Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat jak vám na miminka zabírá Sab Simplex. My ho dáváme třetí, čtvrtý den a mám z toho smíšené pocity, bříško ho podle mého stejně trápí … tak nevím jestli podávat dál, nebo jestli jsou kapičky natolik neškodné, že prostě i když zaberou málo tak to za to stojí.
Dík ![]()
Ahojík nám Sab simplex nezabíral spíše jsem ho používala na uklidnění.
Lékařka mě napsala LEFAX ten nám pomohl docela dost. Pak mě jedna kamaradka poradila kapicky BabyCalm tady je odkaz http://www.lekarna.cz/…koncentratu/
a ty nam teda pomohly nejvíce.
Tak snad jsem ti trochu pomohla Petra a Eliška
Ahoj Evewolf, u nás neměl Sabík žádný účinek. Přišlo mi, že je to snad ještě horší. Ale co se nám opravdu osvědčilo je masáž bříška. Koupila jsem si na to olejíček od Weledy a před každým kojením jsem namasírovala, pak kojo a prdlal krásně. Teď už jen tak 3× denně a nemáme vůbec žádné problémy. A taky teda piju tak 1,5 l kojící čaje od Weledy a musím říct, že i já, kdysi věčně nafouknutá, mám po problémech s nadýmáním. Weleda je tada dost drahá, ale po jiných kojo čajích mám vyrážku.
u nás to po sabu bylo lepší.
Chce to dávat opravdu pravidelně, třeba ob 1 jídlo, nejen třeba 1× denně.
A spojit s dalšíma prosedůrama, jako je masáž bříška mastičkou pupíkem nebo flatulinem.
Alenka
Tak co já jsem vysledovala po kamarádkách, tak Sab simplex zabírají na chlapečky. Nevím jak je to možné, ale na holčičky a jejich prdíky neměly skoro žádný účinek. Holky používaly právě Baby Calm. U nás Sab simplex bodoval téměř okamžitě. Možná je to kravina, ale fakt to tak v našem okolí bylo.
Tak v mém okolí se to nepotvrdilo. Mám kolem sebe samé kluky a nikomu nám Sab Simplex nefungoval. Začal fungovat až velmi spolehlivě Baby Calm. To už jsem i dokonce mohla jíst úplně všechno ![]()
Ahoj,
my jsme si s prdíkama užili fakt dost. Sab simplex mi připadá, že nezabíral vůbec. Někdo tady psal, že zabírá na chlapečky. No tak u nás to neplatí. Taky jsme vyzkoušeli Babycalm a můžu doporučit. Jsou určitě lepší. I když u nás občas zabírala jen ta malá oranžová trubička do zadečku. Jen to lítalo.
Přeju ať vás to netrápí moc dlouho.
Andrea a Adámek
Jé, teda holky, my zrovna dneska ten Sab nafasovali u doktorky a já se těšila, že malýmu bude líp…
no, třeba zrovna nám to zabere ![]()
ahojky,
já nevím, ale zdá se mi,že nám většinou zabírají.
Dá se ten babycalm vzít i na recept?
Ahoj Evewolf a Maty,
já Vítkovi dávám Sabík pravidelně a žádné zlepšení. Včera jsem to začala flinkat, měl ho snad jen před jediným kojením a zdá se mně teď druhý den trochu lepší! Bůhví čím to je … , nejjistější bude vydržet ty 3-4 měsíce až prdíky zmizí samy od sebe
.
Ahoj
- u nás sab. fungoval dokonale, co jsme ho začali používat tak byl s prdíkama klid. Nezlekni se kdyby měl s používání hodně řídkou stolici. Malý měl z toho skoro průjem ![]()
Díky všem za rady -
Sab dáváme už tři, čtyři dny a nevidím zlepšení. Kakání ma naopak dost hutný, občas musíme použít rourku aby vyšlo ven. A smrdí jak dospělák ![]()
Dneska jsme koupili BabyCalm a zatím jsme dali jednou. Spí, tak uvidíme. Ale než usnul tak se stejně kroutil.
Taky mám objednaný masážní olejíček na bříško od Weledy. Jsem ochotná zkusit všechno co půjde a co neškodí miminku …
Petulo_
Zapomněla jsem se zeptat do SZ - fakt je meloun dráždilo? Předpokládala jsem, že to je „jenom“ voda. Tak se doslova cpu melounama když nic jinýho nemůžu. Takže to klidně může být tím. Ach jo. A banány jsem taky měla…
Vy:,–(ím všechno. Klidně budu o chlebu (starém, samozřejmě
) jen když mu to pomůže. (A já aspoň zhubnu) ![]()
Aha já jsem zapomněla napsat, že jsme vůbec nekojili - takže jsme byli na umělé výživě. Možná nám zabírali tak dobře proto.
Nám zabíral, já ho dle doporučení doktorky dávala od 3t věku denně a to před každým kojením 8-10kp a malá neměla problémy…ale souhlasím, že strašně záleží na dítku.
Pa, Ha