Sama doma a dvěma dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.8.24 09:26

💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.8.24 10:17

Určitě by bylo fajn, kdyby do školky vozil manžel cestou do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.24 12:52

@Dollorres bohužel to nejde. Ranní má už na 6, syn chodí až na 8 H a po noční chodí spát, může jediné přes odpoledni no😏

• Citovat
  • Upravit
16209
16.8.24 13:08
@Anonymní píše: Více

A jak daleko je ta skolka? Já mám děti 20m od sebe, starší začal chodit do školky v roce té mladší, takže tam jsem to řešila nositkem. Ale museli jsme se starším na pár návštěv nemocnice, když bylo mladší pár měsíců, a to jsem řešila uspavanim v babyvaku, se kterým jsem ji přímo vložila do korbičky kočárku a starší byl na stupátku za kočárkem a chodila jsem 3km tam a 3km zpět. Taťka mi i udělal takový prkýnko se zarážkami, které jsem vozila dole v kočárku a mohla ho případně položit přes korbičku a starší si na to sednul a držel se madla. Bylo pro mě jednodušší i rychlejší uspat ve vaku a celý vak položit do korby a vyrazit, než pásat do autosedaček oba a riskovat probuzení a nemožnost reagovat za volantem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.8.24 13:18
@Anonymní píše: Více

A proč by jsi nezvládla odvést dítě do školky? Nějak to půjde, nebo syn nemůže jít do školka dřív / manžel půjde spát až prostě odveze dítě.
Navíc pokud pracuje na 3 směny tak ti poměrně dost může s tou školku pomoci …. Chápu obavy, ale zase bych se z toho nehroutila dopředu. :kytka:
To malé dítě roste, spánek se může měnit. Dítě může být neustále doma na hromadě a školka vůbec problém nebude.

• Citovat
  • Upravit
17185
16.8.24 13:29
@kocourGarfield píše: Více

Jo, pustit na zahradu ještě dobrý, to v bytě ve městě nejde. Kluka takhle jako miminko taky hlídala občas sousedka na patře. Dala jsem jí ho tam v kočárku nebo autosedačce a vozila ho po jejich části chodby nebo houpala ve vajíčku. Těch 10 minut to dal, muž býval pryč často. Ale on fakt nějak moc nemarodil. Atb. měl snad jen jednou max dvakrát za těch 11 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.8.24 14:13

@Jahudka82 Zahrada byla určitě v tom cirkusu výhoda. Bez ní úplně sama na všechny dlouhodobě děti by to bylo daleko náročnější. Už třeba jsem nemoce některého malého z dětí, kdy jsem musela i řešit jak si nakoupit. Ještě řešit jak 4× denně pobřežím se psy. My v té době ještě topili v baráku uhlím, takže nějakou dobu jsem k tomu ještě v zimě chodila topit a hrabat sníh ( tehdy ještě sníh nejen že byl, ale i za stav chodníku zodpovídal majitel nemovitosti), to se pak změnilo a měla už za stav chodníku zodpovídat obec ( u nás jezdil klučina na čtyřkolce s radlicí :D )

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
16.8.24 14:24

Když jde starší do školky, tak proste oba vzbudím, obliknu, nasnidaji se a jedeme. Ze začátku cestou syn bulel, jak byl starší, většinou tam spal. Mně teda skolka leze na nervy a nevnímám to jako pomoc, takže dcera chodí jenom dva dny v týdnu. Na kontakt s dětmi to stačí a nemám důvod ji tam dávat častěji. Tím se eliminuje množství cest do a ze školky, které vyžadují někam dorazit vcas. Večer uspavam nejdřív mimino, starší si prohlíží knížky, pak ji čtu. Když je muž doma, tak čte on. Když jsem byla sama doma, tak jsem nejdřív vykoupala mimino, uspala, pak starší. Teď se už koupou spolu. Ničeho se neboj, ono si to sedne a zvládnete to. Zpětně když si vzpomenu na loňský podzim, když byl syn miminko, tak bych se na tu školku vykašlala úplně - dcera akorát nosila nemoci, furt byli nemocný oba, u syna se to vždycky táhlo a bylo to peklo. Ale mám dítě, které je raději doma nez ve školce.

• Citovat
  • Upravit
14719
16.8.24 14:25

Upřímně, já vůbec nechápu, co je na tom vodění do/ze školky náročného nebo stresujícího. Prostě musím vstát trochu dřív, přebalit, nakrmit, obléknout miminko. Může třeba cestou plakat. (Jenže ono to tak bude i při cestách k pediatrovi, kterých je první půlrok hodně i na prevenci) Ale časem si najdete režim, zjistíš, kdy je ideální čas na vyzvednutí staršího ze školky - kdy miminko nejpravděpodobněji spí nebo je klidné.

No a když je miminko nemocné, tak záleží na konkrétní nemoci a počasí, jestli ho můžu vzít s sebou. Pokud ne, tak holt zůstane doma i starší, když není jiná možnost, kdo by ho vzal do/ze školky. Ani jako předškolák nemusí do té školky chodit, stačí ho řádně omluvit. Já jsem třeba takto byla zavřená doma se 3 dětmi (5,5, 3,5 a 2 roky) v panelákovém bytě 3 + kk 7 týdnů v kuse (kromě návštěv lékaře s nemocnou, kdy s ostatními byl doma manžel). Prostě ta nemoc byla docela vážná a počasí rozhodně nebylo takové, že bych nemocnou brala 2× denně do kočárku kvůli školce. K tomu lékaři jsme to holt musely přežít.

Já bych se tím předem vůbec nestresovala. Ono to půjde. A pár krizovek se taky nějak vyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.8.24 14:31
@Janča6 píše: Více

Tak já to třeba chápu. My jezdíme do školky 25 km a když mi miminko brečelo celou cestu, tak mě to stresovalo a dceru taky. Takže v zimě, ve tmě, hnusný počasí, jedno dítě vriska, druhý je z toho protivný… Jako vyrostlo z toho, ale byl to nervak a jak už jsem psala, z více důvodů lituju, že jsem tu školku na půl roku nezrušila úplně.

• Citovat
  • Upravit
14719
16.8.24 16:04
@Eva2610 píše: Více

Tak to bych tu školku určitě na půl roku zrušila. Naše holky měly rok, kdy chodily do školky snad 2 měsíce z 10, možná méně (nikomu neblokovaly místo). Byl to rok 2020, já těhotná, tak jsme nechtěli riskovat nemoci, navíc byla školka často zavřená kvůli covid pozitivnímu dítěti. No a pak se malá narodila a my nechtěli, aby ji hned starší něčím školkovým nakazily. Stačilo, že se šly vyfotit v květnu a pak tam chodily necelý týden a malá hned chytla nějakou hnus virózu.

A další rok tahaly ze školky nemoci, chytala je nejmladší, kvůli čemuž (a dalším věcem - klíště, šestá nemoc chycená na dovolené atd.) jsme opakovaně odkládali její očkování. Takže jsme je ze školky stáhli po snad 14 dnech a čekali jsme, dokud malá nebude naočkovaná. Pak tam po Vánocích chodily něco přes 3 měsíce a jedna měla vážný úraz, kvůli kterému už do školky nemohla nastoupit. Tak jsme tam nedávali ani druhou, protože nebylo záhodno, aby ta zraněná ještě bojovala s virózami.

Ony teda školku milovaly, ale holt se jinak nedalo.

Ale pokud jsme do školky chodily, tak nebyl problém s miminkem. Někdy řvalo, ale v kočárku. V autě je to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6440
16.8.24 19:47

Já bych to nechala koňovi, ono to nějak půjde a ten režim se vám nastaví sám :kytka:

Já dovedla čerstvě tříletou poprvé do školky a šla jsem rodit :lol: takže začátky byly náročnější. Klika byla, že miminko se ráno v 6 dokojilo a spalo. Já vstala, vypravila se, udělala svačiny a šla vzbudit nedospaneho vztekleho bručouna. Snídaně, obléknout, zuby, wc, vlasy, obout, posadit na chodbu. Obléct komplet sebe i do bundy. Vzít mimi, přebalit, nahodit mu na pyžamo kombinézu a šup do sklepa pro kočár. V půl 8 jsme vyráželi, zpočátku jsme často přišly pozdě, ale učitelky měly pochopení (asi se jim zželelo zpocené bezdomovkyně s miminkem na ruce a vztekajicim nespolupracujicim dítětem kolem nohy :mrgreen: ).

Na co jsme přišly časem: že musíme zrušit ranní pohádku u snídaně, protože nedospale dítě zhypnotizovala. Že si malá musí vzít odrážedlo, protože cesta na něm trvá 10 minut místo 20, co jsme chodily pěšky (je si na něm jistá, jinak jsem měla připravené stupátko ke kočárku, ale nebylo potřeba). A že je nesmysl ráno trvat na tom, aby se dítě samostatně obléklo. Připravím oblečení na gauč, nastavím, a když se oblékne sama, beru to jako bonus. Co jsme dosud nevychytaly je, kolik času si nechat na wc. To opravdu nikdy nevím, jak dlouho tam bude :nevim: Chystám se v novém roce tedy chodit o 10 minut dřív. Snad to pomůže a nebudeme zase „ááá, už jsou tu konečně i nováků“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
16.8.24 19:52
@Liška32 píše: Více

Jo, s tím oblikanim ráno, to je dobrej postřeh. Já i čtyřletou před odchodem do školky oblikam. Klidně v posteli a ještě spící. To taky ušetří dost nervu :mrgreen:. Nám třeba ráno pohádka pomáhá, to si musí asi každý vyzkoušet.

• Citovat
  • Upravit
6440
16.8.24 23:07
@Eva2610 píše: Více

Přesně tak, člověk si musí vyzkoušet. Naše dítě má rána špatný, ostatně já taky, takže se mu ani nedivím, že „nefunguje“. Přes den je prostoru na samostatnost dosti a není potřeba ráno hrotit. Akorát jsme na sebe křičely a to je zbytečné. Když chce, obléknu a je to. Ovšem vyndat natvrdo z postele jsem zkusila jednou a už to neudělám, to jsem si myslela, že ušetříme čas a následoval půl hodinový hysterák :lol: děti jsou děti, nejsou to malí dospělí…

Hodně záleží na tom miminku. Jak říkám, mě spalo, takže výprava byla ok. Zpočátku jsme ale nosily i v nosítku střídavě s kočárkem, co mi zrovna přišlo lepší. Když se zadařilo, usnulo mimi cestou v kočárku a nemusela jsem ho nést do šatny. Ochotně mi ho ale pochovaly paní učitelky, než jsem pomohla malé se převléknout, pokud neusnulo :) nabízenou pomoc jsem nikdy neodmítla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.4.25 10:01

Mně se narodilo druhé dítě, když první mělo 15 měsíců. Muž neustále jezdí někde pracovně. Na týden, na dva týdny… Doma je třeba jen týden nebo 10 dní v měsíci. A když je doma, tak pracuje na baráku. Do toho miminko se budí večer co hodinu. Někdy i co půl hodiny. Takže nemám šanci zabrat. Přes den spí třeba hodinu a půl, ale to se zas věnuji té starší. Takže jsem nevyspaná a vyčerpaná. Mám pro sebe tak 20 minut denně.
Nepíšu to abych se litovala, ale jen abys věděla, že na tom nejsi tak špatně. :) Máš tam už hezký věkový rozdíl. Ale s tím rok a čtvrt starým děckem, co ještě ani nezvládá nočník, plus to miminko které chce pořád pozornost… Je to mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová