Mírná bolest všech zubů ( dásní)

Anonymní
14.1.23 01:11

Mírná bolest všech zubů ( dásní)

Ahoj, jdu si pro radu. Jelikož mi skončil před rokem zubař a já stále nemohu najít nového, nemam s tím kam zajít. Asi před 2 měsíci ( ne pravidelně každý den) jsem začal mít divné pocity v dasních ( nebo zubů) tu bolest nedokážu ani pořádně poznat, kde a co je příčinou. Je to divná bolest, né extra silná, je ale lehce štíplavá, tlačící, občas bodavá a stáletrvající ( jakoby uvnitř dásní nebo v zubech) bolí to úplně všude, nebo se to přemísťuje, nejprve třeba to cítím na předních zubech nahore, pak to třeba po půl hodině přejde a začne to dole a pak postupně celá horní i dolní čelist. Hrozně mě to ničí, nemohu se pořádně soustředit na nic jiného, hrozně mě to obtěžuje, mám pocit i hořkosti v ústech. ( Nevím. jestli to může mít spojitost) :roll: Občas mi na to zabere prasek na bolest, někdy ne. Mám prostě takový pocit, jak kdyby mi vrtali všechny zuby a takto bolela po zákroku celá horní i dolní čelist. Uz vubec nevim, co s tím. Doufal jsem, že to přejde. Ted uz to mam poslední měsíc v kuse, opravdu každý den. Dásně mi červené nepřijdou, nebo nějak napuchlé. Zkousel jsem zubní pohotovost, nikde mě ale nechtějí vzít, že mají pohotovost jen pro své pacienty a at si zkusím zavolat dalším zubarum, ty mě ale také odmítnou s tím, že mají moc práce a nestíhají ani svoje pacienty natož aby vzali ještě mě. :( Už jsem z toho hotový a nevím, co s tím. V životě jsem se s tímto nesetkal, s takovouto dlouhodobou bolestí. Ta bolest je dost podobná, jako když vám do pusy jde hrozně studený vzduch a cítíte to na zubech, takto to cítím v celé puse ( dasních) Dnes už mě vadí i pití studené vody z kohoutku, na všechny zuby. :,( Je mi 25. Neměl někdo někdy něco podobného? Co s tím? Každý den volám a prosím zubaře, jestli by mi nepomohli, ale prostě bez pomoci, moc se mi nechtělo, ale už jsem se dostal do situace, kdy jsem tam i trapně šel po telefonátu a odmítnutí, prosil jsem a ze si počkám klidně do večera, než ošetří svoje pacienty.. ale taky nic, ještě se na mě pacienti koukali jak na dementa a jedna starší paní mi dokonce rekla, ať nepočítám s tím, že když tam budu hrát chudáčka jak me něco bolí, že mě vezmou. Tak jsem odešel, co taky jinyho. Máme tady ještě pohotovost, na kterou by mě měli vzít, i když nemám svého zubaře, ale bylo nás tam asi 30, musíme stát v zimě venku a řada se samozdrejme na mě nedostala, protože rekli, že vezmou ještě dva a náš ostatní poslali opět domů, jelo nás asi 15, jeden klučina bouli až u oka, že ani neviděl, jeho tatínek říkal, že jedou až z Olomouce a ze nevi, co budou dělat, protože u nich je všichni také odmítli. :nevim: Jsem v háji, nevím proste co s tím, přeci nemůžu být 2 mesice každý den na lécích. Pomáhá mi hodně nimesil, občas ibalgin, nimesil je jistota, ten ale přeci nemohu brat 2 mesice každý den, kor, když na léky vůbec nejsem zvyklý, beru je fakt jen v nouzi :( Ted mam do toho asi tři dny ještě hrozný tlak v hlavě, hučení v uších, to teda doufám, že s tím souviset nebude, ale samozdrejme už mám docela strach, přes den se to dá, to moc nevnímám, jak se kolem mě pořád něco děje, tak to tolik neotravuje, ale jak si večer lehnu, mám pocit, že mi ta hlava tlakem praskne a to hučení mě dodělává uplne. Takže spánek-nespánek mám taky fakt super Poradíte? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1573
14.1.23 01:32

Tak jaká tedy bolest…dle názvu mírná…na tu prášky brát nemusíš…
ono počkat do večera až lékař ošetří své pacienty? taky chceme jít domů…
pokud je to takové povšechné a neurčité, bude to spíš zánět dásní nebo odhalené krčky…
používáš mezizubní kartáčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 01:39

@evulinda79 Když to začalo, tak mírnejsi a dalo se to. Teď když už je to každý den tak už je to mnohem silnější a bez prasku to nedám. Hlavne večer se to rozjede uplne. Po ošetření svých pacientů jsem hlavne myslel, že my tady máme jedny zubaře, kteří mají do 21:00hod a kdyz jsem tam byl ráno, tak jsem doufal, že by si na mě pár minut našli, aby se koukli, proč se mi tak děje. Ja taky přece nemohu za to, že mi zubař skončil a nikde proste neberou. Mezizubní kartáčky používám, pořád stejné, co mi doporučoval ještě můj zubař.

• Citovat
  • Upravit
1573
14.1.23 01:44

Pak zkus pastu na citlive krcky a navštiv dentální hygienu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11912
14.1.23 06:06

Takhle mě bolí zuby, když je mám nafoukané nebo po nějakém druhu jídla - v zimě třeba citrusy anebo slané/uzené/sušené maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
14.1.23 06:09

Odkud jsi? Tady jeste pribiraji (ale nejsou nejlevnejsi).
 https://www.treedk.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
14.1.23 07:57

Mě takto bolí zuby od dutin. Při nachlazení atd.

Kde bydlíš? Já byla na zubní pohotovosti o víkendu. Nikdo tam nebyl, hned při příchodu udělají rtg celé pusy a pak mi řekli co a jak, hned chtěli dělat nápravu, ale samozřejmě se to platí (rtg ne, jen ta oprava zubu). Svého zubaře mám, jen už jsem nemohla bolestí vydržet, takže mi to jen odvrtali, vyčistili a zbytek udělá můj zubař. Kdybych zubaře neměla, klidně jim tam těch X tisíc vysolim, za ten klid to stojí :mrgreen: rentgen mi dali s sebou, což taky považuju za super. Můj zubař mi rtg nedělal 5 let a proto se stalo co se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
14.1.23 08:13

Zrovna ted se mluvilo o tom, ze lidi ze Severu Cech jezdi za zubarem az do Prahy. Tak coz na pohotovost vyrazit tam, anebo tam, kde zije Acinore…
Jinak v Praze nekteri zubari berou, ale dlouhe objednaci lhuty.
Kdyz nemuzes sehnat zubare, mela by ti ho spravne obstarat tvoje zdravotní pojišťovna, zkus se obratit na mistni pobocku, treva ti dají nejake info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
14.1.23 08:35

Kliniky, které berou, jsou, i když pro některé lidi dost daleko (vím, o čem mluvím…). Takže bych našla kliniku ve velkém městě (v Praze, Brně určitě volné místo najdeš), registrovala se tam a co nejdříve problém řešila. Kdyby pro tebe bylo obtížné dojíždět nebo byla klinika moc drahá, můžeš prostě vyřešit to nejnutnější a pak tam přestat chodit. Ale ono ti stejně nezbyde nic jiného, než se někde registrovat, dlouhodobě bez zubaře může být málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.1.23 22:51

Podle toho, co popisujes, by to mohl být zánět dásní, zkus si v lékárně koupit ústní vodu corsodyl. Klidně to ale může být od nějakého nervu, ale to prostě bez zubaře nezjistis. Každopádně tím corsodylem nic nezkazís, a pokud to je zánět dásní, tak se ti tak za cca týden uleví. Ale může ti zabarvit zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.2.23 08:56
@Anonymní píše:
@evulinda79 Když to začalo, tak mírnejsi a dalo se to. Teď když už je to každý den tak už je to mnohem silnější a bez prasku to nedám. Hlavne večer se to rozjede uplne. Po ošetření svých pacientů jsem hlavne myslel, že my tady máme jedny zubaře, kteří mají do 21:00hod a kdyz jsem tam byl ráno, tak jsem doufal, že by si na mě pár minut našli, aby se koukli, proč se mi tak děje. Ja taky přece nemohu za to, že mi zubař skončil a nikde proste neberou. Mezizubní kartáčky používám, pořád stejné, co mi doporučoval ještě můj zubař.

Aktuálně mám úplně to stejné co popisujes, naprosto stejný případ.. a samozřejmě jsem také přišla o svého zubaře.. přišel si na něco už? Co by to mohlo být? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí