Samoživitelky - odlehčené téma
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Možná tě teď naštvu, ale z vlastní zkušenosti.. pokud budeš ty v pohodě, bude i tvé dítko v pohodě. A budete si to užívat.
Samozřejmě nevím, jak bojuješ s financemi, s následnou praci, ale optimismus a trochu salamismus hodně pomáhá. Držím ti palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To o vlastní pohodě platí ovšem jenom pro zdravé děti. Ne, pro ty žijící si ve svém vlastním světě.
Postupem času se prostě člověk naučí přežívat. Musí. Nic jiného mu nezbývá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Finta? - pani na uklid, slecna na obcasne hlidani, dovazky obedu
… a opravdu si ten rodicak uzit, nebot to velmi rychle utece (bohuzel)
a jak tu uz zaznelo - pokud budes v pohode a spokojena ty, bude na pohodu i dite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařit na víc dnů, nehrotit úklid, být hodně venku, nesnažit se dělat za každou cenu nějakou aktivitu s dítětem - někdy prostě jen tak být a nechat ho fungovat vedle sebe, říkat si, že všechno je dočasné a těšit se z maličkostí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nemít vůbec žádné hlídání, tak mi jebne. Jako podle mě to jde celkem zvládat fyzicky, organizačně, celkem se i stíhá, ale psychicky bych to nedala, protože jedeš nonstop bez nároku na pauzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Základ je umět si i odpočinout - věnovat se sama sobě. Já jsem byl sám s Aničkou od jejich necelých dvou let - a nemít občas hlídání, rodiče, tak nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teba by ti pomohlo si říkat, ze to co je ted je jen dočasně, dítě ti odroste a vše bude zase trochu jine, jinak te chápu, mam to podobně, jen mam dvě děti, jen trochu starší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče času, tak tam to musí mít u nás přesný řád. Vstáváme v 6,všichni se oblečou, umejou apod. a v 7 vycházíme. V půlce se odpojí nejstarší u školy a my jdeme do školky, tam dám dvě děti a každé do jiné třídy a vedu dvouletého do klubíku. S 18 měsíčním jdu domů a uklidim a uvařím. V 11:30 zase vyjdu pro nejstaršího ke škole a pak pro dvouletého a jdeme domu. Dvouletý se nají, nejstarší ji ve škole. Nejmenší dva dám spát a s nejstarším se učím a dělám ukoly. A cca ve 14:00 vycházíme ke školce pro děti. Jdeme na kroužek a po kroužku domu. Děláme večeři, hygienu a v 19:00 jim začnu číst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, vůbec nechci, aby to bylo o tom - kde na co vzít peníze a jak vyžít, to nee prosím. Toho snad máme všichni už dost.Mě zajímá, jak to mamky bez chlapů a babiček a hlídaček zvládáte.
Jsem sama (opravdu bez hlídání) s jedním dvouletým dítětem a máme psa. A upřímně OBDIVUJI všechny ženy, které bez pomoci zvládnou dětí (a zvířat) více. Jo, rodičovská dovolená, haha. Musíte mít režim a systém a „plán práce“? Nebo žijete prostě tak, jak se přes den ukáže? Já si nestěžuji, protože se vlastně máme spolu moc dobře, ale o nějakém řádu nemůže být řeč. Prostě si jen tak teď žijeme (a já to někdy hrotím, ale taky se často vžívám do malého dítěte, jeho pohled na svět je tak krásný a čistý a nový). Některé dny jsou tedy naprosto šílené a já (se stydím) čekám, až večer děťátko usne, ale jiné dny jsou nádherné a těch je většina. Uklízím pořád, jen to nějak není vidětA za úspěch považuji, když si stihnu oholit nohy a třeba se na tu procházku po okolí i namaluji, ať se cítím krásná.
Ale každý den mě celkem dost unaví a vlastně moc čas jen tak na sebe nebo vůbec na nic nemám (mám štěstí, že jsem sehnala práci na doma, tak každý den pár hodin i pracuju). Budu ráda za vaše (veselé) rady, postřehy, finty atd. jak si to jako sama máma trochu ulehčit
Nejsem sice mamka, ale otec. U nás to je zařízeno tak, kdy máme nastaven určitej harmonogram, tj. tak 30pct času a zbytek nechávám plynout a řídím to dle okamžiku. Ještě jsem je nezabil, byť k tomu není už daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste stastne?
Ahojte samoživitelky,
Jste teď s prckama stastni? Byla jsem s přítelem 10let a oba jsme si prcka prali, dokonce šli na IVF, kde se jeden prcek rozdvojil na dva takový zazrak
moc jsem chtěla princeznicku, ale budu mít dva lumpiky- za který jsem mimochodem moc rada, jen mě pritel opustil v 5. Měsíci a úplně přestal komunikovat. Vlastně ani nevím proč
jen mi řekl, ze nechce být ani v rodném liste, nechce na prohlídky ani k porodu. Ale chce abych mu napsala az se kluci narodí. Já ho asi porad miluju
a tajne doufám, ze se vrátí. Vůbec ho teď nepoznavam. Malem jsme o jedno miminko prisli a když jsem mu to psala ze nevím co mám dělat napsal držím palec. Nemáte nějaký lek na odmilovani? Hlava mi říká ze nám za to nestoji. Pokud zvládnu částečně pracovat tak se o prcky postaram. Jen mi asi chybi to jeho obejmuti a porad nechápu, jak nás mohl jen tak opustit.
hrozne to bolí…a přitom je to už přes dva měsíce…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojte samoživitelky,
Jste teď s prckama stastni? Byla jsem s přítelem 10let a oba jsme si prcka prali, dokonce šli na IVF, kde se jeden prcek rozdvojil na dva takový zazrakmoc jsem chtěla princeznicku, ale budu mít dva lumpiky- za který jsem mimochodem moc rada, jen mě pritel opustil v 5. Měsíci a úplně přestal komunikovat. Vlastně ani nevím proč
jen mi řekl, ze nechce být ani v rodném liste, nechce na prohlídky ani k porodu. Ale chce abych mu napsala az se kluci narodí. Já ho asi porad miluju
a tajne doufám, ze se vrátí. Vůbec ho teď nepoznavam. Malem jsme o jedno miminko prisli a když jsem mu to psala ze nevím co mám dělat napsal držím palec. Nemáte nějaký lek na odmilovani? Hlava mi říká ze nám za to nestoji. Pokud zvládnu částečně pracovat tak se o prcky postaram. Jen mi asi chybi to jeho obejmuti a porad nechápu, jak nás mohl jen tak opustit.
hrozne to bolí…a přitom je to už přes dva měsíce…
Ahoj,
jsem úplně omráčená. ![]()
On se rozhodl, že Tě nechá s dvojčaty samotnou a máš mu dát vědět, až se děti narodí?
![]()
Platí Ti něco nebo Tě nechal úplně na holičkách?
Jak se odmilovat Ti neporadím, ale až se děti narodí, budeš mít fičák a nebudeš mít moc čas na nic myslet. Schovávej si účtenky od všeho a po narození dětí toho hajzla zažaluj o výživné na děti, na sebe a o polovinu výdajů na výbavičku.
Bude to mít ale ten dopad, že když bude chtít mít kontakt s dětmi, tak ho od soudu dostane a nic na tom nebude měnit ani to, že se na Tebe a ty nenarozené vykašlal už v těhotenství.
Pokud ho k soudu nedáš, tak nebudeš mít výživné a budeš mít možná horší přístup k některým sociálním dávkám, ale v tom se nevyznám.
Riziko toho, že to necháš plavat je v tom, že když pánovi hrábne třeba za pět let a bude chtít do rodného listu dětí, tak se tam dostane a Ty budeš dávat kluky na styk chlapovi, kterého vůbec neznají.
Soucítím s Tebou a posílám hodně síly. Máš někoho na pomoc aspoň v těch prvních dnech po porodu?
![]()
Jinak já mám dvojčata, už studují na SŠ. Sama jsem na ně od jejich skoro třech let, ale já jsem se dobrovolně rozvedla. Jsem s nimi sama dosud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak toho bych do rodného listu dala stoprocentně. Nechat tě v tom samotnou s dvojčaty, nemám slov! Beztak je jako otec uvedený u IVF.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veveří píše:
Tak toho bych do rodného listu dala stoprocentně. Nechat tě v tom samotnou s dvojčaty, nemám slov! Beztak je jako otec uvedený u IVF.
Ale až po porodu a nechat příjmení po matce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vůbec nechci, aby to bylo o tom - kde na co vzít peníze a jak vyžít, to nee prosím. Toho snad máme všichni už dost.
Mě zajímá, jak to mamky bez chlapů a babiček a hlídaček zvládáte.
A za úspěch považuji, když si stihnu oholit nohy a třeba se na tu procházku po okolí i namaluji, ať se cítím krásná.
Ale každý den mě celkem dost unaví a vlastně moc čas jen tak na sebe nebo vůbec na nic nemám (mám štěstí, že jsem sehnala práci na doma, tak každý den pár hodin i pracuju). Budu ráda za vaše (veselé) rady, postřehy, finty atd. jak si to jako sama máma trochu ulehčit 
Jsem sama (opravdu bez hlídání) s jedním dvouletým dítětem a máme psa. A upřímně OBDIVUJI všechny ženy, které bez pomoci zvládnou dětí (a zvířat) více. Jo, rodičovská dovolená, haha. Musíte mít režim a systém a „plán práce“? Nebo žijete prostě tak, jak se přes den ukáže? Já si nestěžuji, protože se vlastně máme spolu moc dobře, ale o nějakém řádu nemůže být řeč. Prostě si jen tak teď žijeme (a já to někdy hrotím, ale taky se často vžívám do malého dítěte, jeho pohled na svět je tak krásný a čistý a nový). Některé dny jsou tedy naprosto šílené a já (se stydím) čekám, až večer děťátko usne, ale jiné dny jsou nádherné a těch je většina. Uklízím pořád, jen to nějak není vidět