.
Já už si půjdu k doktorce pro potvrzení, že dítěti nic není, protože má nudli celou zimu a jinak nic. Ale ve školce remcají, když dítě nemá úplně suchý nos, takže se tam asi celou zimu vůbec nepodívá. To, že pracuju, samozřejmě nikoho nezajímá. ![]()
@Andyss píše: Více
Mně třeba tohle potvrzení odmítl pediatr dát, a řekl mi na to, že každá rýma, která není alergická, je infekční. Dcera byla 2/3 školky doma + to komplikovaly ještě několikaměsíční covidové uzávěry. Úleva přišla až se školou, kdy to najednou ze dne na den nikoho nezajímalo, jestli děti smrkají nebo kašlou. Ale na školkovou šikanu nikdy nezapomenu. A plakát jsme měli stejný.
No ja uz jsem uplne zoufala. Mladsi uz ma nudli 9 tydnu, po Pamyconu tri dny klid a zase, ve vyteru nic nenasli. Starsi 4 tydny a furt doma. Nastesti pracuju z domu a mame babicku, ale vzdy tu mam aspon jedno dite za zadkem a praci k tomu. Uz jsem zrala na chocholouska. Konvickujeme, strikame do nosu, inhaluji vimcentku, maji hromady vitaminu a nic.
Taky už nevím jak se zbavit rýmy
Syn byl naposledy ve školce předminulý čtvrtek. Pak jsem byla nemocná i já, dobírám ATB tak jsme byli doma spolu, ale už je to dlouho. Minulý týden hodně kašlal v noci, to už je dobré, sem tam potahuje, jinak teplotu nemá, nic. Dnes už jsem ho chtěla dát do školky, ale vzbudil se s plným nosem a zase se mu rýma během dne rozjela. Už je to fakt dlouho, mám ho vzít na ORL? Že by mu udělali nějaký výtěr? Máme kapky do nosu a mořskou vodu, konvičkovat nemůžeme, ještě je malý. Nejsem teď zaměstnaná, ale už to bude 2 týdny co nebyl ve školce a taky už potřebuju zas chodit na pohovory, nějaké jsem zrušila, protože jsem byla nemocná já, ale do jara s ním fakt sedět doma nebudu. Manžel má teď měsíc noční takže přes den spí a mně už tady hrabe jak jsme všichni nasáčkovaní doma.