Nemám kde bydlet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5936
28.5.22 14:47
@Anonymní píše:
Ja už jí psala, ale to neříct to předem, bych právě nedělala. U případnýho soudu by to bylo mínus pro ni, na to se koukají hodně blbě. Spíš říct a včas, aby měl možnost to řešit: mám takový rozpočet, musím se s bydlením vejít do tolika peněz, pokud nechceš či nemůžeš přispívat, tak mi pomoz najít jiné bydlení do tolika peněz (a nejlépe písemně, ať má kdyztak důkaz). Buď jí s tím pomůže a fakt se mu podaří pro ni najít bydlení, do kterého se vejde s rozpočtem, nebo pak si to může řešit sama a má k případnýmu soudu argument.

No jo, ale pokud je byt jen na něj a on ho prostě odhlásí, aniž by ona něco měla, tak co bude dělat? Píše, že jí dělá naschvály, že jí mění plány, schválně jí do všeho hází vidle… na něj se nedá spoléhat, že nebude dělat naschvály, až zjistí, že si hledá jiné bydlení a že už ji tedy nebude mít v hrsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.22 14:47
@Lucie_Sx píše:
Poridila bych si nejake dukazy, podklady, o vsech problemech, a sla to poresit na mesto, pokud jde o nejake socialni bydleni, treba pujde zmenit smlouva na tebe.
Jestli tam mas trvale bydliste, tim spis.
Stejne te jen tak vyhodit nemuze.

I kdyby, obávám se, že i to městské bydlení pro samoživitelku na RD je těžko zvládnutelné. Kdyby aspoň děti měla větší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.22 14:53
@utopia píše:
No jo, ale pokud je byt jen na něj a on ho prostě odhlásí, aniž by ona něco měla, tak co bude dělat? Píše, že jí dělá naschvály, že jí mění plány, schválně jí do všeho hází vidle… na něj se nedá spoléhat, že nebude dělat naschvály, až zjistí, že si hledá jiné bydlení a že už ji tedy nebude mít v hrsti.

Pokud tam bydlí i s dětmi, tak to tak jednoduchý asi nebude ji vyhodit. Nebo tam není vedená vůbec? To si musí zjistit no. Zajít na město, nebo tu městskou realitní nebo přes co to mají.
Jinak - bude dělat naschvály. To je jasný. Taky ex dělal. Mi bylo jasný, že tím strhnu lavinu. Jsem se z toho ale nehroutila a hlavně se nebála - jsem měla tu vidinu, že musím prostě zkrouhnout náklady, stabilizovat svoji situaci, víc mě nezajímalo. Ale tak proto se taky zakladatelky ptám, zda má děti v péči.

• Citovat
  • Upravit
5889
28.5.22 15:04
@Anonymní píše:
I kdyby, obávám se, že i to městské bydlení pro samoživitelku na RD je těžko zvládnutelné. Kdyby aspoň děti měla větší.

Mohla by žádat o příspěvek na bydlení, ten jde žádat i na azylu, pokud na to nemá nebo by jí zbývalo minimum a nestačilo by to na to, aby se postarala o sebe a děti. Někde to jde udělat i tak, že to z úřadu posílají rovnou na účet azylu třeba. Vím o samoživitelce v Praze a ta dostává příspěvek na bydlení. Jenže to taky není ze dne na den, takže i kdyby si našla byt, tak musí počítat s tím, že mají měsíc na zpracování, takže když člověk požádá třeba 1.6.,tak zpracovat ho můžou do 1.7.,ale stane se i, že když člověk dává novou žádnost, tak poprvé bere až na druhý termín, který je koncem měsíce, takže by dostala třeba až 25.7…Což znamená v podstatě, že by musela nějak zvládnout 2 měsíce. Jinak třeba na ÚP se dá žádat o MOP na úhradu kauce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80109
28.5.22 15:18
@azaleila píše:
Rodina?

O co, že nemá vůbec nikoho. Anebo jsou rodiče alkaci, případně bydlí v 1+1s dalšími dvěma dětmi a s prarodiči.
Možná jsem hnusná, ale je zde jak přes kopírák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
28.5.22 15:23
@inkakřivák píše:
O co, že nemá vůbec nikoho. Anebo jsou rodiče alkaci, případně bydlí v 1+1s dalšími dvěma dětmi a s prarodiči.
Možná jsem hnusná, ale je zde jak přes kopírák.

ano, to také žasnu, jak holky lehce přes 20 mají oba rodiče mrtvé :roll: anebo v lepším případě bydlí 400 km daleko a jsou to alkáči, feťáci a sami mají ještě menší děti, než dotyčné zakladatelky a bydlí v 1+1 :nevim: 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
28.5.22 15:32
@stinga píše:
ano, to také žasnu, jak holky lehce přes 20 mají oba rodiče mrtvé :roll: anebo v lepším případě bydlí 400 km daleko a jsou to alkáči, feťáci a sami mají ještě menší děti, než dotyčné zakladatelky a bydlí v 1+1 :nevim: 8o :mrgreen:

Přesně. :pankac: Ale to by jim huba upadla, kdyby měly o něco poprosit, poděkovat, nebo být někomu dokonce vděčné…No holt, když je někdo z takových poměrů, že tuší, nebo ví, že rodina v žádném případě nepomůže, tak má mít velký finanční polštář a pak si dovolit dítě nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5936
28.5.22 15:34
@Anonymní píše:
Pokud tam bydlí i s dětmi, tak to tak jednoduchý asi nebude ji vyhodit. Nebo tam není vedená vůbec? To si musí zjistit no. Zajít na město, nebo tu městskou realitní nebo přes co to mají.
Jinak - bude dělat naschvály. To je jasný. Taky ex dělal. Mi bylo jasný, že tím strhnu lavinu. Jsem se z toho ale nehroutila a hlavně se nebála - jsem měla tu vidinu, že musím prostě zkrouhnout náklady, stabilizovat svoji situaci, víc mě nezajímalo. Ale tak proto se taky zakladatelky ptám, zda má děti v péči.

Psala, že byt je jen na něj, takže předpokládám, že ona tam není ani hlášená a bydlí tam vlastně na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.22 15:50
@Fiveone píše:
Mohla by žádat o příspěvek na bydlení, ten jde žádat i na azylu, pokud na to nemá nebo by jí zbývalo minimum a nestačilo by to na to, aby se postarala o sebe a děti. Někde to jde udělat i tak, že to z úřadu posílají rovnou na účet azylu třeba. Vím o samoživitelce v Praze a ta dostává příspěvek na bydlení. Jenže to taky není ze dne na den, takže i kdyby si našla byt, tak musí počítat s tím, že mají měsíc na zpracování, takže když člověk požádá třeba 1.6.,tak zpracovat ho můžou do 1.7.,ale stane se i, že když člověk dává novou žádnost, tak poprvé bere až na druhý termín, který je koncem měsíce, takže by dostala třeba až 25.7…Což znamená v podstatě, že by musela nějak zvládnout 2 měsíce. Jinak třeba na ÚP se dá žádat o MOP na úhradu kauce.

Tak to mě ani nenapadlo, že by ji to nenapadlo. :mrgreen: No to je právě to, čemu já říkám nejistý příjem. Stačí, aby to přišlo o měsíc dýl, třeba i zpětně, ale už má při vysokých nákladech díru. To vidím právě u té VŠ kolegyně. Maká na plný úvazek, semtam nemoc dcery, takže menší plat, z úřadu jí to nepošlou jak mají (konkrétně její úřad opakovaně nestíhá vše zpracovat včas) a už má potíž. Základ poplatí, jako nájem, ale jinak potíž. Že by si udelala rozpočet, kdy co a jak - s tímhle neexistuje. Nedejbože přijít nedoplatek nebo nepredpokládaná větší platba. Já tenkrát taky měla nárok na příspěvek. Ne že ne. Ale rychle jsem pochopila, že dobrý, ale pokud se nechci dostat do průšvihu, ten základní rozpočet musím udělat z jistých pravidelných příjmů, případný příspěvek brát jako ulehčení, bonus, ale kdyby něco, musím se obejít bez něj a musim to bydlení a jídlo zvladnout bez něj. Prostě vysoký náklady a příspěvek na bydlení jakožto důležitá část rozpočtu - cesta do pekel. Dlouhodobě to takto prostě nejde. A ona má ty děti ještě malinký.

• Citovat
  • Upravit
4072
28.5.22 17:21
@Fiveone píše:
Ještě mě napadlo, že nevím zda jsi věřící, ale pokud chodíš třeba někam do kostela, můžeš tam požádat o pomoc. A třeba i jen dočasně byste mohli bydlet na faře. A nebo i když někam nechodíš, tak můžeš zkusit požádat o pomoc. V tomto to mají věřící asi jednodušší, protože kdybyste žili někde na faře třeba měsíc, tak během toho měsíce se všichni ze sboru jsou schopní složit na kauci na byt, někdy pohlídají třeba děti nebo někoho kdo nemá auto a má lékaře dál, tak ho tam vezmou autem.Tam to většinou není o tom, že se lidé setkají pouze v neděli a jinak o sobě neví.

Mi řekni, kde v CR funguje taková komunita kolem kostela? Vsude, kde jsem zila, chodily do kostela jenom hoodne stare babky a ty teda jely prvni ligu co se tyce pomluv a zavisti. Rozhodně to nebyly typy, ktere z krestanske lasky otevrou domovy osamelym matkam. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17959
28.5.22 17:29
@Villanelle píše:
Mi řekni, kde v CR funguje taková komunita kolem kostela? Vsude, kde jsem zila, chodily do kostela jenom hoodne stare babky a ty teda jely prvni ligu co se tyce pomluv a zavisti. Rozhodně to nebyly typy, ktere z krestanske lasky otevrou domovy osamelym matkam. :nevim:

u nás rozhodně ano, pohybuju se tedy mezi evangelíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
28.5.22 18:00
@Villanelle píše:
Mi řekni, kde v CR funguje taková komunita kolem kostela? Vsude, kde jsem zila, chodily do kostela jenom hoodne stare babky a ty teda jely prvni ligu co se tyce pomluv a zavisti. Rozhodně to nebyly typy, ktere z krestanske lasky otevrou domovy osamelym matkam. :nevim:
@Villanelle píše:
@Villanelle píše:

Do kostela nechodím, ale co vím, tady u nás v Přerově je fara, kde ubytovali na pár dní uprchlíky z Ukrajiny. Věci právě donesli ti, co do kostela pravidelně chodí. A nejsou to jenom staré babky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8865
28.5.22 18:02
@Villanelle píše:

Jo, holka to by ses divila. Jednu tu komunitu mám nedaleko místa bydliště. Celé rodiny v kostele, křesťanské tábory pro děti, sex až po svatbě. Ano, v roce 2022. A jde to do takových extrémů, že holky odtamtud hledají jen stejně založené kluky, co by počkali, takže velmi omezený výběr mají jen v té své komunitě. A vím o jedné nádherné holce, chytré, vzdělané, pracující, co právě slaví třicetiny sama :,( přitom nabídky by měla, ale mimo komunitu jít nechce. A chlapa, co by byl každou neděli v kostele a čekal až do svatby, to aby lupou pohledal. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.5.22 19:55
@Villanelle píše:
Žiju v takové komunitě, díky nim jsem měla zaplacenou kauci a mohla s dětmi z azylu.Ano většina je 50+,ale dělají dětem tety a strejdy, jelikož moje rodina je velmi daleko. A s dětmi z komunity byl nejstarší minulý rok na táboře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.5.22 19:58
@truelly píše:
Jo, holka to by ses divila. Jednu tu komunitu mám nedaleko místa bydliště. Celé rodiny v kostele, křesťanské tábory pro děti, sex až po svatbě. Ano, v roce 2022. A jde to do takových extrémů, že holky odtamtud hledají jen stejně založené kluky, co by počkali, takže velmi omezený výběr mají jen v té své komunitě. A vím o jedné nádherné holce, chytré, vzdělané, pracující, co právě slaví třicetiny sama :,( přitom nabídky by měla, ale mimo komunitu jít nechce. A chlapa, co by byl každou neděli v kostele a čekal až do svatby, to aby lupou pohledal. :,(

Tak v naší komunitě se tedy sex neřeší, jen prostě lidé spolu více drží jako přátelé či rodina. A jsou v ní i páry, kdy jeden je nevěřící, ale respektuje víru druhého a ten mu to zase nevnucuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí