Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No je to pohlavně přenosná choroba. Máš ji od přítele, pokud je tvůj jediný.
Ale houby, přenést se může třeba z vlhkého ručníků nebo zachodoveho prkénka.
@Takco píše:
jo a ještě z prkýnka na krájení
a nyní popravdě, bohužel ne, nemůže, je to sexuálně přenosná nemoc, trichomonády mimo genitální trakt hynou velice rychle / na vzduchu / a jsou hned kaput
takže bohužel přítel není až tak dobrý kámoš a podváděl
@Takco to by si ten ručník musela strčit bůhví kam
..myslím si taky že přítel…
Nebo mohl byt už přítel nakažený, když jste se poznali a přenesl to na tebe, jen se to projevilo až teď. Tyto nemoci se dlouho schovavaji za “obyčejné výtoky nebo kvasinky”. Hned bych ho neodsuzovala ![]()
@Temik píše:
Nebo mohl byt už přítel nakažený, když jste se poznali a přenesl to na tebe, jen se to projevilo až teď. Tyto nemoci se dlouho schovavaji za “obyčejné výtoky nebo kvasinky”. Hned bych ho neodsuzovala
To by musela mit neustale problemy rok a pul.
Taky jsem to kdysi měla, po pár měsících sexuálního života s mým prvním… jak ten se kroutil, že on nikde nic nedělal, jak mě miluje, že on by nikdy…bla bla bla. Jenže jako mladá, naivní a duvěřivá jsem chtěla věřit teorii, že buď už to měl (a projevilo se to až teď
) a nebo, jak mi tvrdil, to měl z ručníku, který tuhle použil jeho promiskuitní bratr.
Kecy. Po rozchodu se ukázalo, že to byl nechutný obšourník, a vcelku vesele mi oznámil, že jsem ji fakt měla od něj a ten od nějaký holky ![]()
Jen teda je potřeba, aby se léčil i chlap, případně ostatní sexuální partneři. Jinak se to bude stále dokolečka předávat.
Prosím o zachování anonymu, pro mě je to docela intimní téma.
@Takco píše:
Jak to přeneseš při standardním použití WC prkénka?
Dost závažnej problém, rozhodně nepodcenuj příznaky. Já dříve zkusila od Gynelly Intimate foam a jako záložní plán jsem chtěla zajít na gyndu, ale naštěstí to pomohlo!
Hlavně se přeléčte oba současně. Občas na to lékaři nedbají.
Dobrý večer prosím dnes mi volal můj gynekolog s výsledky cytoskopie. Byly mi předepsané antibiotika a vkládací tablety do pochvy.Mam jen jednu otázku prosím? vůbec tomu nerozumí
kde se takova nemoc bere a jak dlouho trvá nákaza? Četla jsem na internetu vše možné a jsem s toho všeho vyrizena
nevím co mám dělat. Mám přítele rok a půl, nepodvedla jsem ho ani jednou. Nemám nikoho jinýho. Je mi příšerně
zoufale, zničené