Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@verunka84 píše:
Ahoj maminky, chci se zeptat malý měl v 5týdnech kyčle 2a+,2a+-.Je to dobré? máme dávat širší balení ale nedávám malý to nesnáší…kontrolu máme teď ve čtvrtek…u dcery už si nepamatuju…jen vím že to širší balení říkají preventivně každé mamince
ahoj..nase mala mela podobne..dostala perinku uz v porodnici…nedavala jsem ji to protoze se ji to nelibilo…kycle ma ok.
Tak jsem se dívala na tu zprávu od dr a tam je bez dyspl. anamnézy tak asi v pořádku-u nás se doporučuje širší balení všem 2 papírové pleny.
Já bych dávala, může se to zhoršit a pak třeba vyfásnete třmeny. My je máme od narození
a je to už opruz. Je nám 11 měsíců a do 14 měsíců je mám určo.
@dennytesarova píše:
Já bych dávala, může se to zhoršit a pak třeba vyfásnete třmeny. My je máme od narozenía je to už opruz. Je nám 11 měsíců a do 14 měsíců je mám určo.
Takovou dobu
a můžu se zeptat co máte za nález? My máme od 4týdnů abdukční peřinku, teď je malý 6 měsíců a zatím min. do 8 měsíců jí bude mít.
Tak já bych určitě dávala! my jsme měli v porodnici kyčle ok, pak v po6týdnech široké balení, které jsem dávala fakt poctivě, ale nepomohlo to, tak jsme vyfásli třmeny a nosili je až do 7.měsíců
@Annnet píše:
Takovou dobua můžu se zeptat co máte za nález? My máme od 4týdnů abdukční peřinku, teď je malý 6 měsíců a zatím min. do 8 měsíců jí bude mít.
Z porodnice jsme odcházeli a měli jsme 2C na obouch nožičkách, pak se nám to zhoršilo, tak jsme vyfásli třmeny. Teď nám je 11 měsíců a máme 1A. Ale na levé nožičce je špatný sklon stříšky 28 stupňů a má být 20 stupňů. Je to asi 3 týdny co jsme byli na kontrole a máme zase přijít v lednu.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
tady je vysvětlení čísel a písmen, kdy je co normální, třmeny + dečka