Ambulantní léčba alkoholu

Anonymní
13.1.23 18:39

Ambulantní léčba alkoholu

Bohužel mám s pitím problém. Vydržím týden, dva nepít a pak se vždy strašně opiju. Vždy si přísahám, že už nikdy a je to tu zas. Nemám záklopku. Piju tak, že se občas pomočím, často mám okno. Občas se stane, že si dám trochu a pak se zastavím a nepokračuji, ale tím si akorát dodám falešnou naději, že se naučím pít kontrolovaně.
Kvůli pití jsem už i zaspala do práce, bojím se, že příště nepřijdu do práce vůbec, že se tak strašně opíji. Bohužel piji i v týdnu. Stačí hádka s přítelem nebo něco co mě vytočí a hned piju. A když piju vzdy i kouřím, jinak cigarety vůbec nepotřebuji a kupuji si je když piju. Takže kvůli pití nemůžu ani přestat kouřit.
Objednala jsem se na ambulantní léčbu. To znamená, že tam budu docházet a hovořit o svém problému. Pokud by nic nepomohlo, nebráním se ani ústavní léčbě. Moc si přeji abstinovat. Musím se nějak naučit zvládat stres i bez pití. Vždy jednam ve zkratu, nemám v plánu ten den pít, ale něco me naštve atd a už piji :roll:

Máte někdo zkušenost s ambulantní léčbou? Pomohlo to někomu k abstinenci? Moc si to přeji být přísný abstinent

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35763
13.1.23 19:13

Je super, že jsi si přiznala že máš problém a chceš to řešit. Držím ti moc palce ať se ti to pořadí. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
13.1.23 19:32

Na ambulantní léčbu potřebuješ aspoň krapet sebekontroly a to je očividně kámen úrazu.

Když má člověk problém, měl si udělat i čas ho řešit. Především problém závislosti je bohužel problém i blízkého okolí toho člověka. Takže je třeba to řešit se vším všudy, aby jsi pomohla sobě a „neohrožovala - nezraňovala“ svou závislostí i své blízké. Proto je fajn léčebna, protože se léčí především duše a to ambulantně nemusí stačit. :kytka:

Nějaké zkušenosti z okolí mám a vždycky mi potvrdili, že jedině léčebna a věnovat ten čas sobě, naučit se fungovat sami se sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 19:37

Hele ambulantně je to úplně na p… Zažila jsem kolegů co utekl z prace do parku kde měl schováno a nechal v práci samotného nováčka. Jednou byl na druhým břehu. Oživovala ho záchranka. Vyboural se s dvěma dětmi. Prepíjel Antabus. V práci se na něj nedalo moc spolehnout. Kdyby si tenkrát nechal pomoct nemusel zůstat sám. :nevim: nikdo už mu nevěří. Jestli takhle nechceš dopadnout :nevim: :nevim: :nevim:. Jdi do léčebny. Nepremejslej a dělaj to co po tobě odborníci chtějí. Odpočineš si, poznáš nový lidí, příběhy a třeba zjistíš že jsi na tom líp než někdo další a že ještě máš důvod k normálnímu životu bez fhlastu

• Citovat
  • Upravit
9158
13.1.23 19:55
@Anonymní píše:
Bohužel mám s pitím problém. Vydržím týden, dva nepít a pak se vždy strašně opiju. Vždy si přísahám, že už nikdy a je to tu zas. Nemám záklopku. Piju tak, že se občas pomočím, často mám okno. Občas se stane, že si dám trochu a pak se zastavím a nepokračuji, ale tím si akorát dodám falešnou naději, že se naučím pít kontrolovaně.
Kvůli pití jsem už i zaspala do práce, bojím se, že příště nepřijdu do práce vůbec, že se tak strašně opíji. Bohužel piji i v týdnu. Stačí hádka s přítelem nebo něco co mě vytočí a hned piju. A když piju vzdy i kouřím, jinak cigarety vůbec nepotřebuji a kupuji si je když piju. Takže kvůli pití nemůžu ani přestat kouřit.
Objednala jsem se na ambulantní léčbu. To znamená, že tam budu docházet a hovořit o svém problému. Pokud by nic nepomohlo, nebráním se ani ústavní léčbě. Moc si přeji abstinovat. Musím se nějak naučit zvládat stres i bez pití. Vždy jednam ve zkratu, nemám v plánu ten den pít, ale něco me naštve atd a už piji :roll:Máte někdo zkušenost s ambulantní léčbou? Pomohlo to někomu k abstinenci? Moc si to přeji být přísný abstinent

Ahoj, za mě ve tvém stavu určitě nemocnice, nebo komunita, doporučuje se minimálně 3 měsíční pobyt. Pak jsou různá doléčovací centra, kde můžeš bydlet, pracovat a máš tam i terapie a kontrolují abstinenci. Mám/měla jsem několik kamarádek závislých na alkoholu, jedna byla jen na detoxu v nemocnici asi 10 dní, pak chodila ambulantně na stacionář, ovšem přepíjela pak Antabus a když jsme spolu šly do restaurace na jídlo (já nepila), tak slibovala, jak pít nebude a nakonec vypila litr vína a málem nenastoupila do tramvaje.

Pak mám kamarádky, které mají duální diagnózu a ta závislostní složka tam je alkohol a byly obě v komunitě a ta jedna zrecla, tak byla v Bohnicích 3 měsíce na duálních diagnózách a pak v doléčovacím centru a nepije. Druhá jen vím, že šla z komunity do Prahy a teď přesně nevím, kam, někam soukromě, takže možná NEO centrum, nebo sanatorium Moniky Plocové. Držím palce, je super, že si svůj problém uvědomuješ a chceš s tím něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
14.1.23 05:14
@Lollitka píše:
Ahoj, za mě ve tvém stavu určitě nemocnice, nebo komunita, doporučuje se minimálně 3 měsíční pobyt. Pak jsou různá doléčovací centra, kde můžeš bydlet, pracovat a máš tam i terapie a kontrolují abstinenci. Mám/měla jsem několik kamarádek závislých na alkoholu, jedna byla jen na detoxu v nemocnici asi 10 dní, pak chodila ambulantně na stacionář, ovšem přepíjela pak Antabus a když jsme spolu šly do restaurace na jídlo (já nepila), tak slibovala, jak pít nebude a nakonec vypila litr vína a málem nenastoupila do tramvaje.Pak mám kamarádky, které mají duální diagnózu a ta závislostní složka tam je alkohol a byly obě v komunitě a ta jedna zrecla, tak byla v Bohnicích 3 měsíce na duálních diagnózách a pak v doléčovacím centru a nepije. Druhá jen vím, že šla z komunity do Prahy a teď přesně nevím, kam, někam soukromě, takže možná NEO centrum, nebo sanatorium Moniky Plocové. Držím palce, je super, že si svůj problém uvědomuješ a chceš s tím něco dělat.

Prosím Tě co je duální diagnoza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
14.1.23 05:25

Lėč se, stojí to za to
Měl jsem s tím problém spoustu let.
Aditivní ambulance

• Citovat
  • Upravit
42415
14.1.23 07:10

Myslím, že bez pobytu v odmašťovně to nikdo nezvládne. Bohužel. Na mnoha známých ověřená pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 07:19

Anonym osobní info o rodině.
Můj manžel je abstinující alkoholik, když jsme se poznali už nepil. Aktuálně se drží sedmým rokem.
V léčebně nikdy nebyl, ani ambulantní léčbu nepodstoupil, nikdy s tím nebyl u lékaře. Jeden z důvodu byl l, že si nepřál, aby měl tuto diagnózu v papírech, důvodu měl vícero, ty vynechám, to si musí každý zvážit sám.
Pomohli mu anonymní alkoholici. Našel si skupinu blízko bydliště, je jich hodně, i v menších městech. Nejdřív chodil několikrát týdně, teď chodí pravidelně 1× týdně. Je to zdarma a alkoholiků, kterým to pomohlo a úspěšně léta abstinuji jsou jen v ČR stovky.
Jejich program je založený na práci na sobě, je to hodně duchovní a celkem často mluví o Bohu, takže záleží na tobě jak jsi vnitřně nastavená a otevřená, jestli to je pro tebe nebo ne. Ale nikomu nic nevnucují a nikoho nikam netlačí, nechávají každého, ať si to přebere po svém a řídí se podle svého citu a rozumu.
Mají webstranky, jsou tam informace o nich, i kontakty a místa kde jsou skupiny.
Dle mé zkušenosti vichni jsou to moc milí a přívětivý lidé, rádi pomůžou, mají to i v programu, pomáhat ostatním alkoholikům. Mají několik pravidel, která se musí dodržovat, třeba nikomu nevnucovat své názory, nikoho nehodnotit, apod. prostě to celé je velmi propracované.
Léčebna je velmi dobrý začátek, ale je to jen začátek, potom musíš dál něco dělat, pracovat na sobě, jinak do toho vlítneš znova.
Držím palce, můj manžel je příklad toho, že to jde, ale je to práce na celý život.

• Citovat
  • Upravit
2597
14.1.23 07:27

@azaleila
Závislost a psychická nemoc k tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
14.1.23 07:30
@Betty MacDonald píše:
Myslím, že bez pobytu v odmašťovně to nikdo nezvládne. Bohužel. Na mnoha známých ověřená pravda.

No tak to ne, já znám ty, kterým to pomohlo.

Prosím tě, zkus to ambulantně, zakladatelko, a když to nepůjde, potom uvažuj o ústavní léčbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 08:39

Ano, tak zkusím nejdřív takto, kdyby nepomohlo jsem ochotná jít ústavně. Já většinou vydržím tyden-dva, někdy i měsíc. Nedělá mi to problém. Vždy si přeji nepít. Jenže pak nějaký zkrat a opiji se. Furt dokola. Jsem docela psychicky labilní a proto se tak asi chovám. Když se napiji jsem bohužel agresivní na přítele.

• Citovat
  • Upravit
17309
14.1.23 10:43
@Mediula píše:
@azaleila
Závislost a psychická nemoc k tomu

Jako třeba “deprese léčená chlastem”?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.23 13:45

Jinak na psychiatrii se léčím. Deprese plus ADHD. Beru antidepresiva plus Atominex.

• Citovat
  • Upravit
9158
14.1.23 14:19
@Anonymní píše:
Jinak na psychiatrii se léčím. Deprese plus ADHD. Beru antidepresiva plus Atominex.

Tak to asi máš tedy taky duální diagnózu, ne? V tom případě doporučuji Bohnice odd. 16 pro duální diagnózy, nebo nemocnice Jemnice, nebo komunity, př. Magdaléna, Sejřek, teď prý už i část Červeného Dvora je pro duální diagnózy. Nevím, odkud jsi. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí