Nemám kde bydlet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu za vámi s otázkou jak by jste vyřešili bydlení na rodičovském příspěvku s 2 dětmi (1rok a 2 roky) + alimenty 4000, dohromady beru 14000.
Bydlím v Praze, jsem v obecním bytě o který jsem žádala s bývalým partnerem, ale na jeho jméno. Nyní mě vydírá neustále zkrz dceru, mění mi plány, nemůžu vůbec nic, mám skákat jak on píská, když ne tak byt chce zrušit, já sama na něj nárok nemám.
Taktéž si našel práci kde má příznane minimum, a chce zadat o snížení jelikož je „nezvládá“ platit, ačkoliv pobírá 6× více, jen to nemá příznane..
S částkou sotva vycházím, mám problémy s koleny, měla mě čekat operace, kterou sem musela zrušit, protože k čemu být po operaci nemít kam jít a nemoc to ani řešit protože sotva dojdu s dětmi na hřiště..
Veškeré peníze co mám navíc, třeba že háčkuju na zakázky, ale vydelek je celkem malý hned padnou na důležité věci jako léky, oblečení nebo v mém případě ortezy a podobně
Nemám možnost jakkoliv sehnat na provize kauce ani vlastně přežít čtvrt roku na obyčejném nájmu, než budu mít nějaký nárok na příspěvek..
Co by jste dělali v mém případě? Už nemám sílu nechat se vydírat, ale nevim co mám dělat..
Kde mas ty a vase deti hlaseny pobyt?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ortézy jsou na pojišťovnu, proč bys je měla platit? O příspěvky si zažádej na sociálce, řeknou ti, na co máš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Azylové dům, spolubydlení s další maminkou, bydlení s rodiči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu za vámi s otázkou jak by jste vyřešili bydlení na rodičovském příspěvku s 2 dětmi (1rok a 2 roky) + alimenty 4000, dohromady beru 14000.
Bydlím v Praze, jsem v obecním bytě o který jsem žádala s bývalým partnerem, ale na jeho jméno. Nyní mě vydírá neustále zkrz dceru, mění mi plány, nemůžu vůbec nic, mám skákat jak on píská, když ne tak byt chce zrušit, já sama na něj nárok nemám.
Taktéž si našel práci kde má příznane minimum, a chce zadat o snížení jelikož je „nezvládá“ platit, ačkoliv pobírá 6× více, jen to nemá příznane..
S částkou sotva vycházím, mám problémy s koleny, měla mě čekat operace, kterou sem musela zrušit, protože k čemu být po operaci nemít kam jít a nemoc to ani řešit protože sotva dojdu s dětmi na hřiště..
Veškeré peníze co mám navíc, třeba že háčkuju na zakázky, ale vydelek je celkem malý hned padnou na důležité věci jako léky, oblečení nebo v mém případě ortezy a podobně
Nemám možnost jakkoliv sehnat na provize kauce ani vlastně přežít čtvrt roku na obyčejném nájmu, než budu mít nějaký nárok na příspěvek..
Co by jste dělali v mém případě? Už nemám sílu nechat se vydírat, ale nevim co mám dělat..
No pokud je byt na něj, tak si nebude reálné, aby se odstěhoval on. Takže bych to udělala tak, že bych si našla azyl, jemu bych neříkala nic, aby se jeho chování ještě nezhoršilo do stěhování. Když bych měla doluvený azyl, tak v den výplat rodičáku bych tam šla a až ten den bych dala vědět chlapovi. a Vyřešila bych svěření do péče apod.
Nebo druhá možnost, existují místa, kde jsou byty velice levné(například Havířov apod..).Najít v nějakém takovém místě byt s nájmem 4000kč a s nějakými poplatky třeba 6000-7000kč, pak je otázka kauce, někdy majitel je ochotný přistoupit na splátky a tak by se dalo splácet třeba po 3000kč.
Případně pokud máš někoho z rodiny, kam byste mohli, než by sis našetřila na kauci na nějaký byt v lepší lokalitě, než jsou ty levné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone píše:
No pokud je byt na něj, tak si nebude reálné, aby se odstěhoval on. Takže bych to udělala tak, že bych si našla azyl, jemu bych neříkala nic, aby se jeho chování ještě nezhoršilo do stěhování. Když bych měla doluvený azyl, tak v den výplat rodičáku bych tam šla a až ten den bych dala vědět chlapovi. a Vyřešila bych svěření do péče apod.
Nebo druhá možnost, existují místa, kde jsou byty velice levné(například Havířov apod..).Najít v nějakém takovém místě byt s nájmem 4000kč a s nějakými poplatky třeba 6000-7000kč, pak je otázka kauce, někdy majitel je ochotný přistoupit na splátky a tak by se dalo splácet třeba po 3000kč.
Případně pokud máš někoho z rodiny, kam byste mohli, než by sis našetřila na kauci na nějaký byt v lepší lokalitě, než jsou ty levné.
Tak v Havířově pronajima byty hlavne MRA a byvale Residomo. Ti by tezko pristoupili na nejake splatky. Dcera mela nekdy pred tremi lety byt 1+1od Residoma za 7000, od te doby to hodne podrazilo. A ziskat byt MRA z Prahy nebude tak jednoduché. Zadosti berou jednou za tyden osobně. Jen za zadost das 5000,jinak ji nevezmou.
- Citovat
- Upravit
V tyhle situaci bych každopádně škrtla Prahu. Máte děti ve své péči? Praha prostě není pro samoživitelky. A už vůbec ne pro ty s tak malými dětmi. A mnohdy ani pro ty pracující. To vidím, jak i VŠ s plným úvazkem, že mají co dělat. Mnohé i přes to berou příspěvek na bydlení. A pak stačí nemoc, karanténa, očr a skoro nevyjdou. I přes vzdělání a práci jsou v Praze mnohé jednou nohou pod mostem. Já byla v podobné situaci finanční sice ne přímo v Praze, ale v regionu, kde je hodně draho. Bylo řešení že během rodičáku k tomu všemu - jako drahé bydlení - najdu a zaplatím jesle a budu makat od nevidím do nevidím, dítě bude věčně pryč, protože brigády fakt nestačily. To by udělala asi většina žen. Já měla to „štěstí“, že mi tělo zaprotestovalo takovým způsobem, že jsem vzala rozum do hrsti a řekla si, co bych se měla furt honit, dítě dávat do jeslí a dřít, když to jde jinak. Toho si užiju až po rodičáku. Udělala jsem si rozpočet, do kolika se musím vejít s bydlením, aby mi stačil rodicak a (nízké, až ubohé) alimenty.
A prostě hledala po celé republice.
Exovi jsem sice řekla, že se musím vejít do tolika a tolika, ať kdyztak hodí typy v blízkosti, ale neudělal nic. Potřebovala jsem zachránit svoji rodinu a fakt neřešila, že otec - ten mi na chleba fakt nedal. Ostatně - šanci sehnat mi něco blíž měl.
Podařilo se mi najít skvělý bydlení - sice přes půl republiky - ale náklady jsem sundala na půlku, mohla jsem v klidu pečovat o dítě a dát se zdravotně dohromady.
Ex sice dělal zle, ale byla jsem připravená. U soudu jsem si stěhování obhájila, vypočítala jsem náklady, příjmy, navíc k poměru k jeho směšným alimentů - byla bych magor zůstat kde jsem byla, to bych byla adept na bezdomovectví za chvíli. Jednala jsem čistě pragmaticky, logicky, v zájmu své rodiny. Soudkyně se ho pak akorát zeptala, zda ho tedy napadlo mi, když já na rodičáku, přispívat na nájem, když teda chtěl mít dítě poblíž.
Já to brala jako dočasku. Jsem po rodičáku, už bydlím blíž otci dítěte, pracuju, mohu si to dovolit. Ale kdyby se něco podělalo, nemohla bych to tu utáhnout, třeba to nedovolilo zdraví, neváhám a jednam stejně - prostě jakkoliv snížit náklady, než abych se sebedestruktivně zničila.
Vy máte ty děti tak malinký, tam bych vůbec neváhala. Navíc, když on moc neplatí. Akorát si to pak musíte obhájit u případnýho soudu. Je to risk, ale nesmíte se bát. Natož chlapa, který se moc nestará a hází klacky pod nohy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Achjo, to je jeden blb, vedle druhého. Co zkusit podat žádost o městský byt, který by byl jen na tebe? Ten chlap je fakt na ránu, moc dobře ví, že jsi v háji, když máš dvě malé děti a nemáš možnost si přivydělat. Rodina by ti nepmohla? Je tady i diskuze spolubydlení maminek, zkus tam napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z chlapů, co peníze mají, ale proto, aby je nemuseli dávat svým vlastním dětem, oficiálně dělají, že je nemají, se mi chce zvracet! Tobě hrozí, že s dětmi skončíš na ulici, vydírá tě, nechá tě žít o 14 tisících, snaží se ti ještě ubrat a sám má 6 násobek minima
Dopředu bych mu nic neříkala a hledala bydlení u rodiny, v azylovém domě, s nějakou jinou maminkou… a až budeš odstěhovaná, pak bych mu teprve řekla, ať si byt klidně odhlásí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že nevím zda jsi věřící, ale pokud chodíš třeba někam do kostela, můžeš tam požádat o pomoc. A třeba i jen dočasně byste mohli bydlet na faře. A nebo i když někam nechodíš, tak můžeš zkusit požádat o pomoc. V tomto to mají věřící asi jednodušší, protože kdybyste žili někde na faře třeba měsíc, tak během toho měsíce se všichni ze sboru jsou schopní složit na kauci na byt, někdy pohlídají třeba děti nebo někoho kdo nemá auto a má lékaře dál, tak ho tam vezmou autem.Tam to většinou není o tom, že se lidé setkají pouze v neděli a jinak o sobě neví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poridila bych si nejake dukazy, podklady, o vsech problemech, a sla to poresit na mesto, pokud jde o nejake socialni bydleni, treba pujde zmenit smlouva na tebe.
Jestli tam mas trvale bydliste, tim spis.
Stejne te jen tak vyhodit nemuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@utopia píše:
Z chlapů, co peníze mají, ale proto, aby je nemuseli dávat svým vlastním dětem, oficiálně dělají, že je nemají, se mi chce zvracet! Tobě hrozí, že s dětmi skončíš na ulici, vydírá tě, nechá tě žít o 14 tisících, snaží se ti ještě ubrat a sám má 6 násobek minimaDopředu bych mu nic neříkala a hledala bydlení u rodiny, v azylovém domě, s nějakou jinou maminkou… a až budeš odstěhovaná, pak bych mu teprve řekla, ať si byt klidně odhlásí.
Ja už jí psala, ale to neříct to předem, bych právě nedělala. U případnýho soudu by to bylo mínus pro ni, na to se koukají hodně blbě. Spíš říct a včas, aby měl možnost to řešit: mám takový rozpočet, musím se s bydlením vejít do tolika peněz, pokud nechceš či nemůžeš přispívat, tak mi pomoz najít jiné bydlení do tolika peněz (a nejlépe písemně, ať má kdyztak důkaz). Buď jí s tím pomůže a fakt se mu podaří pro ni najít bydlení, do kterého se vejde s rozpočtem, nebo pak si to může řešit sama a má k případnýmu soudu argument.
- Citovat
- Upravit