Zcela sama na dítě - sdílejte své zkušenosti

9
31.5.22 19:35

Zcela sama na dítě

Dobrý den,
chci se zeptat maminek, které to mají stejně. Jsem sama na dcerku, sama myslím, že nemám manžela, přítele, babičky ani dědečky, kamarádky, které by mi mohli pomoci s hlídáním. Bydlím na malém městě, do práce nutnosti dojíždět, na HPP není možnost, abych časově stihla doprovodit nebo vyzvednout dceru ze školky/školy. Zkrácený úvazek nemohu najít. Navíc pokud dcerka marodí, což je velmi často, musím s ní zůstat doma pouze já, pokud bych onemocněla já, nevím, jak bych to vlastně řešila… Jak to děláte vy?? s prací, energií, přemýšlením o budoucnosti…
Děkuji za jakékoliv sdílení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8437
31.5.22 19:42

Otec zemřel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
31.5.22 20:01
@brisco píše:
Otec zemřel?
:* otec mého dítěte také nezemřel, a přesto dítě nikdy neviděl, natož aby ho hlídal - víš oni někteří pánové jsou dobří zmetci
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
31.5.22 20:02
@brisco píše:
Otec zemřel?

Co s otcem? Že by měla vyřešíno v podobě směšného kapesného zvané alimenty? :D
Zakladatelko, to má naprd každá samoživitelka bez hlídacích babiček a dědečků. Na malých městech nemohou najít práci, ve velkých ji seženou, ale náklady z jednoho platu utáhnou horko-tezko. Zkuste zapracovat na sociálních kontaktech, aspoň pro občasné hlídání. Určitě je v okolí nějaká matka, která se ráda v hlídání vystřídá. Co třeba s uklidy zatím? Chytla byste se tam? A hlavně trpělivost. Vemte i občasnou brigádu - setkáte se s novými lidmi a kontakty dělají příležitosti. Práci spíš najdete, že se někdo zmíní, kde co je než přes pracák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
31.5.22 20:04
@stinga píše: :* otec mého dítěte také nezemřel, a přesto dítě nikdy neviděl, natož aby ho hlídal - víš oni někteří pánové jsou dobří zmetci

tak si nemate s takovymi zmetky delat deti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
31.5.22 20:04

Pokud nikoho kromě dcery nemáš, tak tě nic nedrží na tom málem městě. Přestěhuj se do většího města, kde nebudeš muset dojíždět a najdeš práci na zkrácený úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
31.5.22 20:05
@stinga píše: :* otec mého dítěte také nezemřel, a přesto dítě nikdy neviděl, natož aby ho hlídal - víš oni někteří pánové jsou dobří zmetci

Ale to já chápu, pak ale zvýšit alíky, když se jinak nepodílí.
Já jsem svého otce taky nikdy nevidela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
31.5.22 20:14
@Nenitamduch píše:

až budu mít stroj času a vrátím se o 6 let, tak tě poslechnu,
oni to totiž nemají napsané na čele, že jsou zmetci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
31.5.22 20:17
@brisco píše:
Ale to já chápu, pak ale zvýšit alíky, když se jinak nepodílí.
Já jsem svého otce taky nikdy nevidela. ;)

mám zažádáno, čekám na soud, těch 1500 byl výsměch od začátku, ale když přes příbuzné dostal osvědčení, že vydělává 15000,–- tak to je velmi těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10982
31.5.22 20:21
@Linnddaa píše:
Dobrý den,
chci se zeptat maminek, které to mají stejně. Jsem sama na dcerku, sama myslím, že nemám manžela, přítele, babičky ani dědečky, kamarádky, které by mi mohli pomoci s hlídáním. Bydlím na malém městě, do práce nutnosti dojíždět, na HPP není možnost, abych časově stihla doprovodit nebo vyzvednout dceru ze školky/školy. Zkrácený úvazek nemohu najít. Navíc pokud dcerka marodí, což je velmi často, musím s ní zůstat doma pouze já, pokud bych onemocněla já, nevím, jak bych to vlastně řešila… Jak to děláte vy?? s prací, energií, přemýšlením o budoucnosti…
Děkuji za jakékoliv sdílení.

A pomoc tatínka dítěte možná není? To mě taky, jako první napadlo. No a pokud to není možné, tak to je těžké. Leda, že bude větší, tak se ti uvolní ruce. A na zlé nemyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
31.5.22 20:24
@Santa Juana píše:
Pokud nikoho kromě dcery nemáš, tak tě nic nedrží na tom málem městě. Přestěhuj se do většího města, kde nebudeš muset dojíždět a najdeš práci na zkrácený úvazek.

Jenže to pak nemusí uplatit, natož se zkráceným. Mi přijde, že třeba holky - i s VŠ a při plným - to v Praze zvládají celý finančně hůř, než na menším městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122406
31.5.22 20:32

Ahoj. Nejsem žena, ale po smrti ženy jsem zůstal s dcerkou - necelé dva roky. Měl jsem sice i zázemí, pomoc rodičů. Jediné, co mě napadá - a využíval jsem taky jejich služeb - je pomoc charity. Můžou ti pomoct s hlídáním, prací, dají psychickou podporu. Pokud je otec - existuje poradna, dříve poradna pro ženy a dívky, pracovnice ti pomůžou se sepsáním žaloby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
31.5.22 20:33

Jsem na tom podobne. Ani nemám alimenty. Neporadím. Jediná má záchrana je práce z domova- jinak bych na tom byla spatne. Když jsem nemocná je to peklo. Ale musím proste fungovat. Za každých okolnosti. Zkus si najít práci z domova. Teď na to přešla spousta firem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
31.5.22 20:50
@stinga píše:
až budu mít stroj času a vrátím se o 6 let, tak tě poslechnu,
oni to totiž nemají napsané na čele, že jsou zmetci

Ideálně ještě věšteckou kouli a kupu jasnovidců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
31.5.22 22:25
@Nenitamduch píše:

Spousta chlapů. se ale fakt změní až po dítěti, ať už že je žena „v pasti“,.nebo stresem z toho, jaké to vlastně je mít dítě a zodpovědnost za rodinu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí