Nevyvinuté jadýrko u kyčlí, bude nosit řemínky?

529
31.7.06 08:44

Kyčle

Ahoj holky,neustále ještě chodíme na kontrolu kyčlí,protože Šimon ještě nemá jedno jadýrko,žádný omezení nemáme,ale stejně by mě zajímalo,na co mají jadýrka vliv…Někde jsem slyšela,že by pak musel nosit řemínky…šmarjá tak mě uklidněte,že nééé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
31.7.06 09:17

Klíííd,

na jadýrka do roka čas!!! A i pak si myslím, že by to určo nebylo na třmínky…

• Citovat
  • Upravit
1098
31.7.06 09:33

Kdyby to bylo v takové míře nevyvinuté, tak ty řemínky už máte, já měla řemínky jako mimčo až do jednoho roku, nějak jsem to měla hodně nevyvinuté (a můžu ti říct, že si to nepamatuju :-) )!!!
Ale vy budete mít standart co má hodně miminek, jen se to prostě musí kontrolovat ať se to vyvíjí správně!!!!
Přeji zdravé miminko!
 Danny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
31.7.06 20:36

Mám syna, 6M a před 14 dny jsme byli na kontrole, doktor řekl, kyčle ok, nemám jedno jadérko vyvinuté, já se vyděsila a on mi jen řekl, že nezná nikoho, kdo by jadérko neměl, že to prostě jen sledují a až to bude tak to bude. Na kontrolu jdeme za 2.5 měsíce a žádný opatření nenařídil, spíše byl trochu nevrlý, že mě to vyplašilo. No, snad ví, co říká, ale připadalo mi, že to tak je, jinak jsem extrémně úzkostlivá až hysterická matka.

Evis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
31.7.06 20:40

Já byla s malou v asi 5měs na kontrole, kyčle už měla OK, ale pořád bez jadérek. Abychom nemusely chodit každý měsíc, pozval si nás na dobu, kdy jí bylo asi 7,5-8měsíců a už byla OK.
Opatření preventivní žádná.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
26.11.10 13:14

Naše malá taky nemá na jedné nožce jadýrko, už dva měsíce má frejkovu peřinku a na dalších šest týdnů minimálně ještě mít bude a to už by prý v jejím věku (3,5 měsíce)měla mít třmínky😢

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.11.10 13:48

Ahoj,my jsme na jedno jadýrko čekali do 10-ti měsíců,a i tak byl ještě čas.Neboj,jadýrka se vytvoří.Řemínky se myslím dávají jen kvůli kyčlím.To by už asi Dr řešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
4.10.11 11:45

Díky za tuto diskuzi :huban:

Malý také nemá jadýrka, takže jsem se uklidnila, že v 6m je ještě mít nemusí a snad vše bude v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.12 11:14

Vyšetření kyčlí

Ahoj,

ráda bych se zeptala..kdo má zkušenost…byli jsme v 5 měsících na vyšetření kyčlí…malá má nález Ib na obou nožkách…máme doporučeno široké balení…nevíte, co to znamená, jaké jsou vyhlídky do budoucna..a tak? dívala jsem se na to hodnocení na internetu - Ib tam posuzují jako hraniční nález, který se již nemusí sledovat..tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
28.4.12 20:41

Také nám bylo doporučeno široké balení plínek(dávala jsem jednu až dvě plíny složený na šíři kolínek) a myslím si,že i kdybychom to nedělali tak se houby stane.. Mají to spíš jako preventivní opatření.. tam jde o to,aby byly nožky pokrčený tak,aby zasedaly do té kloubní jamky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
30.4.12 19:19

nám je 7 měsícu a jadérka se nám vytvořila teprve teď :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
8.10.12 20:48

kyčle v 5týdnech

Ahoj maminky, chci se zeptat malý měl v 5týdnech kyčle 2a+,2a+-.Je to dobré? máme dávat širší balení ale nedávám malý to nesnáší…kontrolu máme teď ve čtvrtek…u dcery už si nepamatuju…jen vím že to širší balení říkají preventivně každé mamince :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.10.12 20:51

No to možná za nás.. Mám ve svém okolí spoustu mamin s podobně starýma dětma a široké balení nedoporučili ani jedné.. Pokud se jim něco nezdálo, tak chodili na častější ultrazvuky, ale nikdo nebalil naširoko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.10.12 20:55

Malej měl v 6.týdnech 2a+ a také měl doporučeno abdukční balení (2 látkovky). I přesto, že jsem mu ho dávala měl ve 12.týdnech 2b a doporučeno 3 látkovky.
No, u tak malého mimča bych to abdukční asi dávala. Je větší šance ty kyčle spravit do určitého měsíce než pak v půl roce vyfasovat Frejkovu peřinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
8.10.12 21:02

Dávala bych. V 5 týdnech je to naprosto bez problémů, dítko si během 2 dnů zvykne a pak to neřeší. Lepší než skončit ve 3,5 měsích s třmenama jako my :?

Jinak na vysvětlení - každý nález se musí ještě posuzovat úměrně věku, takže když je např. IIA, tak u několik týdnů starého miminka je to něco jiného než u několik měsíců starého miminka. IIA není nijak dramatické, v podstatě hraniční nález, který se může upravit sám bez podpůrných prostředků nebo taky nemusí. A věř, že čím je dítě starší, tím hůř se to řeší a léčí. Miminko „ležáček“ vůbec neřeší, že má nožičky od sebe ;)
Přeji, ať máte kyčle v normě co nejdřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí