Otec odmítá dítě na prázdniny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ka2ka píše:
tak ani nevíme jaké ty potřeby jsou a rovnou se napíše že se přece zdravé dítě nebude přizpůsobovat zrovna třeba skauti u těch bych očekávala výchovu k pomoci ostatním no holt jsem naivní
@ka2ka píše:
tak ani nevíme jaké ty potřeby jsou a rovnou se napíše že se přece zdravé dítě nebude přizpůsobovat zrovna třeba skauti u těch bych očekávala výchovu k pomoci ostatním no holt jsem naivní
Něco jiného je pomoct dítěti třeba jako asistent, ale tábor?
Normální tabir je pro prvnaka náročný, zdravého prvnaka, natož duté sw spec potřebami.
Každopádně třeba u nás se přihlášky na tabir uzavíraly v breznu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VitaminC píše:
@ZustanSeMnou Existuji takove rozsudky, mrkni na web stridavky.
Pokud si je zakladatelka jista tim, ze ji otec chtit nebude, ziska prostor pro vyssi urceni alimentu.
Ano, pro alimenty.
Jelikož ale moc dobře ví, že otec SP nechce, a ani frekvence brani si dítěte tomu nenasvědčuje, nemá smysl to podávat.
Stačí podat žádost o zvýšení výživného.
Do měsíce bude jednání, neboť věci ohledně děti mají přednost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kriss Tina O příspěvku na hlídání nechce ani slyšet, prý si to mám zařídit jinak (jak??). Už jsem přemýšlela si zažádat kvůli hlídání o zvýšení, ale alimenty mám 3tis, tak aby to ve výsledku ještě na soudu nesnížili.. (netuším, kde pracuje a kolik bere, ale je vš)
Aliky 3.000.-??? To je smesny tak i tak. Dej si na soud zadost o zvyseni, ani nejde snad, by ti je snižily, min uz to asi ani nejde, toto je v dnesni dobe almuzna. At se panacek stara aspon financne, kdyz jinak je linej jak ves (ve vztahu k synovi..)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jege píše:
A to se nestydí?![]()
Já před cca 25 lety dobrovolně nabídl 2.500 Kč + 1.500 Kč na stavební spoření + cca 500 Kč na dětské pojištění se spořením. A kromě toho 1-2× měsíčně víkendy, kde se dítěti koupilo, co ex řekla, že dítě potřebuje, anebo co si dítě moc přálo. Samozřejmě také běžné výdaje typu hraček, jídla, zábavy a pod., nemluvě o podílu na nadstandardních výdajích typu školních výletů, táborů a pod. Také má širší rodina se k dítěti chovala jako k svému a brala ho spolu s ex na dovolené a pod., kde také nerozlišovali, komu se co kupuje.
Nestydí a já mám strach chtít víc, když vím, že dělá a vím kde. Protože v něm nechci vyvolat nějaký zájem o děti, takto platí minimum, ale v podstatě o něm jinak nevíme. Což je pro mě ta lepší varianta vzhledem k jeho povaze. Kdyby to šlo, vymazal bych ho dětem i z rodného listu, ale už jsem zjistila, že to je téměř nereálné. Musel by být velmi vážný důvod a to momentálně není. Momentálně ani dětem nezavolá, nenapíše, nepopřeje, nepošle dárek, prostě nic. Jen si pošle minimální částku, aby nešel sedet(ze začátku nechtěl ani to posílat a už to vypadalo, že ho budu muset udat, ale stačilo, když se do toho vložil někdo oficiálně za mě a dostal strach). Ale já jsem ráda v podstatě, že ten zájem nemá. Asi taky budu časem muset řešit léto tábory apod., ale toho se nebojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
hmmm tak zrovna u skautů jsem čekala jiné chování
jako že tam vezmou dítě co neznají, navíc nějak nemocné? I pro to dítě by to byl šok taková změna
má ve škole asistentku a tu taky nedají každému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
jako že tam vezmou dítě co neznají, navíc nějak nemocné? I pro to dítě by to byl šok taková změnamá ve škole asistentku a tu taky nedají každému.
anonymní psala že neberou ani vlastní děti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka protože jsou určitá pravidla, které musí během roku dotyčný splnit a pak teprve jede na tábor, jako odměna za celý rok. Skautský tábor není odkládačka děti pro rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka tak každý tábor má určitou kapacitu a nevíme proč je nevzaly na tábor. základní to navíc řeší pozdě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 to je mi právě divné, ví, kdy budou prázdniny, ví, kolik má dovolené, ví, že otec je na baterky a nepřipraví si žádnou záložní možnost, kam s dítětem? Prázdniny se většinou řeší už od ledna, kdy se domlouvají termíny, dovolené a tábory. Teď už je opravdu na vše pozdě, zvláště pro dítě se speciálními potřebami, které nepohlidá jen tak někdo od vedle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Fiveone Diagnózu úplně psát nechci. Jinak Vysočina
není to úplně košer, ale co se hodit marod na nějakou dobu, a pak zase očr - vím, že mě tady uživatelky uklovou, jak to není fér a nedělá se to,
ovšem zoufalá situace si žádá zoufalé činy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
není to úplně košer, ale co se hodit marod na nějakou dobu, a pak zase očr - vím, že mě tady uživatelky uklovou, jak to není fér a nedělá se to,
ovšem zoufalá situace si žádá zoufalé činy
Docela souhlas, ocr na prázdniny nevyjde, tak holt ten marod, ale jak se to dělá, aby to lékař napsal?
Třeba střevní potíže, tam by stačil telefonát lekari bez prohlídky a na 3 dny, tyden by to napsal mohl, ale co dál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Docela souhlas, ocr na prázdniny nevyjde, tak holt ten marod, ale jak se to dělá, aby to lékař napsal?
Třeba střevní potíže, tam by stačil telefonát lekari bez prohlídky a na 3 dny, tyden by to napsal mohl, ale co dál?
bolesti páteře například, to nikdo nezměří,
pokud její doktorka ordinuje přes telefon, tak cokoli, jo střevní potíže jsou dobré, závratě, nevolnost, bolest žaludku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ka2ka píše:
hmmm tak zrovna u skautů jsem čekala jiné chování
Ale jo, pokud bude dítě navštěvovat oddíl a budou na sebe zvyklí, tak může na tábor jet, ale těžko si někdo vezme na triko dítě s nějakým problémem, které nezná. Děti si na táboře sami vaří, sami si řeší obydlí a nikdo je tam nevodí za ručičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit