Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale houby s dětmi, pěkně vyraž na nějaký wellness, co mají programy pro ženy, tam bude ženských fůra, tak se k někomu prostě přidáš.
Něco se zajímavým okolím, ať nedřepíš smutná na pokoji.
Podle toho, odkud jsi, tak třeba Třeboň, Harrachov, Bělohrad, Luhačovice atd atd atd
Jeď a užij si to. ![]()
Souhlas se zrcadlem… využila bych to hned úplně stejně. Levné letenky, 3-4 dny v nějaké metropoli. Případně já sem ještě taková, že bych vzala psa a vyrazila na pěší přechod s báglem na nějaké hory. Nebo nějakou expediční cestu.. tý jo, já bych věděla jak se zabavit ![]()
Je špatné, že nemáš, s kým jet, ale zas je to taková šance, která snad nejde odmítnout. Napadá mě něco s programem, aby sis nepřipadala úplně bezcílná. Nevím, jak to popsat, viděli jste Můj báječný rozvod, jak Eliška Balzerová jela na nějaký ten dobrodružný pobyt?
Zakladatelko, záleží jaký jsi typ. Já třeba jsem doma ráda sama nebo si zajedu na nákupy, na výstavu. Ale sama na dovolenou bych nejela, bylo by mně tam smutno. Jedině vzít někoho s sebou např. ségru, kamarádku. To už byla fajn dovolená jen já s dětmi, už jsou tedy větší, takže to není problém. V létě jsem byla sama na Shakespearovských slavnostech na Pražského hradě a musím říct, že ten pocit o přestávce, kdy jsou tam páry, rodiny, kamarádi není nic moc, na člověka to dolehne. Není s kým si dát vínko atd. A to jsem člověk, který nemá problém být sám nebo bez dětí.
Byla jsem sama čtyři dny na lázeňském pobytu a super, chodila jsem plavat a cvičit, zašla jsem si na výstavu, na koncert klasické hudby, ke kadeřníkovi, s knížkou do kaváren, snesla bych to klidně i delší. Spousta času na všechno a nemuset se na nikoho ohlížet, paráda ![]()
Se ségrou, mamkou nemůžeš jet? Já bych našla levné letenky a někam jela, kamkoliv a chodila po muzeích, památkách nebo nějaký wellness a sama jet není blbý, využij toho ![]()
Můžeš jet klidně do lázní ale nebrat si procedury, kde na tebe sahají, třeba jen bazen a vzít si kolo a jezdit po okolí. A že samoty bych v lázních opravdu strach neměla. Bude tam spousta „osamocenych“ lidi stejně jako ty tak se s někým určitě dáš do hovoru. Třeba Frantiskovi lázně jsou v tuhle dobu naprosto ideální relax. Hned bych jela a možná i raději sama.
@lucik2011 Taky bych volila něco, co tu navrhují holky. Wellness, eurovíkend, co Tě baví. Pokud budeš mít program, na nějaké stýskání nebudeš mít kdy - a když se zasteskne, tak rodince zavoláš ![]()
Dá se jet i s partou ženských na nějaký pobyt se cvičením - zumba, tancování, jóga… obvykle ani nevadí, že se tomu sportu nevěnuješ, to cvičení není vůbec povinné, případně je pro všechny pokročilosti. A co nějaká nezadaná nebo bezdětná kamarádka?
Taky existují jednodenní výlety - Medvědí soutěska, Orlí hnízdo, Krakow a okolí,…
@lucik2011 píše:
@Aries6 jo to by se mi líbilo jet s manželem, problém je v tom, že manžela dovolené nebaví a stejně nemáme hlídání
A proč manžela nebaví dovolené
?
@lilith1 píše:
A proč manžela nebaví dovolené![]()
?
Taky mě dovolené spíše otravují, asi to tak holt někdo má ![]()
Tak si založ tady novou diskuzi, že hledáš kámošku na dovolenou. Určitě by se někdo našel. ![]()
Zkusím obnovit diskuzi ![]()
Od pátku mám 12dní dovolené. Dítě bude u našich, manžel nakonec v práci a já nechci zůstat doma. A tak si pohrávám s myšlenkou, že bych vyrazila sama k moři. Koukám se po zájezdech a ještě by se dalo vybrat. A má otázka-jely by jste samy k moři a pokud jo, tak co s volným časem tam? Koukám se na Chorvatsko, Bulharsko a Španělsko ![]()
Děkuji za odpovědi
@Anonymní píše:
Zkusím obnovit diskuzi
Od pátku mám 12dní dovolené. Dítě bude u našich, manžel nakonec v práci a já nechci zůstat doma. A tak si pohrávám s myšlenkou, že bych vyrazila sama k moři. Koukám se po zájezdech a ještě by se dalo vybrat. A má otázka-jely by jste samy k moři a pokud jo, tak co s volným časem tam? Koukám se na Chorvatsko, Bulharsko a Španělsko
Děkuji za odpovědi
Brala bych to všemi deseti… Vzala sebou několik knih, a jen bych se válela, četla, jedla a spala (no, možná bych si vzala i věci na běhání a šla bych si občas zaběhat). A hlavně: užívala bych si to ticho, a že nemusím neustále někomu odpovídat (protože doma slyším asi tak padesátkrát za hodinu „a mamí…“).