Otec odmítá dítě na prázdniny

Anonymní
4.6.22 20:07

Otec odmítá dítě na prázdniny

Dobrý den, řeším aktuálně určitou situaci, u které se obávám, že nemá řešení. S otcem dítěte jsem dlouho rozvedení. Bere si je max. na pár hodin denně cca 1× měsíčně. Už rok nabízím celý víkend, marně. Nyní se blíží prázdniny a já zkrátka 8 týdnů dovolené nemám, stejně jako babičku či hlídací rodinu. Otec mě s prosbou, aby si v létě dítě vzal alespoň na pár dní, poslal „někam“. Dítě není úplně zdravé, kvůli jistému handikapu není možnost táboru ci příměšťáku. Nejbližší příměstský tábor pro tyto děti jsem našla 100 km daleko. Co teď? Podotýkám, že dítě je s otcem rádo. Ovšem otec styk s ním minimalizuje, co to jde :( Prosím anonym, chodí sem rodina ex, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
4.6.22 20:26

A jak jsi prazdniny řešila do teď?
Nechat si asi hodně zvýšit výživné, když se jinak otec odmítá podílet se na péči. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
4.6.22 20:26

A není někde možnost soukromého hlídání? Třeba i vzájemně si hlídat děti kamarádek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13216
4.6.22 20:27

Tak ať si to tu rodina ex přečte… Třeba by se chytili za rypáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:29

@Svistice Loni bylo dítě ještě ve školce, ta částečně přes léto běžela, takže se to ještě s odřenýma ušima dalo

• Citovat
  • Upravit
7674
4.6.22 20:32

Kolik je dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:33

@nozu Kamarádky si skrz ty jeho speciální potřeby netroufnou. I ve škole má asistentku. Soukromé hlídání bych se nedoplatila, už jsem na to koukala :think:

• Citovat
  • Upravit
8865
4.6.22 20:34

V tom rozvodu hrál roli handikap dítěte? On se za něj stydí a proto si ho nechce brát na delší dobu?
Jinak Tvá rodina, tety, sestřenice? Není někdo na rodičovské dovolené, že by ti vypomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:35

@Veru1987 prvňák

• Citovat
  • Upravit
2587
4.6.22 20:38

No, je to blbé. Na tohle asi není rada. Zařídit mu na léto léčebnu (ozdravovnu?) Nikdy mi nepřestane být líto, jak má někdo milion příbuzných a někdo vůbec nikoho. Svět je nespravedlivý. A samozivitele mají zřejmě kvůli prázdninam trpět až do dna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:39

@truelly Odešel, když byly dítěti 4 měsíce, to se o handikapu ještě nevědělo, ačkoliv náznaky uz byly (extrémně náročné miminko). Rodina opravdu nikdo, teta by ráda, ale nemůže, je těžce nemocná (chopn a chodí o berlích)

• Citovat
  • Upravit
5889
4.6.22 20:39

Odkud jste? A jaké má dítě potíže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
4.6.22 20:43
@Magical-eyes píše:
Tak ať si to tu rodina ex přečte… Třeba by se chytili za rypáky…
:palec: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.22 20:43

@mokkk Našla jsem nějaký letní tábor, ale registrace byla na jaře a je obsazeno. Ex původně tvrdil, že by si ho vzal a já blbec mu věřila, teď si to hrozně výčítám :roll:

• Citovat
  • Upravit
2587
4.6.22 20:45
@Anonymní píše:
@mokkk Našla jsem nějaký letní tábor, ale registrace byla na jaře a je obsazeno. Ex původně tvrdil, že by si ho vzal a já blbec mu věřila, teď si to hrozně výčítám :roll:

Vyhodí tě z práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí