Životní vyhasnutí + zdrav. problémy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.1.23 11:48

Životní vyhasnutí+zdrav.problemy

Hezky den všem.
Ocitla jsem se ve stavu nějakého životního vyhasnuti a nevím, kudy kam. Citim se vevnitř úplně prázdná. Ztatila jsem svoje ja.
Jsem mamou tři deti, na MD(ještě par měsíců),manžel je ředitel jedné firmy, takže často vytizeny a ja jsem s detma často sama. Máme rodinný domeček, takže pece o deti i dům stojí na me.
V podstatě nemám žádný čas sama na sebe, protože volný čas věnuji dětem, pokud nejmladší spí věnuji se školním detem nebo domácím prácem. Večer stále uspavam, takže usiname spolu.
A to je možná ten kamen…
Už přes dva roky řeším své neurologicke potize(začalo to bolesti hlavy a skončilo asi nějakým funkčním problémem s nohou, kdy mam pocit, ze nohu taham za sebou…v listopadu se k tomu přidala divna bolest ruky)a ja jsem celou tu dobu přesvědčena, ze trpím fatální neurologickou nemoci, na kterou není lék. Všechny moje vyšetření jsou bez nálezu, všechna moje klinická vyšetření taky. Šla jsem i cestou samoplatce, abych měla jistotu.Svou neurolozku jsem uprosila i na zadanku do specializovaného pracoviště v Krci(kde jsem nakonec pro vlastní iniciativu byla 3× vysetrena).Oslovila jsem i několik neurologu on-line(a naposilala jim své zprávy z vyšetření),psala jsem do několika poraden…atd. Stále ziju ve strachu a úzkosti, ze jsem vysetrena málo…přečetla jsem x odborných článku, anglické i česká diskuze a proznaky těch lidi se shodují s těmi mými…:(
Tohle vsechno spustilo i to, ze jsem si vypestovala hruzu jen jít nakoupit, jit na procházku, na hřiště…
Kdykoliv musím jit ven, desim se svoji chuze(kterou teda okolí vidí, jako normální)ale ja ji rozhodne normální nevidím a necítím. Stává se ze mě sociopat. Vždycky jsem dbala na svůj zevnejsek-teď? maluji se jen sporadicky, obleceni neřeším vůbec. Nepoznavam sama sebe…
Pres den se snažím být myšlenkami jen s detmi popr.se max zaměstnat práci ale vecery a rána, kdy nemůžu spát vyloženě nedávám! muj manžel tohle snášel dlouho, teď uz ho to otravuje(čemuž se nedivim)snazi se mě podpořit ale sam asi neví jak…proto to s nim uz neřeším a svůj strach je jen uvnitř mě.
Jsem blázen? reknete…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
13.1.23 11:56

A proc uz to davno neresis s psychoterapeutem a nebo zivotnim koucem?

Lide si vubec neuvedomuji, jak je dnesni doba narocna, navic pokud je clovek citlivejsi a jak moc je potreba se krom fyzicna starat i o svoji psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 12:08

Hele, existuje spolek Alsa, mají svoji psychiatričku, zkus jí napsat, poradí.
A začni klidně brát antidepresiva, všechno je lepší, než tohle.
Anonym, osobní.

• Citovat
  • Upravit
29510
13.1.23 12:08
@Anonymní píše:
Hezky den všem.
Ocitla jsem se ve stavu nějakého životního vyhasnuti a nevím, kudy kam. Citim se vevnitř úplně prázdná. Ztatila jsem svoje ja.
Jsem mamou tři deti, na MD(ještě par měsíců),manžel je ředitel jedné firmy, takže často vytizeny a ja jsem s detma často sama. Máme rodinný domeček, takže pece o deti i dům stojí na me.
V podstatě nemám žádný čas sama na sebe, protože volný čas věnuji dětem, pokud nejmladší spí věnuji se školním detem nebo domácím prácem. Večer stále uspavam, takže usiname spolu.
A to je možná ten kamen…
Už přes dva roky řeším své neurologicke potize(začalo to bolesti hlavy a skončilo asi nějakým funkčním problémem s nohou, kdy mam pocit, ze nohu taham za sebou…v listopadu se k tomu přidala divna bolest ruky)a ja jsem celou tu dobu přesvědčena, ze trpím fatální neurologickou nemoci, na kterou není lék. Všechny moje vyšetření jsou bez nálezu, všechna moje klinická vyšetření taky. Šla jsem i cestou samoplatce, abych měla jistotu.Svou neurolozku jsem uprosila i na zadanku do specializovaného pracoviště v Krci(kde jsem nakonec pro vlastní iniciativu byla 3× vysetrena).Oslovila jsem i několik neurologu on-line(a naposilala jim své zprávy z vyšetření),psala jsem do několika poraden…atd. Stále ziju ve strachu a úzkosti, ze jsem vysetrena málo…přečetla jsem x odborných článku, anglické i česká diskuze a proznaky těch lidi se shodují s těmi mými…:(
Tohle vsechno spustilo i to, ze jsem si vypestovala hruzu jen jít nakoupit, jit na procházku, na hřiště…
Kdykoliv musím jit ven, desim se svoji chuze(kterou teda okolí vidí, jako normální)ale ja ji rozhodne normální nevidím a necítím. Stává se ze mě sociopat. Vždycky jsem dbala na svůj zevnejsek-teď? maluji se jen sporadicky, obleceni neřeším vůbec. Nepoznavam sama sebe…
Pres den se snažím být myšlenkami jen s detmi popr.se max zaměstnat práci ale vecery a rána, kdy nemůžu spát vyloženě nedávám! muj manžel tohle snášel dlouho, teď uz ho to otravuje(čemuž se nedivim)snazi se mě podpořit ale sam asi neví jak…proto to s nim uz neřeším a svůj strach je jen uvnitř mě.
Jsem blázen? reknete…

Vyhledej psychologa a psychoterapeuta, aby ti pomohl zbavit se strachu. Už jsi vyšetřená dostatečně, tvůj strach bude pravděpodobně jen psychosomatický. Hlavně to začni řešit co nejdříve nebo se začneš izolovat od okolí a přijdeš i o manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.1.23 12:10

Psycholog, možná dokonce psychiatr měl být už dávno směr, kterým jsi měla jít. Vlastně se divím, že po všech těch negativních kolečkách vyšetření tě k němu neposlal rovnou ošetřující lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
13.1.23 13:17

Nejste blazen, me uz rok tlaci v krku a na hrudi, porad bez prestany. Vysetreni mam za sebou nespocet a dle nich jsem v poradku, ja jsem ale taky presvedcena, ze mi je urcite neco vazneho. Chodim k psychologovi a docela mi to pomaha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
13.1.23 13:21

Nejsi blázen, ale jsi nemocná - psychicky. Je třeba, aby sis našla terapeuta (psychologa/psychiatra) a začala to řešit, včera bylo pozdě, udělej to ještě dnes (než až po víkendu). :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.1.23 13:58
@Anonymní píše:

Stále ziju ve strachu a úzkosti, ze jsem vysetrena málo…přečetla jsem x odborných článku, anglické i česká diskuze a proznaky těch lidi se shodují s těmi mými…:(

Kdykoliv musím jit ven, desim se svoji chuze(kterou teda okolí vidí, jako normální)ale ja ji rozhodne normální nevidím a necítím. Stává se ze mě sociopat. Vždycky jsem dbala na svůj zevnejsek-teď? maluji se jen sporadicky, obleceni neřeším vůbec. Nepoznavam sama sebe…

Jsem blázen? reknete…

ne, nejste blázen, máte rozbitou neurochemii v hlavě
nejste však „blázen“

podle toho co líčíte máte dost rozejtou úzkostnou nebo možná úzkostně - depresivní poruchu

takže směr lékař a psychoterapeut
dlouhodobá psychoterapie, spánek, pravidelný pohyb venku
a zřejmě budou i potřeba nějaké léky, to by lékař viděl při vyšetření

toto vše je nejlepší co můžete pro sebe udělat

naopak to nejhorší co můžete udělat, je vyhledávat si další a další nemoce, děsit se jich a pak se snažit obíhat další a další vyšetření…po kterých vám bude ještě hůře

vlastně je to tak nějak…na vás, kterou cestu si vyberete

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
13.1.23 14:52
@Anonymní píše:
Hezky den všem.
Ocitla jsem se ve stavu nějakého životního vyhasnuti a nevím, kudy kam. Citim se vevnitř úplně prázdná. Jsem blázen? reknete…

Za prvé: nedostatek sexu. Jak dlouho už s Tebou manžel nesexuje? To budou roky, což?

Z druhé: zaměstnej pomocnici v domácnosti. Při vašich příjmech na to máte. Volný čas věnuj kontaktům, přátelům, jóga, plavání, posilovna, masáže, solárko, lyžování, kultura, jiné koníčky. Dopřej si sama wellness pobyt nebo ozdravný pobyt v lázních alespoň na 14 dnů. Třebas pravidelně co čtvrt roku. Změň priority. Odměňuj se bez výčitek svědomí. Nejsi doma nepostradatelná, to si jenom myslíš.

Při současném stavu bude potřebná i psychoterapie, ale úspěch se dostaví jedině když vyřešíš první dva body. Pokud nezačneš tím, pak nepomůže žádný psychoterapeut. ŽÁDNÝ.

Tohle Ti místní rádkyně zapomněly napsat. A při tom je právě tohle nejdůležitější!

Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:29

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 14:53

Ahoj holky, dekuju za každou reakci…které jsou vlastně stejne.Nad návštěvou psychologa/psychiatra zvazuju už déle, protože citim, ze sama jsem dojela:(
Moje neurolozka mi sama řekla, ze víc už nabídnout nemuze…ze neví. Ze ji to mrzí, chápe moje problémy ale už neví, kam mě poslat.Mam za sebou rezonance(celá pater, hlava)8×EMG,3×MEP, EEG atd.
Boze muj! nekdy si myslím, ze se z toho probudim..ale ne;(

• Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
13.1.23 16:48
@Tala20 píše:
Za prvé: nedostatek sexu. Jak dlouho už s Tebou manžel nesexuje? To budou roky, což?

Z druhé: zaměstnej pomocnici v domácnosti. Při vašich příjmech na to máte. Volný čas věnuj kontaktům, přátelům, jóga, plavání, posilovna, masáže, solárko, lyžování, kultura, jiné koníčky. Dopřej si sama wellness pobyt nebo ozdravný pobyt v lázních alespoň na 14 dnů. Třebas pravidelně co čtvrt roku. Změň priority. Odměňuj se bez výčitek svědomí. Nejsi doma nepostradatelná, to si jenom myslíš.

Při současném stavu bude potřebná i psychoterapie, ale úspěch se dostaví jedině když vyřešíš první dva body. Pokud nezačneš tím, pak nepomůže žádný psychoterapeut. ŽÁDNÝ.

Tohle Ti místní rádkyně zapomněly napsat. A při tom je právě tohle nejdůležitější!

Příspěvek upraven 13.01.23 v 16:29

Svatá pravda👍

• Citovat
  • Upravit
9079
13.1.23 17:07
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dekuju za každou reakci…které jsou vlastně stejne.Nad návštěvou psychologa/psychiatra zvazuju už déle, protože citim, ze sama jsem dojela:(
Moje neurolozka mi sama řekla, ze víc už nabídnout nemuze…ze neví. Ze ji to mrzí, chápe moje problémy ale už neví, kam mě poslat.Mam za sebou rezonance(celá pater, hlava)8×EMG,3×MEP, EEG atd.
Boze muj! nekdy si myslím, ze se z toho probudim..ale ne;(

Tak můžeš mít funkční poruchu hybnosti, já si myslela, že mám ALS, Pompeho nemoc, nějakou jinou myopatii, chtěla jsem na svalovou biopsii jako samoplátce atd. Nakonec jsem se dostala do specializovaného centra, kde řeší funkční poruchy hybnosti a já mám funkční svalovou slabost a funkční třes. Chodila jsem tam i na specializované rehabky. Jinak samozřejmě psychiatričku a psycholožku taky mám, protože to souvisí s psychikou a to mám ještě jiné psychické problémy. Jednou jsem zas ochrnula na nohy (rok 2008) a nakonec to taky bylo z psychiky. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.23 18:01

@Tala20
Na sex nemám vůbec pomyšlení…v tom mas absolutní pravdu. Nicmene ten problém je u mě ne u manžela.

Mít někoho k ruce by bylo fajn jen tohle beru, ze by v rodině brali, jako lenivost a moji neschopnost.Do teď to s občasným jazyk na cestě stíhám sama.

Jen v hlavě stále nenam tu jistou, ze se nejedna o zdravotní problém a tohle je muj největší problém. Bohužel dost velký.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.23 18:18

@Lollitka byla jsem ve skupině funkční neurologicke poruchy-ale tam je dominantní ten třes. Ten ja nemám. U me je nějaká funkční porucha na noze-podle fyzioterapeutky. Jednoduše jsem svoji chůzi nějak změnila-ja si celou dobu říkala, když byl problém na levé noze at je něco i na prave.Pak to začalo pocitem a ten sílil a sílil…až do této fáze. Nicmene pořad muzu běhat, skákat na trampolíně, hrát fotbal s detma, skákat do schodu(díky Bohu)když nevi neurolog, tak ja už jsem úplně v koncích

• Citovat
  • Upravit
13010
13.1.23 18:23
@Anonymní píše:
Boze muj! nekdy si myslím, ze se z toho probudim..ale ne;(

co to je za neuroložku, tohle by každá jedna měla zvládnout a normálně vám to říct…není možný že by nevěděla „co dál“…mi neříkejte že nezná specializaci psychiatrie a psychologii — psychoterapie

ach jo

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí