S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
14.1.20 14:43

@Leli83 U nás naopak v letáku psali, že těžké nachlazení a rýma s teplotou už má zůstat doma. Z toho mi přijde, že rýma bez teploty a lehké nachlazení je OK (pro naši školku) a je fakt, že prostě ráno tam teď v zimě pokašlává a posmrkává většina dětí. Takže nebudu prostě jediná to své dítě nechávat doma, když je to běžný úzus, že tam takhle dítka chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
14.1.20 15:05

@Keyllah Mamca pracovala dlouha leta v MS, co vidi ted clovek v satne a celkove, to nepamatuju za „jejich dob“. Tehda to fungovalo proste tak, ze pokud bylo dite nemocne, bylo hned poslano domu a pri navratu pozadovala ucitelka potvrzeni pediatra, ze dite je jiz zdrave. Jenze tedka nema ten ucitel zadnou pravomoc, zadny pravo. Pak jsou pani ucitelky k neuvereni z toho, kdyz jim clovek oznami, ze dite marodi a zustane doma, protoze o skrinku dal Pepicek chrbla a Marenka dostava davku Nurofenu a pokarani od matky, at drzi zobak a ne aby rekla, ze je nemocna :zed:

• Citovat
  • Upravit
6419
14.1.20 16:05

Nezlob se, ale přesně kvůli takovým rýmičkám a kašílkům dětí se školek mám momentálně doma 2 nemocný děti s horečkama. A hádej co, taky jsem pracující a musela jsem si vzít volno, abych vyléčila své děti. Nezodpovědnost rodičů mě vytáčí do běla, navíc když máš hlídání, tak co řešíš??? Přesně vidím, že tu budu 14 dnů léčit svoje děti, pak je dám na 2 dny do školky, kde chodí děti s pouhou rýmičkou a kašlíkem a budu je mít doma dalších 14 dnů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
14.1.20 16:15

Kdybych měla hlídání, nechala bych doma. Že má dítě rádo kolektiv, ano, to má každé druhé. Tak si pozvi kamarády domu, pokud jim rýma nevadí.
Bohužel také občas s lehkou rymou dám, pokud už smrkaji hodně nebo kašlou, nechávám doma. Ale člověk snad nejlépe odhadne svoje dítě, můj starší syn při rýmě funguje normálně a litá jako blázen, vysmrka se, kapesník letí do rohu a litá dál, mladší to většinou snáší mnohem hůř, takže se zařídím i podle toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.1.20 16:19
@Anonymní píše:
Tak i já řeším dilema zda dítko do školky dát či ne. Malá má rýmu a s tím spojenej i kašel… U doktorky vše ok, poslechově je čistá… Problém je že smrkat umí, ale pořádne se vysmrka jen s pomocí, navíc je vidět že to smrkani, jak jen to říct, :lol: tahá jakoby zhluboka… Prostě neteče to samo… Nejsme nadšená z představy že je malá doma(školku miluje) ale po rozhovoru s mojí babičkou Teda nevím :think: prej když není teplota ať do školky jde… Když malá bude doma pracovně mě to neomezi (hlídání mám)… Poslali byste dítě do školky s rýmou když máte možnost hlídání? Jo má jen rýmu ale i v dýchání je prostě slyšet že je ucpana :nevim: jinak do školky nastoupila letos…

Nech ji doma. Pro tebe je to JEN ryma, pro ostatni deti treba zanet dutin az pichani usi :zed: :zed: Nechapu :pocitac: a doufam, ze nejsi z nasi skolky. Na svete nejsi jen TY a TVOJE dite, tak ber laskave ohledy na ostatni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.1.20 16:23

…a kdyz se ani neumi sama vysmrkat, dost pochybuju, ze si pri kasli zakryje pusu. :roll:..jsem se zas nastvala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 16:28

@klenice je hezky že se rozčilujes na mě, :lol: kdyby si četla i další příspěvky tak píšu ze malou sem zatím nechávala doma s každou rýmou, jen sem chtěla vědět jak to vidí ostatní, protože ne každý rýmu povazuje za „nemoc“, a taky píšu ze mi štve že malou po 14ti dnech doma dám do školky a do týdne má rýmu zpátky… Myslím že kdyby každý dítě bylo s rýmou doma tak jako to moje tak sice jsou školky napůl prázdné ale bez rymicek :palec: ale jo, máš pravdu, snad nejsem z tvojí školky :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1008
14.1.20 17:17
@Anonymní píše:
@klenice je hezky že se rozčilujes na mě, :lol: kdyby si četla i další příspěvky tak píšu ze malou sem zatím nechávala doma s každou rýmou, jen sem chtěla vědět jak to vidí ostatní, protože ne každý rýmu povazuje za „nemoc“, a taky píšu ze mi štve že malou po 14ti dnech doma dám do školky a do týdne má rýmu zpátky… Myslím že kdyby každý dítě bylo s rýmou doma tak jako to moje tak sice jsou školky napůl prázdné ale bez rymicek :palec: ale jo, máš pravdu, snad nejsem z tvojí školky :potlesk:

Ja jen nechapu, jak te tento dotaz vubec muze napadnout. Ja a spousta mamin, na rozdil od tebe, nemame hlidani a JEN zarymeckovane deti jsou pro nas hadr na bejka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.1.20 17:46

Já teda nevim, ale rýma neni nemoc, pokud fakt není uplně usoplená a rýma není zelená, u nás se chodí normálně i s kašlem, ale teda jsme v zahraničí, extra to tu neřeší a žádný problém s tím nikdo nemá..taky bys dítě mohla mít doma permanentně. dcera má rýmu co týden a nechat ji doma nic neřeší, ani se tu rýma nijak neléčí, pokud je to fakt jen rýma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 18:14

@klenice tak dotaz mi napadl protože když řeknu že má malá rýmu tak ji mám doma tak se dost setkavam s nechapavymi pohledy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4454
14.1.20 18:39
@astoret píše:
Já teda nevim, ale rýma neni nemoc, pokud fakt není uplně usoplená a rýma není zelená, u nás se chodí normálně i s kašlem, ale teda jsme v zahraničí, extra to tu neřeší a žádný problém s tím nikdo nemá..taky bys dítě mohla mít doma permanentně. dcera má rýmu co týden a nechat ji doma nic neřeší, ani se tu rýma nijak neléčí, pokud je to fakt jen rýma..

Ale ona psala, že dcera má hustější rýmu a kašle :nevim: Takže za mě je to nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
14.1.20 21:07

@astoret pro nas bohuzel ryma nemoc je, hned klukovi vlitne do usi a mame na 14 dni o zabavu postarano. Co bez problemu rozchodi imunita jednoho decka, druha nemusi. Pro jednoho rymecka, pro druheho viroza a zadna matka neumi vyhodnotit, do jake miry je zrovna ta jejich ryma infekcni. Ja mam doma slabsi kousek, co chytne, kde co, tak jsem na jakekoli nemoci ve skolce podrazdena, obzvlast, kdyz je moznost hlidani. Muj nazor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.1.20 21:43
@klenice píše:
@astoret pro nas bohuzel ryma nemoc je, hned klukovi vlitne do usi a mame na 14 dni o zabavu postarano. Co bez problemu rozchodi imunita jednoho decka, druha nemusi. Pro jednoho rymecka, pro druheho viroza a zadna matka neumi vyhodnotit, do jake miry je zrovna ta jejich ryma infekcni. Ja mam doma slabsi kousek, co chytne, kde co, tak jsem na jakekoli nemoci ve skolce podrazdena, obzvlast, kdyz je moznost hlidani. Muj nazor :kytka:

Nevím, s tímto se setkávám jen v ČR, pokud jde fakt jen o rýmu..to ty děti chcete držet v izolaci celou zimu? Neříkám, když je dítě zahuhnany až to není hezký, má velký kašel, ale obyč nachlazení s rýmou? Upřímně, to byste pak s deskami nemohly ani do obchodu či metra.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
14.1.20 22:19
@astoret píše:
Nevím, s tímto se setkávám jen v ČR, pokud jde fakt jen o rýmu..to ty děti chcete držet v izolaci celou zimu? Neříkám, když je dítě zahuhnany až to není hezký, má velký kašel, ale obyč nachlazení s rýmou? Upřímně, to byste pak s deskami nemohly ani do obchodu či metra.. :nevim:

Jenže ono je rozdíl se kolem nemocného mihnout v obchodě a nebo s ním celý den pobývat v místnosti, nechat si od něho prskat na jídlo, či spát vedle něho 2hodiny postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
15.1.20 07:08

@cverunka tak si to dítě dej na zimu do skleníku :nevim: jestli vás složí obyčejná rýma ( ne bakteriální) některé děti mají nudlí u nosu celou zimu a nic to neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí