Nechat doma samotnou 7letou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24379
1.4.14 17:42
@krtek7489 píše:
Poznámky dávají jen neschopné učitelky bez autority, které si nedokáží sjednat ve třídě pořádek. ;)

no s jednou poznamkou taky nesouhlasim, uz jen protoze potrestana byla ona a kluk ne. Konflikt byl mezi obema a ona k poznamce dostala zakaz jit do muzea. Takze se divala, jak ostatni v muzeu vyrabi kvetinacky.To budu s ucitelkou resit, toto se mi nelibi.Ale ta druha, no… :lol: ukazovala fakace na nejakou druhacku. A vi ze je to sprosty a nesmi se to.Tu dostala od nejake cizi ucitelky.Ale memyslim, ze je to vzdy neschopnost ucitelky, nase je fakt zivejsi, ma prvky ADHD.Co se tyce nasi ucitelky, snazi se ji i vice zamestnat, aby nedelala blbiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 17:43
@martina.se píše:
@wildcherry :mrgreen: to máš dobré - můj mladej by to využil - zapnul by si pc a byl by rád, že je matka z domu :mrgreen:

no taky jsem zvedava, cim se zabavi na tajnacku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
1.4.14 17:44
@Karleon píše:
Proč ta perla chodí ze školy až v 5?Já bych za poznámky netrestala. To je problém učitelky a ne tvé dcery.

pardon mimo téma… myslím, že je to v zásadě hlavně problém dítěte - škola má vyučovat ne vychovávat - na to mají děti rodiče!!!

a k zakladatelce tak ty víš, čeho je malá schopná - já malou občas nechám i teď (4,5) když třeba potřebuju do krámu pro něco rychle a nebo s košem - a ona se chce dívat na pohádky - ale vím, že je kliďas a nevymýšlí prákoviny - toho mladšího nebudu moct nechat samotného ani ve třiceti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.4.14 17:45
@wildcherry píše:
no taky jsem zvedava, cim se zabavi na tajnacku :lol:
:mrgreen: :lol: můj by neváhal :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 17:48

@krtek7489 A svuj mozek zapojit umim, dekuji za super pripominku :lol:.Kdyby mi zde holky napsaly, ze v 7letech nenechavaji, ze se jim to zda brzo tak ano, zustanu doma.Ale dekuji zkusenejsim mamkam, ktere uz zkusenosti maji, sama jsem napsala, ze muj rozum se priklani k tomu, nechat ji doma.Ale nikdy jsem to jeste neudelala, dnes ma ona i ja premieru :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 17:51
@martina.se píše: :mrgreen: :lol: můj by neváhal :lol:

taky je mi jasny, ze zapomene uklizet a pusti si telku v loznici a bude se chtet valet i s tabletem, ale ma pech, tablet ma vybity :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
1.4.14 17:53
@Darebačka píše:
Tak to je dobrej kec :cert: Takže děti si ve škole mohou dělat, co chtějí a rodiče nemají být informovaní o tom, jak se děti chovají? Ale vy máte asi za sebou třicet let ve školství s neotřesitelnou autoritou.

Já jsem napsala, že si děti ve škole mohou dělat co chtějí? 8o O tom nic nevím. Ano a rodiče mají být informováni o chování détí ve škole, ale rozhodně ne formou poznámky typu „vyrušuje“ nebo „čte si při hodině časopis“ :roll: V takovém případě ho vyzkouším a když nebude vědět kde jsme skončili, dám mu kouli ;) Ale rozhodně ne poznámku. I synova třídní to říkala, že poznámky nedává, že si to s détmi umí vyřídit jinak. Rozumná to žena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.4.14 17:53
@wildcherry píše:
taky je mi jasny, ze zapomene uklizet a pusti si telku v loznici a bude se chtet valet i s tabletem, ale ma pech, tablet ma vybity :mrgreen:
:mrgreen: aspoň něco :mrgreen: nebude to mít tak snadné  :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 17:55
@mabis píše:
pardon mimo téma… myslím, že je to v zásadě hlavně problém dítěte - škola má vyučovat ne vychovávat - na to mají děti rodiče!!!a k zakladatelce tak ty víš, čeho je malá schopná - já malou občas nechám i teď (4,5) když třeba potřebuju do krámu pro něco rychle a nebo s košem - a ona se chce dívat na pohádky - ale vím, že je kliďas a nevymýšlí prákoviny - toho mladšího nebudu moct nechat samotného ani ve třiceti :D

souhlasim, vychovavat maji rodice.No nase mala 2,5 by klidne taky vydrzela, kam ji posadim, tam zustane, ale starsi, to je dilo, jeste nedavno jsem ji doma nechtela nechat treba kvuli balkonu, oknum. Samostatna je, ale dokaze vymyslet ptakoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
1.4.14 17:56

@wildcherry To je dobré ukazovat fakace v 7 letech :mrgreen:,aspoň se holka neztratí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 21:10

Tak vse dopadlo suprove, akorat mi nejel net, tak pisu az ted.Doma pokojicek uklizeny, dokonce uklidila i hracky v obyvaku a v loznici nam zastlala. No laska moje.Za odmenu jsme sly jeste malovat kridama pred barak. Takze, at me klidne nekdo buzeruje za vychovu, aniz by vedel jaka dcera je, toto vyslo na jednicku :dance:.A jak byla rada ze jsme se vratily a mohla se pochlubit tim, co dokazala. Takze holky dekuji za komentare, nakoplo me tento krok udelat a nechat ji samu doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
1.4.14 21:15
@maminka159 píše:
To začne, až se vrátíš :lol:
:lol: :lol: nestras :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
1.4.14 23:32

Můj příspěvek je v tuto chvíli celkem zbytečný, protože akce už proběhla, ale nevadí, zajímavé téma k zamyšlení…

Mé dceři bude sedm let letos v létě - úplně sama doma vlastně ještě nebyla. Ne proto, že bych nechtěla… vím, že by to zvládla… ale zatím nějak nebyl důvod. Kupodivu, mladší pětiletý už sám doma byl (patnáct minut u pohádky, když byl nemocný a já šla pro starší do školy, nedovedla jsem nečekaně nastalý problém vyřešit jinak a mladší je na svůj věk klidný a spolehlivý).

Každopádně v situaci, o které píšeš (pochopila jsem to správně tak, že Tvoje dcera sama doma ještě nebyla…?), bych svou dceru doma rozhodně nenechala - i když vím, že by to zvládla, to není o nějakém strachu z toho, že něco vyvede nebo něco podobného. Je to o tom, že to první „SAMA DOMA“ považujeme (já i můj muž) za velkou věc v životě našich dětí. Něco, o čem mluvíme jako o obrovské události - něco, co u syna neopomeneme vyzdvihnout, kdykoli cítíme, že se cítí smutný a nevěří si - něco, na co se dcera už evidentně sama psychicky připravuje a co bere jako svou „zkoušku dospělosti“… Něco, co mé děti posouvá směrem k dospělosti, co jim ukazuje, jak úžasní jsou a co všechno dovedou zvládnout („bez maminky úplně sami doma, poprvé, nikdo mě tu nehlídal a já jsem se ÚPLNĚ SÁM DOMA díval na pohádku“). Něco, co bych nikdy nedokázala shodit nějakým ZA TREST.

Nemůžu nechat svou dceru poprvé samotnou doma jen proto, že nejsem schopna jiného způsobu výchovy. Pro mou dceru - a možná i pro mne samotnou - je to stejná událost, jakou bude jednou její maturitní ples nebo první koncert v hudební škole. Nepřipravím ji - resp. NÁS OBĚ - o to jen proto, že v tuhle chvíli neumím (nebo možná dokonce jsem pohodlná) najít jiné východisko z výchovného problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
1.4.14 23:45

@BohunkaP to mi teda přijde hodně přehnaný a divím se, že jsi věnovala tolik času na sepsání takového referátu, ale budiž. Já na tom, že školní dítě zůstane 2 hodiny samo doma a za tu dobu si má uklidit pokoj nebo udělat úkoly, vůbec nic speciálního nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
1.4.14 23:49

..

Příspěvek upraven 29.04.14 v 00:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...