Partners Prachatice

11296
27.6.12 22:52

Partners Prachatice

Ahoj ženský, máte někdo zkušenosti s poradenstvím od společnosti Partners? Konkrétně poradce pan Uhlík z Prachatic? Potřebujeme poradit ohledne financování stavby a já jsem obrovský skeptik, tak málokomu věřím…uvítám jakýkoliv názor, díííky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5256
27.6.12 23:14

Společnost Partners má většinou dobré poradenství… Ale je to opravdu o lidech a občas se může stát, že se najde člověk, kterému nejde o klienta, ale o sebe a tak to moc vhodně nenastaví… Věřím tomu, že vše bude OK a to jsem od konkurence :) klidně můžeme daný návrh zkonzultovat ve SZ nebo mailem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠárušN
28.6.12 00:43

S Partners zkušenosti mám. Ne konkrétně s poradcem, kterého uvádíš, ale pro mě osobně je to v tomto případě jedno. Potřebovali jsme totiž poradit a on nám místo toho akorát vnucoval různá pojištění atd., o která nemáme zájem, a po bližším zkoumání mi ani nepřišla výhodná. Chtěli jsme řešit úplně něco jiného, myslela jsem si že je to prostě poradce a poradí nám v tom, co potřebujeme řešit, ale on si dál mlel to svoje a nakonec mi ještě blbě poradil, jenom aby z nás měl prachy. Možná takový každý z jejich poradců není, ale posláním Partners je úplně něco jiného, než co jsme očekávali a potřebovali, takže za mě nebrat :)

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
28.6.12 07:04

Osobní zkušenost nemám, ale znám pár lidí, kteří pro ně pracují jako poradci a od nich bych si radit nenechala (když nemáš dva týdny před výplatou na nájem asi moc nevíš, co s vlastními financemi, tak komu chtějí jako radit :-) ) a kamarádka říkala, že si nechali jednou poradit a byla to prý katastrofa. My teď řešíme financování novostavby a osvědčilo se nám, zajít do tří bank a poradili nám mnohem líp. Ano, je to časově náročné, ale aspoň vás nikdo neokrádá za účelem svého osobního zisku.

• Citovat
  • Upravit
7797
28.6.12 07:53

Ahoj, znám lidi z Partners a manžel pracuje pro společnost ZFP Group. Je to všechno o lidech. Společnosti to jsou na úrovni, ale záleží, co je to za člověka. Jako všude, ve všech profesích. Některý lékař svou práci dělá poctivě a lidé ho vyhledávají a váží si ho, jiný v práci pije alkohol a kašle na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
28.6.12 07:59

Partners??Ani omylem…víc škody než užitku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
28.6.12 08:20

Díky za názory, já jako věčný skeptik a nedůvěřives si potřebuju vše pořádně oťuknout. Nějakou analýzu bychom měli mít od něj v brzké době zpracovanou. Jde nám pouze o hypotéku, respektive jsme potřebovali poradit, jak zafinancovat bydlení, co udělat se stavebkama (on poradil, že stavebka vybrat a dát raději na spořící účet, abychom na peníze mohli kdykoliv sáhnout, i poradkyně z jiné konkurenční společnosti radila, že stavebka nechat jako zálohu, a začít financovat stavnu raději hypotékou…)…ale mě stále hlodá ten červíček v hlavě, že oni mi pochopitelně nabídnou hypotéku, když z ní poté mají zisk, že ano…
Jak třeba vy financujete své bydlení? já jsem si pouze podle informací z internetu vytáhla, že by nemusela být špatná hypotéka UnicreditBank…lákají na úrok kolem 2,5 - 3 procent, ale kam se to ve skutečnosti může vyšplhat po nahlížení do registrů atd..? povídejte, přehánějte:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
28.6.12 09:06

Čím financujeme bydlení? Hypotékou, čím jiným taky. Ve světě se tak financuje bydlení naprosté většiny steveb, tak nevymýšlejte nesmysly, že vám nabídnou hypo protože za ni mají provize.

Záleží tedy na tom, kolik peněz potřebujete, ale jde-li o nějakou klasiku 1.5 mega, tak čím jiným by jste to chtěla financovat? (mezi)úvěrem ze stavebka za 4,8%? To určitě uznáte že ne…

UCB má 2,5% float a 3,19-3,39% fix na 5 let. Nikam dál se to nešplhá, zrovna minulý týden jsem dvě klientům dělal.

Stavebka zrušte. Ty se vyplatí jen při maximální možné úložce a jen na 6 let. Pak to úročení velmi klesá.
Pokud to máte už více jak 6 let, tak by to chtělo spočítat kolik tam máte a jaký reálný výnos to má. Čistě teoreticky to může mít vyšší výnos než spořící účet, tedy více jak 2,5%, ale díky 15% zdanění, které se na to vztahuje je to nepravděpodobné. Navíc je celkem dlouhá lhůta než se po zrušení k penězům dostanete.

Pokud to ještě 6 let nemáte a platíte méně než nějakých těch 1700-2000,– měsíčně, tak to přestaňte platit a počkejte až ta 6-ti letá lhůta skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
28.6.12 09:12
@BukajAktobos píše: Čím financujeme bydlení? Hypotékou, čím jiným taky. Ve světě se tak financuje bydlení naprosté většiny steveb, tak nevymýšlejte nesmysly, že vám nabídnou hypo protože za ni mají provize.

Záleží tedy na tom, kolik peněz potřebujete, ale jde-li o nějakou klasiku 1.5 mega, tak čím jiným by jste to chtěla financovat? (mezi)úvěrem ze stavebka za 4,8%? To určitě uznáte že ne…

UCB má 2,5% float a 3,19-3,39% fix na 5 let. Nikam dál se to nešplhá, zrovna minulý týden jsem dvě klientům dělal.

Stavebka zrušte. Ty se vyplatí jen při maximální možné úložce a jen na 6 let. Pak to úročení velmi klesá.

Přesně tak, klasika 1.5 mil…nejde o to co a jak chci vymýšlet, máme dost naspořeno na stavebkách, takže jsme přemýšleli i o úvěru ze stavebek, ale poslední dobou se na mě zrovna hrne info, abych stavebka zrušila a uložila např. na spořící účet, což si myslím, že není špatný nápad.
Poradce č. 1 nám řekl, že hypo s úrok. s. kolem 2,5-3 procent s fixací cca 5 let zajistí, poradce č. 2 řekl, že je to nemožné, že nabízí úrok cca 5 procent s tím, že nám nakresli nějaké grafy, že při splácení hypotéky si budeme zároveň určitou částku spořit, a tou po cca 20 letech hypo doplatíme…
Víte, pro normálního člověka z těhle všech informací vzniká v hlavě totální sajrajt, tak se nerozčilujte, že vymýšlím kraviny…:-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
28.6.12 09:14

U nás to asi vážně vyhraje hypotéka u České v kombinaci s překlenovákem (máme byt, ten se prodá a překlenovák se tím zaplatí). Dívali jsme se na kalkulačky na internetu, ale pak jsme zjistili, že to je opravdu nějaký typický neexistující výpočet, nakonec jsme zjistili, že bysme platili mnohem míň než nám z té kalkulačky vyskočilo. Podle mě se vyplatí si tam zajít, dokonce nám paní poradila, že si máme zajít jinam a když nám dají lepší podmínky, česká to pak dorovná. Ale slyšela jsem, že je to normální u všech bank. My jsme třeba klienti české, proto tam nějaké procento nebo co sníží. Pak jdeme do ČSOB, ale spíš proto, že známe toho chlapa a chtěli bysme pak přes něho prodat i byt. A další schůzku chceme s KB, protože firma, od které kupujeme novostavbu má u nich taky zvýhodněné podmínky. Porovnáme a vybereme. Považuju to za rozumnější než podporovat finanční poradce (celkově jejich existenci nechápu).

• Citovat
  • Upravit
352
28.6.12 09:15

Trochu jsem ten můj příspěvek ještě rozvedl, koukám že jste si stihla přečíst jeho první verzi :-)

Jinak bych vás opravdu chtěl uklidnit, UCB má float za 2,5% a fix na 5 let za 3,19-3,39%. Hypotéku za 5% v dnešní době kdy nejdražší mají 4% je celkem úlet :)
K tomu spoření, to se často dělá, obvykle se to vyplatí, tím naspořením si snížíte celkový přeplatek, respektive budete mít připravené peníze na něco jiného, to už je na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
28.6.12 09:19
@martinaaaaaaaaa7 píše:
A další schůzku chceme s KB, protože firma, od které kupujeme novostavbu má u nich taky zvýhodněné podmínky. Porovnáme a vybereme. Považuju to za rozumnější než podporovat finanční poradce (celkově jejich existenci nechápu).

Tak hlavně že bankovní poradce vám opravu kvalitně poradí. Né nadarmo v posledním testu finančních poradců všichni bez výjimky skončili na beznadějně posledním místě… Viz:
 http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…

Mimochodem, když nějaká společnost má někde zvýhodněné podmínky, tak bych byl na pozoru. Obvykle to pak je tak jako u AAA auto sleva za jejich leasing. Dostanete 30k slevu a díky „super výhodnému leasingu společnosti se kterou spolupracujeme“ pak přeplatíte o 70% více, než kdyby jste si to zajistili sami jinde, a to je obvykle násobně více, než 30k :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
28.6.12 09:21

Jenom mě utvrzujete v tom, že finanční poradce má identické informace jako já a nemá mi co nabídnout :-) A ta ironie :mrgreen: já jsem si nevšimla, že by zakladatelka zvažovala jako možnost financování žebrání nebo tak, o hypotéce je řeč od samého začátku. A to kam se to vyšplhá je dobrá otázka, spočítají Vám totiž částku, ale ten drobný detail o kolik se to zvedne pojistkou, kterou banka požaduje, poplatkama apod. to už nikdo nahlas neříká. Plus jeden známý teď řeší, že po pěti letech fixace požadují o pár tisíc vyšší částku jako měsíční splátku. Takže já a dotazech zakladatelky nic divného nevidím, spíš se mi líbí, že uvažuje dopředu, rozumně a nenechá si nic nakecat od finančního poradce :lol:

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
28.6.12 09:23

Pane finanční poradce, nebojte se, my umíme počítat a uvažujeme, slovo sleva mnohdy se slevou nic společného nemá a není nám pět, aby jsme si to nedokázali ověřit. Nebo máte pocit, že mozek finančního poradce zvládá zpracování informací jinak než ostatních lidí?

• Citovat
  • Upravit
352
28.6.12 09:28

Ano, za těch 7 let jsem podobných s prominutím „exotů“ co se tváří chytře jak rádio, rozumím fiancím lépe jak guvernér ČNB a po večer si čtou ekonomické zprávy, studují detailně podmínky smluv atd. poznal velmi mnoho, takže nebojte. Jen spadáte do průměru :-)

Vyšplhá se to tam, kam se to se to vyšplhá podle běžného výpočtu co si můžete udělat. Pojištění je všude povinné a je to ta nejmenší částka, další poplatky jsou účet v bance.

Spíše se divím, že někoho kdo ví to samé jako já zarazí, že po fixu banky běžně zkouší zvýšit splátky? Od toho snad máte mít tvrdé lokty a známému poradit levnější refinanc nebo ať si na pobočce zjedná respekt a uvidí jak hned získá lepší podmínky…

Ale takové jednoduché fakta vás přeci nemohou vyvést z míry, to snad musíte z praxe znát? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel