Sama na hypotéku

Anonymní
2.7.12 17:27

sama na hypotéku

Ahoj, mohl by mi někdo poradit?
mám s přítelem miminko a bydlíme spolu. Chtěli bychom se ale přestěhovat pryč. Přítel má vysoké dluhy, ale v budoucnu má záruku, že je splatí. Čekat tak dlouho ale nechci. Pokud bych si vzala hypotéku jen na sebe, nejspíš musím přiznávat, že mám dítě. Nemůže mi to ale uškodit? vždyť budu vypadat jako samoživitelka a nic moc mi nedají, přitom to tak není. Nevíte někdo, jak se to řeší, děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
2.7.12 17:34

Nejsem odborník…ale neodvíjí se hypotéka od tvýho příjmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 17:34

Tak hlavní faktor je příjem. Když si budeš brát hypo sama, tak se taky počítá samotný tvůj příjem. Píšeš, že máš miminko, tak nějak automaticky předpokládám, že jsi na rodičáku, oprav mě, pokud se mýlím. Jenom s rodičákem ti teda nikdo hypo nedá…
Pokud ale pracuješ, máš stabilní slušný příjem, tak samoživitelka nesamoživitelka, to podle mě bude už jen vedlejší faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
2.7.12 17:39

Myslím, že tak, jak to píšeš, nemáš na hypo moc nadějí. Předpokládat příjem a chtít jít do práce bance nejspíš stačit nebude. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.12 17:39

Ano, teď jsem na MD, ale chtěla bych dát mimi do jeslí a jít o rok dřív do práce, takže bych měla příjem + rodičák. A při posuzování hypotéky se asi přihlíží, jestli mám dítě, nebo ne? omlouvám se, moc tomu nerozumím..

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
2.7.12 17:43

Některé banky se zajímají o počet členů v domácnosti a celkové výdaje, které přítomnost dítěte určitě navýší. Ale rozhodující je, zda budete i po zaplacení všeho nad hranicí částky, kterou oni požadují, abyste měli, když chcete po nich půjčit peníze…

• Citovat
  • Upravit
36009
2.7.12 17:44

A mate neco nasetreno? Odviji se to od prijmu, taky kolik osob z toho platu nejspis zivis, dite tezko zapres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
2.7.12 17:44

Ano, na to, jeslti mas dite nebo ne, se samozrejme prihlizi. Jinak nemuzes zazadat driv nez v te praci budes( nekde chteji potvrzeni za tri mesice zpatky, nekde chteji za jeste delsi dobu, treba za posledni rok). Pokud budes zadat sama, budou na tebe pohlizet jako na samozivitelku. Pokud bys zadala s pritelem, asi neodstanete nic, kdyz ma vysoke dluhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.12 17:47

Máme asi jen 150.000 :,( vždyť je ale přece rozdíl, jestli jsem na dítě úplně sama nebo mám přítele, se kterým táhneme domácnost spolu..akorát si v současnosti nebudu moct hypo vzít s ním! tak to jste mne nepotěšili, ale děkuji :?

• Citovat
  • Upravit
31594
2.7.12 17:48

Tak rozhodně ti nedají hypo, dokud budeš ve zkušebce. Mi to dítě nepřijde jako tvůj největší problém, tohle všechno se v bance spíš počítá přes koeficienty, oni jen vyplní milion otázek počínaje tím příjme, jak dlouho jsi zaměstnaná, kolik členů v domácnosti, kolik z toho vyživovaných, až po to, jestli máš třeba mobilní telefon na paušál nebo dobíjecí, to všechno jsou pro ně údaje, které propočítají a výsledek jim řekne, zda jsi pro ně perspektivní.

Jinak není nic jednoduššího než si jít do banky sednout a s bankéřem to celé probrat.

Jinak když dáš dítě do jeslí celodenně, tak nebudeš mít rodičák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
2.7.12 17:57

Mate 150 tisic nasetreno, nebo dluhy? Nepripada mi rozumne si k pritelovym dluhum pribirat jeste hypoteku na sebe, obavam se, ze banka na to bude nahlizet stejne. Z toho pohledu si nejsem jista, jeslti je lepsi priznat pritele s dluhy nebo se tvarit jako smaozivitelka. Rekla bych, ze neuspejes ani v jenom pripade( samozrejme netusim, jaky bys mela plat, treba by jim to stacilo, ale rozhodne nepocitej, ze bys mohal zadat driv nez za takove 4 mesice v praci).
Nejjednodussi varianta je zajit za poradcem nebo do banky( muzes jich klidne obejit vic), ale rozhodne to nema cenu driv nez pred koncem zkusebni doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.12 18:06
@Gladys píše:
Tak rozhodně ti nedají hypo, dokud budeš ve zkušebce. Mi to dítě nepřijde jako tvůj největší problém, tohle všechno se v bance spíš počítá přes koeficienty, oni jen vyplní milion otázek počínaje tím příjme, jak dlouho jsi zaměstnaná, kolik členů v domácnosti, kolik z toho vyživovaných, až po to, jestli máš třeba mobilní telefon na paušál nebo dobíjecí, to všechno jsou pro ně údaje, které propočítají a výsledek jim řekne, zda jsi pro ně perspektivní.

Jinak není nic jednoduššího než si jít do banky sednout a s bankéřem to celé probrat.

Jinak když dáš dítě do jeslí celodenně, tak nebudeš mít rodičák…

vždyť po novu to teď jde, ne? když dám dítě do jeslí od 2 let, o rodičák nepřijdu..nebo se pletu, už tomu teda vůbec nerozumím :x

• Citovat
  • Upravit
557
2.7.12 18:15

Jde o to kdys nastoupila na RD. Po novu nebo po staru. Po novu to uz jde abys delala a mela i rodicak. I tak statni jesle sehnat je nemozne. Kdyz tak do soukromych a zaplatis pribl. 15-17 tisic mesicne. Drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 18:16
@Anonymní píše:
vždyť po novu to teď jde, ne? když dám dítě do jeslí od 2 let, o rodičák nepřijdu..nebo se pletu, už tomu teda vůbec nerozumím :x

kurnik, promiň, jsem zapomněla, že teď je ta celodenní péče jen do 2let. Tak to pak jo. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.7.12 18:17

@janka174 tak na to pak stačí si zažádat o změnu výše rodičáku a pojede po novu, i kdyby žádala ještě v minulém roce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel