Sama na dítě a finance

Anonymní
7.6.22 16:40

Sama na mimi a finance

Zdravím
Je mi to blbé a proto anonym..
Chci se zeptal jak to zvládáte když jste na děti samy…
Malá má šest měsíců a od narození je na UM. Šetřím kde se dá ale každý měsíc nevycházíme. V květnu jsem poslala poslední a největší splátku na exe a už je uzavřena ale jsme bez koruny a teďprostědo pondělí vydržet… Proto se chci zeptat na třeba nějaké recepty za levno nebo prostě kde se dá více ušetřit…
Prosím jen o žádné vysmívání už tak se cítím dost neschopná…
Děkuji za přečtení a radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5921
7.6.22 16:43

Záleží na tom kolik ti zbylo, a jestli máš dost UM, a nějaké zásoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 16:46

@mamule42
Mame asi půlku balení UM. Nezbylo mi nic. Vůbec nic. A ge zasob jedno balení těstovin. Do pondělí do mateřské to nějak zvládneme

• Citovat
  • Upravit
26862
7.6.22 16:49
@Anonymní píše:
Zdravím
Je mi to blbé a proto anonym..
Chci se zeptal jak to zvládáte když jste na děti samy…
Malá má šest měsíců a od narození je na UM. Šetřím kde se dá ale každý měsíc nevycházíme. V květnu jsem poslala poslední a největší splátku na exe a už je uzavřena ale jsme bez koruny a teďprostědo pondělí vydržet… Proto se chci zeptat na třeba nějaké recepty za levno nebo prostě kde se dá více ušetřit…
Prosím jen o žádné vysmívání už tak se cítím dost neschopná…
Děkuji za přečtení a radu

At UM koupi otec ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 16:51

@cecetka tak ten je na tom snad ještě hůř než my

• Citovat
  • Upravit
jun
749
7.6.22 16:53

Tak zkuste požadat na ÚP o mimořádnou okamžitou pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
@Anonymní píše:
@cecetka tak ten je na tom snad ještě hůř než my

Otec si může sehnat brigádu, ať ti posílá vyšší alimenty.

• Citovat
  • Upravit
1977
@Anonymní píše:
@mamule42
Mame asi půlku balení UM. Nezbylo mi nic. Vůbec nic. A ge zasob jedno balení těstovin. Do pondělí do mateřské to nějak zvládneme

Těžko takhle všeobecně radit. Nevíme za co utrácíš a kolik. Někdo si kupuje limonády a balené vody, které lezou do peněz, někdo má zbytečně drahý tarif, někdo utratí tisíce za cigarety nebo kafe v kavárně…

Zapisuj si v příštím měsíci všechny výdaje, opravdu každý nákup, roztřiď si to do kategorií, ať vidíš, kolik dáš za bydlení, jídlo, drogerii, benzín, telefon, internet…a pak se zkus kouknout, které výdaje by šly omezit, kde ti utíká nejvíc peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9764
7.6.22 16:56
@aanysek píše:
Těžko takhle všeobecně radit. Nevíme za co utrácíš a kolik. Někdo si kupuje limonády a balené vody, které lezou do peněz, někdo má zbytečně drahý tarif, někdo utratí tisíce za cigarety nebo kafe v kavárně…Zapisuj si v příštím měsíci všechny výdaje, opravdu každý nákup, roztřiď si to do kategorií, ať vidíš, kolik dáš za bydlení, jídlo, drogerii, benzín, telefon, internet…a pak se zkus kouknout, které výdaje by šly omezit, kde ti utíká nejvíc peněz.

Myslím si, že matka co je sama na půlroční mimino a žije z mateřské/rodičáku asi nespadá do kategorie, která zbytečně utrácí za limonády a kafíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.22 16:57
@aanysek píše:
Těžko takhle všeobecně radit. Nevíme za co utrácíš a kolik. Někdo si kupuje limonády a balené vody, které lezou do peněz, někdo má zbytečně drahý tarif, někdo utratí tisíce za cigarety nebo kafe v kavárně…Zapisuj si v příštím měsíci všechny výdaje, opravdu každý nákup, roztřiď si to do kategorií, ať vidíš, kolik dáš za bydlení, jídlo, drogerii, benzín, telefon, internet…a pak se zkus kouknout, které výdaje by šly omezit, kde ti utíká nejvíc peněz.

Tak já ani nikam nechodím. Domů kupuji pouze potraviny a hlavně potřeby pro malou. Za telefon vubec pouze internet doma ale to je 500. Doteď to bralo hodně kvůli té exekuci tak snad ted to bude lepší

• Citovat
  • Upravit
651
7.6.22 16:59
@Jahru píše:
Myslím si, že matka co je sama na půlroční mimino a žije z mateřské/rodičáku asi nespadá do kategorie, která zbytečně utrácí za limonády a kafíčka.

Matka hlavne splacela exekuci.

Ale proc otec, kdyz uz je taky socialni pripad alespon nepohlida, aby sla na brigadu, to je mi zahadou. Prece musela vedet, kolik ma vydaje spojene s exekuci a kolik prijmy.
Chudak dite, tohle prece neni mimoradny vypadek prijmu, ale cira nezodpovednost.
Neda se nic delat, akorat snad zajit do potravinove banky a doufat, ze tam neco bude.

Příspěvek upraven 07.06.22 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
7.6.22 16:59
@Anonymní píše:
@cecetka tak ten je na tom snad ještě hůř než my

Jeho boj. Ale on není vázaný péči o dítě a může dělat od vidím do nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24822
7.6.22 17:00

Zkusilas něco prodat na market-place když máš přístup na net? cokoliv co nepotřebuješ-neužíváš.. starší sportovní potřeby třeba.. ty se prodávají ok.. i elektronika..
nebo odnes nepotřebné věci do zastavárny a nech si vyplatit částku (ne to tam nechat na úroky)
do pondělí s jedním sáčkem těstovin nevydržíš
co potravinová banka? nemáte u vás charitu? že bys tam dostala aspoň pár balení nějakého trvanlivého jídla? v zastavárně ti vemou i šperky, které nenosíš-nepotřebuješ, dokonce i stříbro… pro tebe dobrá každá kačka..
a začni si psát rozpočet a počítat.. tvořit jídelníčky..
musíš už kvůli dítěti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
7.6.22 17:02

Tvoje rodina ti nákup udělat nemůže proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3050
7.6.22 17:05

Nemáš sourozence nebo rodiče co by pomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí