Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny.Mám 8měsíční holčičku a chtěla jsem se zeptat,jestly jí mám učit pít z hrnečku.Z flaše mi pije čajíka jinak kojíme.Chtěla bych koupit Avent kouzelný hrneček a jaky k tomu pitko.Je toho více druhu.Prý neteče.Nevím jestly se dá koupit v každé lékárně,nebo jestly poradíte prodej po internetu.Za odpovědi moc děkuji. ![]()
Ahoj,
já mám 1 1/2 roční holčičku a používáme AVENT - ten kouzelný hrníček. Dobrý je bílá „násoska“ (nebo jak se tomu říká) ne za zelená. Z té mě nechtěla malá pít (je to moc tvrdý). Hrníček teče jen když pije (nasává) jina ne, což je výhoda protože když ho odhodí tak nemáme nic na koberci. AVENT se mi líbí, že se díly dají dokupovat a vydrží.
Ahoj APAJO,
já mám 7 měsíční holčičku a už asi 2 měsíce (co jsou ty vedra) používáme hrneček MAM. Já na něj nedám dopusit, malá pije sama, nikde neteče a dobře se myje
Kupovala jsem ho v DM drogerii.
Milka
Koupila bych kouzelnej hrneček.
Z normálního se teprv učíme - uznávám trochu moje pohodlnost:)
G
Ahoj, my máme Avent se zeleným pítkem - je pro děti od 6 měsíců. Před tím jsme měli bílé pítko a s přechodem na zelené jsme žádné problémy neměli. Pije z něj čaj i mlíko.
P
No já užívala bílej a zelenej nám nešel, takže jsem koupila rovnou žluté pítko a bylo vymalováno. Nevim, proč to ze zeleného nešlo. N oa donedávna (21měs) byla z bílého UM na spaní a jina kžluté, nebo je fajn uzávěr z lahví Rajec
G
Presne jak povida Petulda…problem je trosku, ze Avent hrnek tece, kdyz se tam da neco tepleho..roztahne se ta protikapaci membrana a dela louzicky… ![]()
jsem asi jiná:) ale tu kapací zkušenost nemám ani jednu a to máme všechno Avent a leju tam i vařící vodu a prochází to jednou za čas myčkou…
G
Já mám hrníček MAM a jsem s ním spokojená. Neprotíká a hlavně je nerozbitný - odzkoušeno mnohokrát. S.
AVENT hrneček je dobrý - dřív byla bezvadná ta zelená hubička - byla tvrdá jen tak akorát - ale teď - cca rok- se vyrábí z jiného materiálu a je hodně tvrdá, ale zase se lépe čistí.
ALE - tento hrneček opravdu teče !!! - ne když se otočí, nebo když spadne, ale pořád prosakuje kolem závitu - naprosté většině maminek které znám to dělá taky - takže v batohu jsem ho musela nosit v igelitovém pytlíku, což je otrava, vzhledem k té ceně.
Pak už jsem byla naštvaná, tak jsem koupila za poloviční cenu takový ten hrneček s brčkem - taky neteče, malému se z něj pilo dobře, jen se hůř čistí to brčko.
Nakonec nejvýhodněji - ale až pro něco větší prcky - ¨mi přidají takové ty sport uzávěry PET lahví - např. Rajec - dá se našroubovat na každou PET, a když se špatně čistí, tak pak se vyhodí - asi nejlevnější investice.
Ahojky
Ahoj..
Jako první hrneček u nás byl - kouzelný hrneček od Aventu s bílou hubičkou - je měkká (prodávají se ještě se zelenou - ta je tvrdá a pak se žlutou a to je takové pítko), jenže pak z něj najednou malý nechtěl pít.. Koupila jsem hrneček Tomme Tippe, jenže pití z něho je docela obtížný, takže si s ním malý jen hrál.. No a pak jsem koupila nekapající hrneček od Nuby, silikonová savička a super..
Ahoj, od cca 7 m máme nekapací hrnek NUK (s ušima i bez), Avent se zeleným pítkem, malé vyhovují různé typy. Na trhu jsou i další značky, MAM z DM nebo levnější Canpol Babies nebo Boček.
Sportovní uzávěry (Rajec, Matoni…) jsou super, mám jeden pořád sebou kdybychom zapoměli pití.
Jako přechod od normálního „tečícího“ dudlíku k pítku zkus nekapací „křížkový“ dudlík na lahev (když se netahá, nic neteče, my jsme používali při kojení na dokrm značka Boček z DM, 2 ks za 30,–), s touhle výbavou malá začínala pít sama.
Bára