Pubertak , ex zřejmě manipulator

Anonymní
20.4.22 06:24

Pubertak , ex zřejmě manipulator

Ahoj holky, víceméně nevím kudy kam. Mám sedmnactiletou dceru a dvanáctiletý syna. Jsem 4 roky rozvedena, důvodem bylo víceméně asi psychické násilí že strany ex, který se teda prokázat neda, dále v době rozvodu ho odmítala dcera, se kterou se to už dva roky řešilo a psycholozkou, otec dceru slovně napadal, stejně jako mě. Ona s nim odmítala bydlet, podala jsem žádost o rozvod, ex dceru nechtěl, o syna se hádal, včetně soudně znaleckých posudku, kdy obě děti jsem do pece dostala já. Dcera je dodnes v peci psychiatra a psychologa, k otci prakticky nechodi. Od ledna je problém se synem, vlezl do puberty. Má s otcem rozšířený styk, tento rok je z dvojkare ve škole čtyřkar. Pokud je s otcem, posílají mi ukoly na vyplnění, ex na mě rve do telefonu, jestli už jim ukoly pošlu vyplněný zpět, posílá mi hnusný zprávy, jako že lze, že jsem třeba venku, nemám čas, látku neumím. Dále pokud je syn u nás, neustále mu vola, hodiny denně, taha z něj informace. Z prodloužených víkendu od něj se syn vrací v hroznem stavu, agresivní, že mě nenávidí, nesnasi, že bude s otcem, že mě chce zabít, že ta rozvod mohu já, jsou to už 4 roky, žádný pan s nami nebydlí, ted jsem sama, oběma detem se věnují v rámci možností, výlety, bazény, hlídám mu kamarády, speji u nás kamarádi, to u táty nesmí nic a jsou spolu vždy 5 dní zavreny doma. Včera se syn vrátil a opět v hroznem stavu, za jeho pětku mohu já, za nedodany úkol já, nenávidí mě, volal otci, že jsme na něj s dceroubhnusny, stěžoval si na nás. Otec ho v telefonu podporuje vety: víš, jaká je mama, znáš, ji, nic nenadelas. Včera do mě syn i kopnul. Večer už byl v pohodě, ted přes týden bude klid a opět tam půjde. Ale ex mu každý den i 3× vola, hodiny, zvlášť, když jsem v práci. Syn mu vše říká, kde jsme byli, s kym, co jedl..setkali jste sw s něčím takovým? Objednala jsem nás k psychologovi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
20.4.22 06:55
@Anonymní píše:
Ahoj holky, víceméně nevím kudy kam. Mám sedmnactiletou dceru a dvanáctiletý syna. Jsem 4 roky rozvedena, důvodem bylo víceméně asi psychické násilí že strany ex, který se teda prokázat neda, dále v době rozvodu ho odmítala dcera, se kterou se to už dva roky řešilo a psycholozkou, otec dceru slovně napadal, stejně jako mě. Ona s nim odmítala bydlet, podala jsem žádost o rozvod, ex dceru nechtěl, o syna se hádal, včetně soudně znaleckých posudku, kdy obě děti jsem do pece dostala já. Dcera je dodnes v peci psychiatra a psychologa, k otci prakticky nechodi. Od ledna je problém se synem, vlezl do puberty. Má s otcem rozšířený styk, tento rok je z dvojkare ve škole čtyřkar. Pokud je s otcem, posílají mi ukoly na vyplnění, ex na mě rve do telefonu, jestli už jim ukoly pošlu vyplněný zpět, posílá mi hnusný zprávy, jako že lze, že jsem třeba venku, nemám čas, látku neumím. Dále pokud je syn u nás, neustále mu vola, hodiny denně, taha z něj informace. Z prodloužených víkendu od něj se syn vrací v hroznem stavu, agresivní, že mě nenávidí, nesnasi, že bude s otcem, že mě chce zabít, že ta rozvod mohu já, jsou to už 4 roky, žádný pan s nami nebydlí, ted jsem sama, oběma detem se věnují v rámci možností, výlety, bazény, hlídám mu kamarády, speji u nás kamarádi, to u táty nesmí nic a jsou spolu vždy 5 dní zavreny doma. Včera se syn vrátil a opět v hroznem stavu, za jeho pětku mohu já, za nedodany úkol já, nenávidí mě, volal otci, že jsme na něj s dceroubhnusny, stěžoval si na nás. Otec ho v telefonu podporuje vety: víš, jaká je mama, znáš, ji, nic nenadelas. Včera do mě syn i kopnul. Večer už byl v pohodě, ted přes týden bude klid a opět tam půjde. Ale ex mu každý den i 3× vola, hodiny, zvlášť, když jsem v práci. Syn mu vše říká, kde jsme byli, s kym, co jedl..setkali jste sw s něčím takovým? Objednala jsem nás k psychologovi.

Spoustě tvých vět nerozumím, například to o učení - oni po tobě chtějí, abys mu dělala domácí přípravu nebo co? Proč na to přistupuješ? Nicméně mě mrzí, jaké máš problémy :,( Navrhla bych synovi klidně, ať bydlí u táty, protože ta stupňující se agrese, kterou neumíš zarazit, rozhodně nepovede dobrým směrem. A pak bych asi doufala, že syn jednou procitne. Rozhodně je lepší syna v pubertě svěřit plně do péče otci, než ho nechat s mámou mávat si, jak se mu zlíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
20.4.22 06:55

A co ten telefon mladému vzít? Proč mu vyvolává 3 hodiny? 8o Úkoly si má dělat sám. Až je udělá, dostane telefon. Nastav doma pravidla. A aby do tebe kopal? Zaracha a učit se. Žádné pc, telefon, ani televize. WiFi vypnout.
Otec ho navádí? Stanov si soudem, odkdy dokdy může synovi volat a na jak dlouho. A nejlépe si hovory nahrávej a pusť psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.4.22 07:01

Jsi mekka. Bud se vzchop, nastav pravidla nebo dej syna otci, docasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
20.4.22 07:05

Klidně mu řekni, ať si jde bydlet k otci, že ho určite nedržíš. Jako dělat mu úkoly? Jak nad tím můžeš vůbec uvažovat nebo o tom diskutovat? Když ex zavolá a bude hnusný, normálně mu to polož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
20.4.22 07:08

Tak kdyby do mě jednou děcko koplo, tak takovýho facana by dostal až by se zastavil hodně daleko. Tahle historka mi přijde docela přitažená za vlasy, dělat za děcko úkoly, tak kde to jsme. Není nic jednoduššího než vzít kluka a věnovat ho tatínkovy, ať se stará. A jak mu hlídáš kamarády? Píšeš trochu nesouvisle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.4.22 07:08

Já bych mu syna na nějakou dobu svěřila, ať se o něj otec postará. Ale se vším všudy. On synek brzo prohlédne, kde je mu lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
20.4.22 07:17

Smarja 8o
Totalni psychopat ten tvuj ex. Ja osobne bych to resila na ospodu - treba konkretne na ty domukoly, co mas dela ty ( :roll: 8o ), na to oni budou hodne slyset. Vse si dokumentuj. Tam je treba zakrocit, nebo to se synem dopadne blbe. Omezit styk, byt syn bude protestovat, ale v tomto veku je posledni sance to jeste trochu podchytit. Syn taky urcite k ps vhologovi-potrebuje slyset od nekoho nezavislyho, ze takovy chovani je soatne…drzim palce, protoze tohle ti fakt ani trochu nezavidim :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40416
20.4.22 07:20
@Anonymní píše:

To je šílené, to je magor…

Přijde mi jako dobrý nápad, jak píše kalie, poradit se na OSPODU.
Otec nezvládá školní přípravu, na Tebe je agresívní, kluk se horší ve škole.
Plus ten psycholog, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
20.4.22 07:41

Hlavně se dej dohromady ty, protože to je momentálně tak jediné, co muzes rychle a efektivně změnit! Takže buď chlapečka poslat bydlet k tátovi s tim, ze ex muzes dělat problémy ty-předpokládám ze by se zhoršil prospěch apod.,což ospod taky bude zajímat..kluk časem pochopí, jen to bude teď bolet..
nebo a k te variantě bych se klonila- kontaktovat ospod, aby věděli co se deje a hlavně!! Kluka postavit trochu do late..to, ze mu děláš úkoly a on se pak chová takhle je taky tak trochu tvoje vina..znám par takových případu, kdy maminky četly za syny k maturitě knížky a dělaly výpisy..komu tím prospejes? Takže kluk by dostal zaracha, vypnout Wi-Fi, resp změnit heslo, musel by dodělat vše, co jsi za nej delala, vzít telefon a ten pouze jako odměna za dobrou známku..a buď by se vzpamatoval nebo by ficel za tatínkem a tam to resit rovnou přes soud a OSPOD..
Ale proste tohle není o pubertě..tohle je chyba za několik let …bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
20.4.22 07:44

Zakladatelko, tvojí situaci ti tedy nezávidím. Pokud si toto dovolí 12tiletý syn, pak nechci vidět, jak se bude chovat v 15ti. :cert: Bohužel to vypadá na velmi zanedbanou výchovu z tvé strany. Co o sobě píšeš, jak se sebou necháš zametat, tak asi nemáš dostatek sil se takovému zmetkovi aktuálně postavit, proto by pro tebe asi bylo jednodušší opravdu svěřit synka do výchovy otci a modlit se, že z něj nebude stejný agresor a manipulátor, jako je jeho otec. I když šance nejsou velké. Pokud ale chceš pro syna opravdu něco udělat a máš na to kule, tak to řeš přes Ospod, zavař tatínkovi, aby nemohl syna takto manipulovat a buď v „převýchově“ důsledná. Bude tě to stát ale hodně psychických sil. Přeji ti ve dobré. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
20.4.22 07:49

Začni si vše OKAMŽITĚ nahrávat. Jakmile ti ex zavolá s hnusnou žádostí o vypracování domácích úkolů, okamžitě ve nahrát a uschovat. Stejně tak agresivní synovy útoky. Kopnutí a svádění na tebe špatných známek, by asi byla pro mě poslední kapka. Snad nezačne být syn agresivní i na sestru.
Kontaktuj ospod a psychologa, ale skutečně bude dobré, když už na první schůzky budeš mít nějaké nahrávky. Nahrávat můžeš telefonem, osobní hovory také nebo použít skrytý diktafon. Vypadá to jako fleška nebo přívěsek. Synovi bych navrhla, aby bydlel s otcem a okamžitě mu přestala dělat domácí úkoly. Je mu snad 17, to už skutečně je naprosto nemístné. V telefonu bývalému domácí úkol zdvořile odmítni, že to určitě nějak zvládnou spolu.
Hlavně začni jednat okamžitě, víš, jaké následky tohle může nechat puberťákovi v jeho vztahu k ženám, když se dovolí kopnout matku kvůli svojí špatné známce?? Může z něj vyrůst tyran zvyklý, že takto se chovat je normální a bude celá další generace nešťastná, včetně budoucí ženy a dětí-tvých vnoučat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
20.4.22 07:56
@agirt píše:
Začni si vše OKAMŽITĚ nahrávat. Jakmile ti ex zavolá s hnusnou žádostí o vypracování domácích úkolů, okamžitě ve nahrát a uschovat. Stejně tak agresivní synovy útoky. Kopnutí a svádění na tebe špatných známek, by asi byla pro mě poslední kapka. Snad nezačne být syn agresivní i na sestru.
Kontaktuj ospod a psychologa, ale skutečně bude dobré, když už na první schůzky budeš mít nějaké nahrávky. Nahrávat můžeš telefonem, osobní hovory také nebo použít skrytý diktafon. Vypadá to jako fleška nebo přívěsek. Synovi bych navrhla, aby bydlel s otcem a okamžitě mu přestala dělat domácí úkoly. Je mu snad 17, to už skutečně je naprosto nemístné. V telefonu bývalému domácí úkol zdvořile odmítni, že to určitě nějak zvládnou spolu.
Hlavně začni jednat okamžitě, víš, jaké následky tohle může nechat puberťákovi v jeho vztahu k ženám, když se dovolí kopnout matku kvůli svojí špatné známce?? Může z něj vyrůst tyran zvyklý, že takto se chovat je normální a bude celá další generace nešťastná, včetně budoucí ženy a dětí-tvých vnoučat.

Tomu smradovy je 12,sestře 17.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
20.4.22 08:08

Co jsi udělala když do tebe kopl?
Hele místo s psychologem, bych tohle řešila s ODPODem. Sešla bych se se sociální pracovníci, vysvětlila situaci. Pozve si Vás s Exmanželem, a zkusíte si spolu nastavit nějaká pravidla. Rodiče spolu musí vycházet v zájmu dětí, špinit druhého rodiče rozhodně v jejich zájmu není…

• Citovat
  • Upravit
81480
20.4.22 08:33
@kalie píše:
Smarja 8o
Totalni psychopat ten tvuj ex. Ja osobne bych to resila na ospodu - treba konkretne na ty domukoly, co mas dela ty ( :roll: 8o ), na to oni budou hodne slyset. Vse si dokumentuj. Tam je treba zakrocit, nebo to se synem dopadne blbe. Omezit styk, byt syn bude protestovat, ale v tomto veku je posledni sance to jeste trochu podchytit. Syn taky urcite k ps vhologovi-potrebuje slyset od nekoho nezavislyho, ze takovy chovani je soatne…drzim palce, protoze tohle ti fakt ani trochu nezavidim :hug:

On psychopat, on labilní nesebevedoma. Ideální kombinace…
Zakladatelko, ex nezměnilo. Musíš zamakat na sobě. Ideálně nějaká psychoterapie, aby jsi dokázala reagovat a pracovat s lidmi typu tvého ex. Nenechala se zahnat strach do suisivni pozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí