S rýmou do školky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5425
20.10.17 23:49
@Bong píše:
@Borůvka1990 a to je možný, vidíš to, inverze mě nenapadla. :think: no uvidíme, každopádně díky za nazory :*

Není zač a držím palce, ať je synek zdráv :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 13:30

Tak i já řeším dilema zda dítko do školky dát či ne. Malá má rýmu a s tím spojenej i kašel… U doktorky vše ok, poslechově je čistá… Problém je že smrkat umí, ale pořádne se vysmrka jen s pomocí, navíc je vidět že to smrkani, jak jen to říct, :lol: tahá jakoby zhluboka… Prostě neteče to samo… Nejsme nadšená z představy že je malá doma(školku miluje) ale po rozhovoru s mojí babičkou Teda nevím :think: prej když není teplota ať do školky jde… Když malá bude doma pracovně mě to neomezi (hlídání mám)… Poslali byste dítě do školky s rýmou když máte možnost hlídání? Jo má jen rýmu ale i v dýchání je prostě slyšet že je ucpana :nevim: jinak do školky nastoupila letos…

• Citovat
  • Upravit
32057
14.1.20 13:33
@Anonymní píše:
Tak i já řeším dilema zda dítko do školky dát či ne. Malá má rýmu a s tím spojenej i kašel… U doktorky vše ok, poslechově je čistá… Problém je že smrkat umí, ale pořádne se vysmrka jen s pomocí, navíc je vidět že to smrkani, jak jen to říct, :lol: tahá jakoby zhluboka… Prostě neteče to samo… Nejsme nadšená z představy že je malá doma(školku miluje) ale po rozhovoru s mojí babičkou Teda nevím :think: prej když není teplota ať do školky jde… Když malá bude doma pracovně mě to neomezi (hlídání mám)… Poslali byste dítě do školky s rýmou když máte možnost hlídání? Jo má jen rýmu ale i v dýchání je prostě slyšet že je ucpana :nevim: jinak do školky nastoupila letos…

Pokud máš možnost nechat jí doma, tak bych jí tam nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
14.1.20 13:37
@Anonymní píše:
Tak i já řeším dilema zda dítko do školky dát či ne. Malá má rýmu a s tím spojenej i kašel… U doktorky vše ok, poslechově je čistá… Problém je že smrkat umí, ale pořádne se vysmrka jen s pomocí, navíc je vidět že to smrkani, jak jen to říct, :lol: tahá jakoby zhluboka… Prostě neteče to samo… Nejsme nadšená z představy že je malá doma(školku miluje) ale po rozhovoru s mojí babičkou Teda nevím :think: prej když není teplota ať do školky jde… Když malá bude doma pracovně mě to neomezi (hlídání mám)… Poslali byste dítě do školky s rýmou když máte možnost hlídání? Jo má jen rýmu ale i v dýchání je prostě slyšet že je ucpana :nevim: jinak do školky nastoupila letos…

Pokud máš hlídání, tak bych ji nechala doma. Ať se jí to ještě nezhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
14.1.20 13:40
@Anonymní píše:

ahoj, taky se přidám - koukám, že jsem tu kdysi dávno taky psala…
Pokud máš zajištěné hlídání - nechej dcerku určitě doma!!!
Já neměla hlídání nikdy žádné, oba s manželem v práci a tuto situaci jsem řešila snad tisíckrát - bohužel do školky se chodilo i s rýmou do té doby, než měl horečku…
takže - určitě nechej dcerku doma - ať rýmu pořádně vyléčí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
14.1.20 13:47

Ježíš, co řešíš? :roll: Máš možnost hlídání, tak ji nech doma. Nezlob se, ale tohle na mě působí jak červený hadr na býka. Já žádnou možnost hlídání nemám a jsem velice nadšená, když právě kvůli takovým, co strkají nemocné děti do školky, musím být s holkou doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
14.1.20 13:54
@Alushka.S píše:
Ježíš, co řešíš? :roll: Máš možnost hlídání, tak ji nech doma. Nezlob se, ale tohle na mě působí jak červený hadr na býka. Já žádnou možnost hlídání nemám a jsem velice nadšená, když právě kvůli takovým, co strkají nemocné děti do školky, musím být s holkou doma.

Přesně tak. Zvlášť, když mají hlídání a chce tam dítě poslat jen proto, že malá školku miluje :roll:.
Zakladatelko, díky tomu, že ty nejsi nadšená při představě máš nemocné dítě doma, pravděpodobně zkomplikuješ život jiným rodičům, kteří to hlídání nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
14.1.20 13:59

Já řeším principové dilema. Dítě bylo doma tři týdny kolem Vánoc. Hory, návštěvy, venku, déšt, bláto, mhd… prostě, naplno život. Ani ťuk. Včera šel do školky a dneska ráno malá nudle. A já ho tam asi ve čtvrtek (chodí dvakrát týdně) znova dám, i s tou nudlí. Nedala bych, kdyby měl teplotu a nebo kdyby si to přinesl odněkud jinud, to by mi přišlo nefér vůči ostatním. Ale když se nakazí ve školce, tak ho s malou nudlí doma nechávat odmítám. Jinak u tebe bych se řídila pocitem, jaký z dítěte máš. Já, pokud je to slyšet na dýchání, nechávám doma, když to jen trochu jde. Mám zkušenost, že se to pak zhoršuje do „fakt rýmy“. Se samotnou občas nudlí většinou dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.1.20 14:12

Nechtěla jsem vůbec reagovat, protože tyhle diskuze jsou tady opakovaně a nic nového se nevymyslí… Ale nakonec mi to nedá - není to jen o tvém pocitu, že ty budeš mít dítě doma, že tvoje dítě rádo chodí do školky a tvoje dítě se třeba bude doma nudit, tvoje dítě má teď „jen trochu“ rýmu… Tyhle děti s „jen rýmou“ vytvářejí nekonečný začarovaný kruh. Pinkají si to ve školce z jednoho na druhého. A teď si představ, že se ta „jenom rýma“ u některých dětí dokáže zvrtnout i v těžší průběh. Což je třeba konkrétně náš případ - synovi šla od miminka každá rýma během pár dnů dolů na průdušky. Výsledek: 5× hospitalizace na JIP, už přes 2 roky každodenní preventivní inhalace kortikoidů, Ventolin při ruce jako úlevový lék. Tohle fakt nechceš zažívat často. S nástupem do školky ovšem každé dítě s nudlí u nosu v šatně pozoruji se sevřeným žaludkem a pr. delí. I když to teď vypadá, že z toho konečně začíná vyrůstat, tak přesto mě nemocné (a ano, ta rýma prostě virová nemoc je) děti ve školce vytáčejí do ruda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 14:22

@Leli83 tak malá byla v podstatě pokaždé s rýmou doma, jen teď řeším jestli je to ok nebo to já přeháním :nevim: tebe naprosto chápu, ale i mě štve že malou 14 dni léčím, je tam týden a zas si ji domu přitáhne :think:

• Citovat
  • Upravit
1017
14.1.20 14:25
@Leli83
@Leli83 píše:
Nechtěla jsem vůbec reagovat, protože tyhle diskuze jsou tady opakovaně a nic nového se nevymyslí… Ale nakonec mi to nedá - není to jen o tvém pocitu, že ty budeš mít dítě doma, že tvoje dítě rádo chodí do školky a tvoje dítě se třeba bude doma nudit, tvoje dítě má teď „jen trochu“ rýmu… Tyhle děti s „jen rýmou“ vytvářejí nekonečný začarovaný kruh. Pinkají si to ve školce z jednoho na druhého. A teď si představ, že se ta „jenom rýma“ u některých dětí dokáže zvrtnout i v těžší průběh. Což je třeba konkrétně náš případ - synovi šla od miminka každá rýma během pár dnů dolů na průdušky. Výsledek: 5× hospitalizace na JIP, už přes 2 roky každodenní preventivní inhalace kortikoidů, Ventolin při ruce jako úlevový lék. Tohle fakt nechceš zažívat často. S nástupem do školky ovšem každé dítě s nudlí u nosu v šatně pozoruji se sevřeným žaludkem a pr. delí. I když to teď vypadá, že z toho konečně začíná vyrůstat, tak přesto mě nemocné (a ano, ta rýma prostě virová nemoc je) děti ve školce vytáčejí do ruda.

Rýma je nepříjemnost, žádná nemoc. Tedy bavím se o čiré rýmě, ne zelené, bakteriální nudli, únavě a teplotě. S rýmou do školky dávám běžně. Nebo ty snad nechodíš do práce, protože máš rýmu?
Taky si nedovedu představit situaci v zaměstnání, kdy nahlásím absenci, protože dítě má rýmu. Asi bych byla brzy bez práce. Navíc pracuju jako učitelka a to by si zase rodiče dětí, které učím asi stěžovali, že neustále chybím.
Takže si prostě nevyberu, nevyhovim všem.
Hlídání nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.1.20 14:26
@Anonymní píše:
@Leli83 tak malá byla v podstatě pokaždé s rýmou doma, jen teď řeším jestli je to ok nebo to já přeháním :nevim: tebe naprosto chápu, ale i mě štve že malou 14 dni léčím, je tam týden a zas si ji domu přitáhne :think:

Bohužel to je školka, no. :roll: Jsem přesvědčená, že kdyby každé dítě s rýmou zůstalo aspoň 3 dny doma, tak mají ty školkové děti mnohem menší nemocnost. Jenomže je to marný, je to marný, je to marný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40952
14.1.20 14:26
@Leli83 píše:
Nechtěla jsem vůbec reagovat, protože tyhle diskuze jsou tady opakovaně a nic nového se nevymyslí… Ale nakonec mi to nedá - není to jen o tvém pocitu, že ty budeš mít dítě doma, že tvoje dítě rádo chodí do školky a tvoje dítě se třeba bude doma nudit, tvoje dítě má teď „jen trochu“ rýmu… Tyhle děti s „jen rýmou“ vytvářejí nekonečný začarovaný kruh. Pinkají si to ve školce z jednoho na druhého. A teď si představ, že se ta „jenom rýma“ u některých dětí dokáže zvrtnout i v těžší průběh. Což je třeba konkrétně náš případ - synovi šla od miminka každá rýma během pár dnů dolů na průdušky. Výsledek: 5× hospitalizace na JIP, už přes 2 roky každodenní preventivní inhalace kortikoidů, Ventolin při ruce jako úlevový lék. Tohle fakt nechceš zažívat často. S nástupem do školky ovšem každé dítě s nudlí u nosu v šatně pozoruji se sevřeným žaludkem a pr. delí. I když to teď vypadá, že z toho konečně začíná vyrůstat, tak přesto mě nemocné (a ano, ta rýma prostě virová nemoc je) děti ve školce vytáčejí do ruda.

Když to je nekonečný koloběh :think: v pondělí dám dítka do školky zdravé, během týdne začínají posmrkávat a pokašlávat. Ok, ve čtvrtek se rozhodnu, že je raději nechám doma a při odchodu ze školky si všimnu, že Pepíček v šatně chrchlá jak tuberák. Zajdu za doktorem, týden doma, očr. Další týden už opět zdraví vyrážíme do školky a už v šatně potkáme chrchlajícího Pepíčka, který je tam stále a do pár dnů, už můžu znovu vesele na očr. Což si opravdu nemůžu pořád dokola dovolit. Dle doktora jsme jedni z mála, kteří to takto svědomitě řeší, ale k čemu mi to je? :think: dokud nebudou učitelky nepřijímat evidentně nemocné dítka do školky, je to dle mě bohužel neřešitelné...….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.1.20 14:32

@samantafox Podívej, hádat se nebudu, zkušenost je nesdělitelná. Do práce chodím a právě proto, že tam chodím, tak bych byla ráda, kdybych nemusela mít žaludeční neurózu pokaždé, když si moje děcka donesou ze školky tu „jen rýmu“. A mluvím právě o té vodové, s tou máme nejhorší zkušenosti. Mnohem raději bych si vzala 3 dny volna na rýmu, než skončit jako doprovod v nemocnici a pak ještě doléčovat 2 týdny v domácím režimu. Ale bohužel kdo nezažil, nepochopí. Tady to platí víc, než kdekoliv jinde.

Btw: takže virová rýma není nemoc? Tož to mi řekni, proč je ta potvora tak chytlavá…? Ano, jako dospělá ji chápu jako nepříjemnost, zvlášť když ji chytnu tak zhruba jednou za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
14.1.20 14:39

@Keyllah Jo, jo, stejná zkušenost bohužel. Proto říkám, že hlavně učitelky by v tomto měly být důsledné a zjevně nemocné dítě ráno vůbec nepřevzít. U nás v září dokonce rozdávaly brožurky, co všechno do školky nepatří. Od rýmy (ano, i ty vodové), přes kašle až po různé vyrážky… Apelovaly na rodiče, aby byli k ostatním ohleduplní. Stejná brožura visela i nějaký čas na dveřích od tříd. A pak ráno učitelky vesele přebírají děcka s těžkým průduškovým kašlem a nudlemi až po kolena. Co na to říct…? Snad raději nic. Jsem šťastná, že u nás se to výrazně lepší (ťuk-ťuk), malý byl od září nemocný jen jednou, ale i tak… Když si vzpomenu, co nervů mě stály první školkové roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí