Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, kdy se vám ozvala hygiena s pozitivním výsledkem od odběru vzorku, prosím?
Prakticky hned ten den, kdy mi řekli v nemocnici, že je nález.
@Ladubaba píše:
Ahoj, kdy se vám ozvala hygiena s pozitivním výsledkem od odběru vzorku, prosím?
dcera měla před lety a nikdo se neozval
@Janakatabara aha, děkuji… dceři dělali včera navečer na pohotovosti výtěr, tak nevím, zda může volat hygiena i o víkendu, nebo až v pondělí u dr
@Ladubaba píše:
@Janakatabara aha, děkuji… dceři dělali včera navečer na pohotovosti výtěr, tak nevím, zda může volat hygiena i o víkendu, nebo až v pondělí u dr
O víkendu nebudou volat.
@Ladubaba píše:
Děvčata a jaké jste měla příznaky?
Manžel měl úplně šílený průjem a zvracení, to každá střevní chřipka byla nic proti tomu. Hygiena volala za cca 2 dny po vyteru a nakonec skončil v nemocnici, protože se už nemohl ani postavit na nohy jak byl zeslably…
@Ladubaba Ono to může vypadat dost různě. Od výše popsaných projevů k běžným průjmům až po bolest břicha (tam měla celá rodina průjmy různé intenzity, jen jedna z dcer pouze bolest břicha). Většinou je to průjem, zvracení, horečka.
@Havlova já ji měla před mnoha lety, vím, že jsem měla herečku dva dny, bolestí břicha a průjem snad jen jeden den. Bacil se mě ale držel 5 měsíců… zítra by dcera měla mít výsledky, snad… měla tři dny vysoké horečky, bolelo jí břicho a litala z ní jen voda, vůbec se nemohla podívat na jídlo, zvedal se jí žaludek, ale nezvracela. Dr nám tvrdila, že při Salmonele by musela mít zelený průjem
@Ladubaba píše:
@Havlova já ji měla před mnoha lety, vím, že jsem měla herečku dva dny, bolestí břicha a průjem snad jen jeden den. Bacil se mě ale držel 5 měsíců… zítra by dcera měla mít výsledky, snad… měla tři dny vysoké horečky, bolelo jí břicho a litala z ní jen voda, vůbec se nemohla podívat na jídlo, zvedal se jí žaludek, ale nezvracela. Dr nám tvrdila, že při Salmonele by musela mít zelený průjem
Většinou zelený bývá, nevím proč, ale bývá. Ony zvládnou potrápit i viry. K té hygieně - jen se budou vyptávat, kde byla ci jedla, jestli to jedla jen ona, jestli bylo špatně jen jí atd.
@Havlova měla ho lehce nazelenalý, teď už zase ne. Tak uvidíme, jen jsem z toho celkově nervózní, protože dělám ve školce a nevím, jaký by byl k tomu popřípadě postup
@Ladubaba píše:
@Havlova měla ho lehce nazelenalý, teď už zase ne. Tak uvidíme, jen jsem z toho celkově nervózní, protože dělám ve školce a nevím, jaký by byl k tomu popřípadě postup
Musela bys na výtěr. Dítě pro vstup do školky potřebuje 3 negativní výtěry. Držím palce.
Taky si myslím, že bych musela na výtěr. No uvidíme, co výsledky. Moc díky za reakce a přeji krásnou neděli 🙂