Samoživitelky - odlehčené téma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.8.22 09:02

No, nechal mě úplně na holickach, ale já se o prcky asi finančně postarat nejak snad zvládnu. Teda pokud budou aspoň chvilku spinkat a já budu v mezicase moci pracovat. Domluvila jsem si to v praci, ze to zkusime. Když já su na tom asi tak psychicky spatne, ze nevím jestli si chci dělat zle ještě přes soudy. I tak už mám starosti nad hlavu. No, a na pomoc snad jen kamosky které se hlásí, ze mi pomuzou, ale já už raději na nikoho nespoleham :) když pomuzou budu jedine rada..a u IVF je všude vedeny, ale jakmile se otěhotnění podari a vy jdete do pece gynekologa tak už je nic nezajima. Otec muže být klidne neznámý. A já se snažím být věcně optimistická a v pohode. Ale teď mi je hrozne smutno. Nevím jestli to jsou hormony nebo jen to, ze jsem z velké rodiny a byla jsem ta navíc..a taky mi drobci teda dávají řádně zabrat a huntuji mi telo :mrgreen: takže to člověku taky nepřidá na pozitivni náladě. Já po miminku touzim snad od dětství a letos je mi 30. Verim, ze pro mě prcci budou cely svět. Jen se potrebuju teď do porodu nejak nezbláznit :zed:

• Citovat
  • Upravit
3912
7.8.22 10:06
@Anonymní píše:
No, nechal mě úplně na holickach, ale já se o prcky asi finančně postarat nejak snad zvládnu. Teda pokud budou aspoň chvilku spinkat a já budu v mezicase moci pracovat. Domluvila jsem si to v praci, ze to zkusime. Když já su na tom asi tak psychicky spatne, ze nevím jestli si chci dělat zle ještě přes soudy. I tak už mám starosti nad hlavu. No, a na pomoc snad jen kamosky které se hlásí, ze mi pomuzou, ale já už raději na nikoho nespoleham :) když pomuzou budu jedine rada..a u IVF je všude vedeny, ale jakmile se otěhotnění podari a vy jdete do pece gynekologa tak už je nic nezajima. Otec muže být klidne neznámý. A já se snažím být věcně optimistická a v pohode. Ale teď mi je hrozne smutno. Nevím jestli to jsou hormony nebo jen to, ze jsem z velké rodiny a byla jsem ta navíc..a taky mi drobci teda dávají řádně zabrat a huntuji mi telo :mrgreen: takže to člověku taky nepřidá na pozitivni náladě. Já po miminku touzim snad od dětství a letos je mi 30. Verim, ze pro mě prcci budou cely svět. Jen se potrebuju teď do porodu nejak nezbláznit :zed:

V kolikátém jsi týdnu? Jak se cítíš? Jsi aspoň třeba u Vašich? Ještě pracuješ?
Je to těžké, ale působíš klidně a vyrovnaně a i když to nebude procházka růžovým sadem, dáš to, protože prostě musíš. :kytka: Žádnou pomoc neodmítej a teď hodně odpočívej.

Pokud to jde, nakup si, co potřebuješ, abys měla připraveno, kdyby náhodou děti přišly na svět dřív.
Jemu bych po porodu vědět nedala. Pokud ho nechceš pak honit po soudech. Záleží taky na tom, jak je na tom finančně. Jestli je zazobaný, určitě by stálo za to ho finančně pěkně podojit, hajzla. Pokud na tom není nic moc, vykašli se na něj. A vždycky můžeš říct, že nevíš, kdo je otec, zvlášť, když se tenhle exemplář k dětem nehlásí. Ale je tady to riziko, že se probere po x letech a začne se tvrdě dožadovat svých rodičovských práv. To dopředu nikdo neodhadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 11:12

Teď začnu 31tt.. hrozne rychle to leti. Cítím se.. noo.. tak nejak prazdne. Snažím se podnikat neco s okolím a kolegy, ale vždycky jsem věřila na prince s bílým koněm :) a laska mě dělala neskutečně stastnou. Rodiče už nemám a prace je pro mě teď asi tak trochu útočiště kam utikam abych se nezblaznila, takže když mi doktoři stále říkají at jdu na neschopenku, tak to odmítám. V praci jsem se domluvila, ze budu pracovat i dal jen částečně a podle toho, jak to půjde casove- mám terminovou praci. A nakoupeno jakžtakž mám, ale prat a postýlky skládat budu až za měsíc. Ještě rekonstruuju koupelnu - nebýt pomoci z prace tak bych to nezvladla. Takže se mi stal vlastně další zázrak. :mrgreen: Mam i hypotéku, takže pracovat se musí :)A ze by byl bohac to se úplně rict neda. Asi jak každý normální člověk v ČR. Je pravda, ze nikdo nevi co bude a zjišťuji, ze ho vlastně neznam po tech x letech bych tomu ani neverila. Asi mas pravdu když odřízl on me, měla bych odriznout já jeho. Nevím proč mi vlastně na něm porad tak zalezi? Mozna proto, ze je to přecejen otec mých deti. Já na tom finančně taky nejlip nejsu, ale vždycky jsem se dokázala o sebe a teď i o svy deti postarat- i kdybych měla padnout. Jen někdy potrebuju trochu sily a nakopnuti. Dekuji, ze jste mě vyslechly. :kytka: hned mi je lépe :hug:

• Citovat
  • Upravit
3912
7.8.22 11:59
@Anonymní píše:
Teď začnu 31tt.. hrozne rychle to leti. Cítím se.. noo.. tak nejak prazdne. Snažím se podnikat neco s okolím a kolegy, ale vždycky jsem věřila na prince s bílým koněm :) a laska mě dělala neskutečně stastnou. Rodiče už nemám a prace je pro mě teď asi tak trochu útočiště kam utikam abych se nezblaznila, takže když mi doktoři stále říkají at jdu na neschopenku, tak to odmítám. V praci jsem se domluvila, ze budu pracovat i dal jen částečně a podle toho, jak to půjde casove- mám terminovou praci. A nakoupeno jakžtakž mám, ale prat a postýlky skládat budu až za měsíc. Ještě rekonstruuju koupelnu - nebýt pomoci z prace tak bych to nezvladla. Takže se mi stal vlastně další zázrak. :mrgreen: Mam i hypotéku, takže pracovat se musí :)A ze by byl bohac to se úplně rict neda. Asi jak každý normální člověk v ČR. Je pravda, ze nikdo nevi co bude a zjišťuji, ze ho vlastně neznam po tech x letech bych tomu ani neverila. Asi mas pravdu když odřízl on me, měla bych odriznout já jeho. Nevím proč mi vlastně na něm porad tak zalezi? Mozna proto, ze je to přecejen otec mých deti. Já na tom finančně taky nejlip nejsu, ale vždycky jsem se dokázala o sebe a teď i o svy deti postarat- i kdybych měla padnout. Jen někdy potrebuju trochu sily a nakopnuti. Dekuji, ze jste mě vyslechly. :kytka: hned mi je lépe :hug:

Víš, já jsem s dětma sama už dlouho, ale odešla jsem od exmanžela, až když jim byly necelé tři roky. To je taky něco jiného, když ty děti chodí po svých a netaháš pořád někde těžký kočár.
Ráda čtu, že máš zastání v práci, kolikrát člověk ani netuší, že má spřízněné duše blízko kolem sebe. :kytka:

Po chlapovi se Ti bude stýskat dlouho, přeci jenom jste spolu nebyli půl roku a čekáte plánované děti. Ale nemáš ho jak donutit, aby byl s vámi s staral se a než se takovým volem dohadovat, to je asi lepší ho nemít na očích.

Hlavně se drž a nepřepínej se. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
7.8.22 12:10
@Anonymní píše:
Ahoj, vůbec nechci, aby to bylo o tom - kde na co vzít peníze a jak vyžít, to nee prosím. Toho snad máme všichni už dost.Mě zajímá, jak to mamky bez chlapů a babiček a hlídaček zvládáte.
Jsem sama (opravdu bez hlídání) s jedním dvouletým dítětem a máme psa. A upřímně OBDIVUJI všechny ženy, které bez pomoci zvládnou dětí (a zvířat) více. Jo, rodičovská dovolená, haha. Musíte mít režim a systém a „plán práce“? Nebo žijete prostě tak, jak se přes den ukáže? Já si nestěžuji, protože se vlastně máme spolu moc dobře, ale o nějakém řádu nemůže být řeč. Prostě si jen tak teď žijeme (a já to někdy hrotím, ale taky se často vžívám do malého dítěte, jeho pohled na svět je tak krásný a čistý a nový). Některé dny jsou tedy naprosto šílené a já (se stydím) čekám, až večer děťátko usne, ale jiné dny jsou nádherné a těch je většina. Uklízím pořád, jen to nějak není vidět :think: A za úspěch považuji, když si stihnu oholit nohy a třeba se na tu procházku po okolí i namaluji, ať se cítím krásná. :roll: Ale každý den mě celkem dost unaví a vlastně moc čas jen tak na sebe nebo vůbec na nic nemám (mám štěstí, že jsem sehnala práci na doma, tak každý den pár hodin i pracuju). Budu ráda za vaše (veselé) rady, postřehy, finty atd. jak si to jako sama máma trochu ulehčit 8)

Razila jsem pravidlo které strašně usnadní život -prádlo a nádobí vždy uklizený a vyprany… zbytek mě nezajímal…s prvním klukem sem byla sama a chodila od tří měsíců do práce, byla jsem živnostník a žádný dávky nepobírala… večer jsem doslova padala na držku a kdybych byla,,jen,,doma a deckem asi bych se kopala dop*dele, nebot jsem dávala jinej zápřah…a bez babiček!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.22 16:58

Člověk zvládne fakt asi úplně všechno. A za ty uzasny prcky to proste stojí. Vim, ze si tady stezuju, zatímco nekdo přišel o někoho blízkého, nebo se stala jiná tragédie. Nebydlim pod mostem a čekám dva prcky- nesmím to videt jako problem, ale jako stesti :srdce: doktoři už od zjištění dvojčat mě stresuji vsema rizikama a já se to snažím brát s nadhledem. Až jedna mě teda vydeptala fakt hodne, když mi řekla ze jsem nespis o jednoho přišla- a on je to proste jen hroznej pohodar po mě :mrgreen: dekuju moc vsem, ze jsem diky vám nabrala zase silu :hug: a taky moc dekuji, ze jste mě hned neodsoudily a ze mě tak nejak chápete :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4464
8.8.22 08:11

:hug: posílám obejmutí. Těžké… Uvidíš, jak se věci vyvinou, ale tenhle ti za trápení fakt nestojí ( i když vím, co prožíváš ;) ) Každopádně se vykašli na nějaké hrdinství, že to zvládneš sama. S. áče zapsat do rodných listů a zažalovat o výživné na sebe a děti. Vím, že se ti do toho nechce. Ale udělej to pro své děti, ať se mají dobře. Proč bys měla všechno odskákat sama? Zdravě se naštvi a dej mu co proto. Tohle není chlap a otec. Tohle je obyčejný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
8.8.22 14:25

Nevím no, budu mluvit jinak než ostatní, ale já bych ho do rodného listu nedávala. Ani bych mu neřekla, až se narodí. A samozřejmě jim dát své příjmení. Prostě, sice to bolí, ale odstřihnout ho stejně jako on to udělal vám. Třeba si našel jinou, ta ho za nějakou dobu nechá a on se připlazí za vámi a bude si chtít hrát na šťastnou rodinu po tom, co tě opustil a nechal tě projít si těhotenstvím a pak porodem a těmi nejhoršími prvními měsíci samotnou.
Vyzařuje z tebe opravdu klid, všechno zvládneš a budeš fajn maminka pro své děti. V práci to máš taky bezva. Finančně to zvládnete. A toho pravého tátu můžete potkat třeba později. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.22 17:48

@Nelahee
Dekuji moc :) no asi to tak udělám, jak pises. Nechci si tím už asi kazit poslední chvíle těhotenství. A soudy to není nic pro mě. Kor s malyma prckama :srdce: jde mi hlavně o kluky. Příjmení budou mít urco po mě a asi ano- připravuji je o alimenty z druhé strany co je vic klid a laska nebo soudy a nenávist, tahání o deti, ale peníze? A taky nikde není řečený, ze bude platit i když mu to nákaze soud. Peníze potřeba jsou, ale premira kazi charakter :) a mozna jak rikas nakonec potkáme úžasného tatínka co nám se vsim pomuze :srdce: moc dekuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4464
8.8.22 18:13
@Anonymní píše:
@Nelahee
Dekuji moc :) no asi to tak udělám, jak pises. Nechci si tím už asi kazit poslední chvíle těhotenství. A soudy to není nic pro mě. Kor s malyma prckama :srdce: jde mi hlavně o kluky. Příjmení budou mít urco po mě a asi ano- připravuji je o alimenty z druhé strany co je vic klid a laska nebo soudy a nenávist, tahání o deti, ale peníze? A taky nikde není řečený, ze bude platit i když mu to nákaze soud. Peníze potřeba jsou, ale premira kazi charakter :) a mozna jak rikas nakonec potkáme úžasného tatínka co nám se vsim pomuze :srdce: moc dekuji :kytka:

Hele, nevíš o čem mluvíš. Až se děti narodí, budou peníze jen lítat. A klidem a láskou je nanakrmiš, ani jim nekoupíš boty( a že jim budou za 2 měsíce malé, ani nemluvím). Soudy nejsou příjemné pro nikoho. Moc si nemaluj, že budeš s dvojčaty pracovat. Budeš mít fičák budeš ráda, že obstaráš všechno doma. Jeho tím, že ho nezapíšeš nevytrestáš, ale děti ano. Peníze nejsou všechno, ale bez nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
3.9.23 09:55

Zakladatelko, jak se Ti daří? Přečetla jsem si Tvůj příběh a zajímalo by mě, jak jsi se nakonec rozhodla? Co dětičky, jsou zdravé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí