Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Lollitka byla jsem ve skupině funkční neurologicke poruchy-ale tam je dominantní ten třes. Ten ja nemám. U me je nějaká funkční porucha na noze-podle fyzioterapeutky. Jednoduše jsem svoji chůzi nějak změnila-ja si celou dobu říkala, když byl problém na levé noze at je něco i na prave.Pak to začalo pocitem a ten sílil a sílil…až do této fáze. Nicmene pořad muzu běhat, skákat na trampolíně, hrát fotbal s detma, skákat do schodu(díky Bohu)když nevi neurolog, tak ja už jsem úplně v koncích
Ale funkční není jen ten třes, je toho hrozně moc, najdi si nějaký článek o tom, myslím, že něco určitě bude v Neurologii pro praxi. Já mám dominující funkční svalovou slabost. Právě jsem chodila 6-krát týdně do fitka asi 2 roky, hlavně na ty trampolínky a pak najednou ty slabosti, oběhala jsem asi 8 neurologů, až jsem šla na pohotovost a tam jsem se zhroutila, protože jsem byla přesvědčená, že mám ALS, na kterou zemřel děda. Tam mě konečně poslali na EMG, kde nic nebylo. Pak jsem hodně hledala a narazila jsem, že ve VFN léčí funkční poruchy hybnosti, tak jsem se tam objednala a Dr. to potvrdila. Tím nechci tvrdit, že máš jednoznačně funkční poruchu hybnosti, ale určitě tam to není jen třes. No možná se na tu chůzi nějak moc fixuješ. Ale s psychologem bych to probrala. Držím palce, ono je to těžké, když má člověk tělesné příznaky, ale nikde se nic nenajde.
Je vlastně úplně jedno, jestli als skutečně máš nebo ne, protože žiješ tak, jako bys ji měla. Vybrala sis, že ji máš a nepřesvědčil tě ani tucet vyšetření a kvalita tvého života tomu odpovídá. Můj názor je, i vzhledem k počtu vyšetření, že jsi (zatím) fyzicky zdravá, ale stres překyseluje organismus a jdeš tím naproti mnoha nemocem. Doporučuji změnit pohled na věc nebo vyhledat psychologickou pomoc.
@Anonymní píše:
@Tala20
Na sex nemám vůbec pomyšlení…v tom mas absolutní pravdu. Nicmene ten problém je u mě ne u manžela.Mít někoho k ruce by bylo fajn jen tohle beru, ze by v rodině brali, jako lenivost a moji neschopnost.Do teď to s občasným jazyk na cestě stíhám sama.
Jen v hlavě stále nenam tu jistou, ze se nejedna o zdravotní problém a tohle je muj největší problém. Bohužel dost velký.
To už je tady dneska druhá diskuse, kdy matka nezvládá, protože je to všechno na ni, nikdo ji nepomůže, ale boji se reakce okolí, že si o ní pomyslí, že je neschopná a líná.
když nebudete psychicky v pohodě, tak kdo ti to zdraví vrátí. Není nutné se za každou cenu obětovat. Nikdo to potom stejně neoceni.
@Borrealis akorát se mě ptala, jestli nechci zkusit AD. Nevím, jestli AD vypnou a je klid-asi těžko! ach jo
@Lollitka ja mam těch Emg pro sichr 8…pak jsem přešla na centrální problém a šla na evokovane potenciály-motoricke. Kateřinska? ja te znám z předchozích diskuzi…drzim ti palce už hodne dlouho. A teď jsi ve stavu? lepsi?
@Kobzola889 ano,vstávám a usinam s pocitem, ze tady už dlouho nebudu(hrozne, když to čtu…)mam pocit, ze moje tělo má 70+.Jsem si toho teoreticky vědoma…přesně, jak píšeš. Ale…
@Anonymní píše:
@Lollitka ja mam těch Emg pro sichr 8…pak jsem přešla na centrální problém a šla na evokovane potenciály-motoricke. Kateřinska? ja te znám z předchozích diskuzi…drzim ti palce už hodne dlouho. A teď jsi ve stavu? lepsi?
Ahoj, ty jo 8 EMG, v jakém časovém rozpětí? To už je fakt dost, já na nich byly v roce 2008 a 2018. Na evokovaných potenciálech jsem taky byla, ale jako dítě.
No teď jsem měla šílený propad od 1.1., ale už se to snad zas malinko zlepšuje, vyřešily se nějaké věci, ze kterých jsem šílela, ale nějaké jsou nadále přede mnou. Jinak léčbu mám asi už napořád. A z jakých diskuzí mě znáš? Tobě moc držím palce, ať je lépe a AD bych se nebránila, mě od 14ti do 22 let šíleně bolela hlava, pak jsem konečně kývla na AD a hlava přestala bolet.
Antidepresiva, psychoterapia, uklizecka, au-pair…a som si 100% ista, ze do 3 mesiacov bude vsetko skvele…len ty to nespravis a stastna nebudes ![]()
@Anonymní píše:
@Gita17 kez by to bylo, tak jednoduché🙏Dekuji
Rozhodně to stojí za zkoušku. Odjet na dva týdny sama a pryč. Nebýt posel na telefonu. Věnovat se své léčbě. Ty lázně jsou dobrý nápad. Jed třeba do lázní, kde léčí pohybový aparát, už viděli kde co, bud ti pomůže klid nebo procedury. Ale málo do má na to náturu a možnosti, takle vypadnout. Ty už jsi ale překročila své limity, bez radikální změny to nepůjdde
.
Ale jo..upinej se na neurologickou poruchu a neřeš to, že máš slušně rozjetou úzkostnou poruchu. Tělo ti hlásí, že je něco sakra špatně a jen jak píšeš o svém životě, je jasné, že jsi unavená, vyčerpaná, energii jen vydávás a nedobijis se.
Takže bych doporučila terapii, psychiatra (antidepresiva) a především změnit svůj život -myslet i na sebe, odpočívat, odbourávat stres a nejen si nechat pomocí, ale tu pomoc si i vyžádat. Nejsi stroj a fakt není údělem ženy, všechno utáhnout.
Sakra, ženy, to není první diskuze tohohle typu, fakt si tak nevazite samy sebe, že je pro vás důležitější, co řekne okolí a manžel než ten krátký čas, co tu máme vyměřený, být spokojene?
Napůl žena, napůl bagr fakt není nutnost a nikdo to neocení..
@Svetluska55 píše:Napůl žena, napůl bagr fakt není nutnost a nikdo to neocení..
kurnik to je dobrý, to si musím zapamatovat ![]()
ono…
ta úzkostná porucha dělá jednu divnou věc, současně v sobě obsahuje silné puzení, aby se jeden neléčil a odmítal léčbu
a tak je to někdy těžký, někdy se ty lidi doslova před váma klepou jak ratlíci, nejsou schopni už chodit ven, ale budou vám tvrdit " psychiku mám v pořádku, to je neurologický "
aktuálně zde pochoduje hned několik uživatelek festovní úzkostné poruchy, kdo je všímavej, vidí že je to jak přes kopírák, jako když to píše jedna a ta samá…
plus pak často je v tom přímo ten blok " léky odmítnu, protože…"
@Borrealis jen jsem čekala, ze terapii u psychologa/psychiatra navrhne třeba lékař-který ví, čeho se bojím…v tom jsem otevřená. ALE ono to nepřišlo…řekla at cvicim a jim minerály. Vše!
@Anonymní píše:
@Borrealis jen jsem čekala, ze terapii u psychologa/psychiatra navrhne třeba lékař-který ví, čeho se bojím…v tom jsem otevřená. ALE ono to nepřišlo…řekla at cvicim a jim minerály. Vše!
Fakt necekej, ze za tebe bude neco resit lekar, prevezmi zodpovednost sama za sebe a vyhledej pomoc.