Sama s dětmi a nájem

Anonymní
27.9.20 10:18

Sama s detima-najem

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak to děláte vy co jste zůstali samy s dětmi. Mam dceru, 6 let. A dvouměsíční miminko které je teď v jednání o svěření mě do péče jelikož s otcem není domluva a dítě mi nevrací když si ji vezme.
Platím nájem 11 800
Jak to mám udělat abych zvládala platit nájem a ještě uživit dvě děti když nemůžu do práce??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4060
27.9.20 10:24

Usilovat o co nejvetsi alimenty, a pripadne zazadat o prispevek na bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
27.9.20 10:25

Za prvé, výživné na děti, na tebe. Můžeš žádat o nějaké dávky od státu, ale to chvíli trvá, než se vyřídí a dojdou. Za druhé, mensi, levnější byt. A snad máš nějaké úspory nebo rodiče, kteří to do začátku pomohou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
27.9.20 10:40

Alimenty plus nejake prispevky na bydleni a jine davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.20 10:42

Nepomůže mi právě nikdo. Levnější byt už tu neseženu a na stěhování též nemám peníze. Vzhledem ke koronaviru sem všechny finance vyčerpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
27.9.20 10:43
@Ver.r.o.n.i..k.k.a. píše:
Nepomůže mi právě nikdo. Levnější byt už tu neseženu a na stěhování též nemám peníze. Vzhledem ke koronaviru sem všechny finance vyčerpala.

otcove tvych deti - vyzivne na tebe +
alimenty a co nejdrive nejake levnejsi bydleni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4060
27.9.20 10:46

Tak prave proto si musis vyjednat maximalni alimenty a zajistit i pomoc od statu, bohuzel, jinak to nepujde. A ty davky od statu tady presne pro tyto pripady jsou, tak je vyuzij, na dobu, kdy to neutahnes sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
27.9.20 10:52

@Ver.r.o.n.i..k.k.a. snad otec dětí ne? U nich se ptej. Kolik vlastně platí? Tím že máš mimino tak do jeho 2 let alimenty i na tebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27707
27.9.20 10:56

Zkus přídavky na dítě sice to moc není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.9.20 11:02

Záleží jak vysoký máš příjem. Tzn mateřská + alimenty první dítě+ alimenty druhé dítě+ výživné na tebe

A pak máš nárok na přídavky na děti, příspěvek na bydlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
27.9.20 11:11

Tak nevíme, třeba paní nemá nárok na mateřskou a má jen rodicak.. Navíc alimenty na mimčo asi ještě nemá stanovené soudem a to může ještě pár týdnů nebo i měsíců trvat… A příspěvek na bydlení se taky, tuším, vyplácí až po 3 měsících zpětně… Takže nyní fakt blbá situace, nezávidím.. Asi se zkusit obrátit na nějakou charitu, třeba potravinovou banku, oblečení pro děti hodně lidí těmto ženám daruje… Jde o to překlenout dobu, než dostaneš to výživné na děti, Tebe a příspěvek na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.9.20 12:05

Potřebuješ si vyřešit alimenty a posléze zažádat o příspěvek na bydlení a další popdporu.

Ale potřebuješ nejdřív mít papír od soudu, že to máte dořešené.

Pokud nevíš jak na to, tak zajdi do nejbližší občanské poradny

https://www.obcanskeporadny.cz/cs/poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.9.20 12:13
@Anonymní píše:
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak to děláte vy co jste zůstali samy s dětmi. Mam dceru, 6 let. A dvouměsíční miminko které je teď v jednání o svěření mě do péče jelikož s otcem není domluva a dítě mi nevrací když si ji vezme.
Platím nájem 11 800
Jak to mám udělat abych zvládala platit nájem a ještě uživit dvě děti když nemůžu do práce??

Nějak si nedovedu představit dávat dvouměsíční miminko chlapovi, se kterým se ani nedá domluvit, kdy dítě vrátí. On umí přebalovat, dávat najíst, odhadnout teplotu, žízeň atd. atd? Nebo chodí k matce, která se postará? To bych asi byla klidnější.

• Citovat
  • Upravit
4523
27.9.20 12:30

@Uslava prebalovani je nějaká speciální dovednost? To je dobrej vtip. Pak nemají otcové, kteří mají opravdu zájem o děti, mít problémy. Pokud takhle přemýšlí víc žen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5970
27.9.20 13:10

RP + alimenty + práce na home office.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí