Sama s dětmi a nájem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No já toho moc nezmohla. Vyniknout jim do bytu nemůžu to by se mi u soudu asi moc nehodilo. Volala sem opakovaně na polici. Až dnes ráno jsem narazila na dobrého policajta který zburcoval sociálku, státní policii i městkou. Šli tam se mnou. Sociálka mu doporučila aby mi dítě vrátil až se vzbudí. Nevrátil. Napsal mi že odjel že mi ji možná přiveze odpoledne. Odpoledne napsal že neví kdy mi ji vrátí. Dojel s ní až o půl sedmé večer. Bohužel jsem byla už tak psychicky zdeptaná že sem nebyla schopna mu ani nadat. což je nakonec dobře..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@epsice bohužel mirkojesle jsem u nás ve městě nenašla. Byli v jednání ale asi z toho sešlo.
- Citovat
- Upravit
@T.Petr pedikúra. Bohužel nemám ještě klientelu čili z domu dělat nemohu. Všichni čekají na to až otevřu provozovnu co tak vím. Ale už mám dané na fb že přijímám objednávky a zatím nikdo nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V jakém oboru bych musela pracovat aby jste mi pomohl? Jestli se mohu takto s drzostí optat? 😅
Instagram si musím založit samozřejmě to tak udělám, a větší firmy je sice dobrý nápad ale s miminkem co pár měsíců v době koronaviru asi není moc dobrý nápad lítat po firmách. 🙈 ani nevím jak bych to udělala že bych ji brala s sebou a ještě táhla věci na pedikúru. Jelikož nevlastním auto ani řidičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na rozjetí podnikání sis moc dobrou dobu nevybrala.
A tím, že je na RD otec, nejsi ani v ideální pozici.
Vlastně jste byli dohodnuti, že on bude s malou celý den a ty jen večer.
A jde přepsat RD bez jeho souhlasu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@glaubie píše:
Promiň ale jak jako napsal že nevrátí a nevrátil? To sis nechala líbit jako matka po šestinedělí? Já bych ve vteřině prolítla dvěma a dítě si vzalato mi rozum nebere..
Jak ti rozum nebere, že se nedostala zamčenými dveřmi? Můžeš mi laskavě popsat, jak bys těma dveřma prolítla? Ráda se poučim. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
klepala, zvonila a on jí neotevřel - měla si vzít sebou sekeru a ty dveře rozštípat?![]()
nebo ty jsi Saxana a umíš prolítnout zamčenými dveřmi? zakladatelka tyto nadpřirozené schopnosti očividně nemá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ver.r.o.n.i..k.k.a. píše:
Nepomůže mi právě nikdo. Levnější byt už tu neseženu a na stěhování též nemám peníze. Vzhledem ke koronaviru sem všechny finance vyčerpala.
Dojdi si ( a slušně se zeptej) na bytový nebo sociální odbor města nebo obce, kde bydlíš - městské/ obecní bydlení je podstatně levnější. Některá města mají i sociální bydlení pro rodiny s dětmi. Se stěhováním Ti může pomoci rodina, kamarádi - stačí kdokoliv z nich s autem a vozíkem za auto ( když prší, tak je potřeba i plachta.) A neboj se zeptat..Muž se před lety stěhoval sám tramvají a metrem, dal fotku na FB, jak stěhuje tramvají koberec a hned mu kamarádi nabízeli pomoc či odvoz autem.. ![]()
Zkus se podívat po bytě i v jiném městě, obci poblíž..
Hodně štěstí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Floriska bohužel v okolí nikoho neznám a nemám. S rodinnou dobré vztahy nemám. Matka si na mě brala internetové půjčky… exekuce přes 100 tisíc které jsem platila já. Teď rozjela tuhle aférku s mým bývalým a chtějí mě připravit o obě děti. Nechápu teda kde zrovna ona bere tu drzost ale ok. Nejsem si úplně jistá co sem ji kdy provedla krom toho že sem se jí narodila, že mi neustále dělá životní problémy ale je to její věc. Její svědomí. Ona s tím umře.. ne já.
Co se týče městských bytů tak je to tu tak že oni to dávají na internet a člověk to musí vychytat a sledovat…což já jednou za čas sice udělám, ale furt na to myslet mi nejde. A co se týče sociálního bydlení tak už vidím jak mi soud nechá obě děti na azylaku když bývalý bydlí u maminky která ho finančně podpoří když bude třeba a neplatí ji žádný nájem. 🤷
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No věc se má tak. Na rodičaku je on. Ten mu teď zruším. Dohodli jsme se že bude na rodičaku abych já mohla do práce platit nájem a finančně zajistit sebe i děti. Jsem sama v cizím městě. Znám tu jen jeho a jeho matku. S obouma velice vyhrocené vztahy momentálně. Stěhovala sem se skrz práci jako OSVČ. Bohužel ještě nemám žádnou klientelu. Teď po porodu jsem měla začít mám to v jednání s hygieniou
Jelikož mi včera odvezl malou po dohodě s tím že mi ji vrátí večer..večer mi napsal že mi ji nevrátí, že si ji nechá. A nevrátil. Psychicky můžu říct že jsem si sáhla na samotný dno. Ztratila jsem mléko po tom co mě v šestinedělí vydeptali s jeho matkou opakovaně… čili dítě je na umělé výživě.
Soudně daný ještě nic nemáme. Vše je v řešení. Hádám že s dětmi tedy zůstanu na vše sama, jelikož mám vše v pořádku co se bydlení týče, drogy ani alkohol nepoužívám. Jsem naprosto normální a v pořádku.
On mi řekl že pokud nebude pobírat rodičak tak malou hlídat nebude. Nejdřív sme se dohodli že on bude u mě. Teď to pozměnil tak že když pobírá rodičak tak že si může dělat co chce a malou mi nevracet a mít ji u sebe. Odpíral mi od včerejška kontakt s dítětem. Byl doma, já klepala, zvonila, nic..ignor. Zablokoval si mě v telefonu abych se mu nedovolala. No hrůza. Probrecela sem celou noc.
Pokud on nebude na rodičaku tak malou hlídat nebude tudíž já nebudu moct pracovat…a když na něm bude tak mi bude dělat takové pekla v téhle podobě. Tak předběžně chci vědět cše si mám vyřídit ať nemám problémy co se financí týče.
Co se péče o dítě týče tak jsem ho vše naučila já. A bydlí s jeho matkou takže kdyžtak by pomohla ona.
A kde máš rodinu Ty? Přemýšlela jsi se za těchto podmínek vrátit do místa, kde to znáš? Kde Ti někdo může pomoci, kde máš kamarády, přátele? A hledat bydlení tam.. Rodina by ti mohla pomoci s dětmi..
Ten chlap se chová strašně… Dojdi si na nejbližší úřad práce, kde ti poradí, co a jak s rodičovskou - nezapomeň rodný list dítěte, ten nedávej z ruky!! A miminko už raději také ne.. na UP potřebuješ samozřejmě i svůj občanský průkaz. Jednej ale co nejrychleji, každý den Tě musí stát strašné nervy a peníze..
https://www.mpsv.cz/…ky-prispevek
Návod zní to složitě, ale většinu údajů tam již mají v systému.
A do budoucna, když děláš pedikérku a jestli jsi šikovná, tak si práci určitě najdeš kdekoliv..
Je možné oslovit i nejbližší seniorské domy, zda by neměly zájem tamější babičky - moje babička jezdila k pedikérce ještě v 80ti letech - jednou za půl roku - za rok. Když se domluvilo více babiček ( ona obvykle se sestrami), tak jim pedikérka domluvila auto, co je k ní dovezlo do vedlejší obce za nějakou minimální částku, kde pedikérka pracovala..Proto mě napadly ty babičky..I když nebudou mít nohy jako dvacítky, samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ver.r.o.n.i..k.k.a.
a když budeš dlužit za nájem a budou se tě snažit vystěhovat, tak ti soud děti nechá děti? Jsi v blbé situaci. Nejhůř jsi na tom tím, že jsi napsala RD na chlapa. Protože argument jsem doma s dítětem má v kapse on, ne ty, bohužel.
Jediná tvoje šance je jít na sociálku a poradit se s nimi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, minuly se nám příspěvky - takže proti Tobě jde i vlastní matka, nejen ta partnerova?
Partner tedy nepracuje, zjevně vlastní bydlení nemá. Ty jseš matka a můžeš poukázat na jeho dosavadní neschopnost v tomhle směru. A také psychické týrání- pokud máš záznam od policie, jak k němu šlipro dítě. Vyžádej si ho a jdi do toho azyláku a okamžitě, ať se můžeš dát psychicky dohromady. Tam Ti pomohou více, další psychologickou podporu si najdi u organizace na podporu týraným ženám - připravili Tě o mléko, psychický nátlak tam byl. Jako sebrat matce 2měsíční miminko a nedat jí ho zpět je také dost hard core, ať je ujednání o pobírání rodičovské jakékoliv. Organizace na podporu týraným ženám Ti mohou poskytnout do začátku také bydlení a rady ohledně sociálních dávek.
Nezapomeň ale chodit s miminkem na ty pravidelné lékařské prohlídky a doktorce to klidně řekni, proč jsi přišla o mléko, i její posudek může být v budoucnu důležitý.
Trochu mám pocit, že jsi pro své nejbližší okolí fungovala jako pokladnička na peníze. A teď budu hnusná, ale otec dítěte mi přijde jako pěkný „vyčuránek“ - chce pěkně pobírat rodičovskou a Tebe úplně zničit a jemu půjdou všechny dávky na děti - to je příšerné. Aby ses z toho kruhu dostala je potřeba ho přetnout a jít jinam, začít v novém prostředí.
Nemáš ani sourozence? Širší rodinu? Tety, strejdy, bratrance, setřenice? Známé ze školy, z učňáku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nájemní smlouva na byt je psaná jen na Tebe nebo i na Tvého bývalého? Kdyby i na něho, tak by to vyřešilo hodně věcí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Floriska momentálně nemám nikoho no. Vzdálená rodina je strašně daleko a nejsme ani v kontaktu.
A ano jde proti mě i vlastní matka. Starší dceru jsem si okamžitě stáhla ke mě. Když mi ji přivezli byli už domluvený s matkou od bývalého ačkoliv sem je nepozvala dál tak chvíli stali na chodbě a potom mi oznámili že jdou do vnitř. Nastoupili tady na mě jak na nějakého zločince i když jsem jim řekla že se s nimi odmítám o čemkoliv bavit a že se s nimi ani nemám o čem bavit. Zavolala jsem na ně policajty aby je vyprovodili. Před příjezdem policie mi sdělili že jdou všichni proti mě a že nemám šanci vyhrát soudy. Asi si myslí že se svých dětí vzdám když na mě udělají bububu. Policii řekli aby to bylo v záznamu že jsem je pozvala dál že se mě ptali a já řekla že jít dál můžou ( nejsem blbá když vím co mě čeká tak je přece nepozvu dál). Řekli jim že jsem nemocná ( matka se to snaží uhrát na schizofrenií kterou objevili babičce týden před úmrtím- přiřadila bych to spíš ke stařecké demenci nevěděla kde je a nikohoo si nepamatovala natož aby věděla sama čí je). Že byvaleho tyram…jelikož mě tu napadl opilý a byl dobitý víc než ja… ten v této věci už lže i mě, když si to sním snažím vyříkat jelikož ví že kdyby to přiznal písmenně použiju to proti němu, tak tvrdí že jsem ho napadla já. Dopadl s rozzrezanou povrchově lehce rukou jelikož jsem do něj žďuchla po té co mi dal dvě facky když sem držela malou v náručí. Držel v ruce skleničku. Po té mi dal ještě granát ale už jsem mu palbu neopětovala. Raději sem ho ošetřila s tím že celá aferka nebyla nutná. Měla sem modřinu na čelisti bohužel jsem s tím nešla k doktorovi.
Záznam kdy šli pro dítě má policie i na kameře…bývalý vylitl ze dveří a začal řvát na policajta co na něj zvoní a že mu budí dítě. Nejdřív mi ale napsal jestli zvoním. Napsala jsem že já ne že to pan policajt… Napsal " tak ať si zvoni". Což přineslo pana policajta zvonit.
Co se týče mého zničení tak mám screenshoty kde mi bývalý právě tímto vyhrožuje. Že me zničí..že skončím…že se mám po porodu zabít.. že ne dostane do blázince…atd atd..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek dá. Vzhledem k tomu že s dítětem několikrát nebyl a dokonce odmítl s ním být tak mu ho zruším raz dva. Dá se to přepsat po třech měsících tak tam zajdu jak padne třetí měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit