Sama s dítětem a hypotékou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
karolínka12
21.1.13 09:32

10000 hypotéka a 10000 ostatní platby??? za co? a 6000 školka… to jsi teda dobrodruh! 8o

@iva2009 píše:
Já mám skoro 3leťáka a hypotéku na 10t/M. Před 6 měsící přítel přestal úplně platit, takže ani koruna. Už jsem starší a na dítě jsem dlouho čekala (je mi 38) takže jsem si před MD našetřila a teď žiju z úspor. Blíží se konec rodičáku a v březnu nastupuju do práce, tak už to snad nějak doklepeme, ale je to nezodpovědnej parchant :cert: Otázka je jak to budu zvládát pak, 10t hypotéka, 10t ostatní pravidelný platby a 6t jesle (školka je tady bez šance) Takže 26t fixní náklady a nemám ani rohlík ani papuče pro malýho a ani kapku benzinu do auta :roll: Budu se muset hodně otáčet abych nás uživila :zed: :roll: Hypotéku má na 30let :cert:
  • Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.1.13 09:34
@Bábrdl píše:
Dost na plat 30 čistýho? (a to jsem při zemi, když 26 jsou fixní náklady) 8o :lol:
Teda ano, dají se tu vydělat slušné peníze, ale že by to „nebyl problém“… :mrgreen: Praha zase není žádná země zaslíbená.

no tak zalezi na jake pozici a taky kde pracuje, jasne ze za pokladnou v Tescu si na takove penize neprijde…

kamaradka dela na call centru a zhruba tolik ma, teda ona uz se vypracovala a ma pod sebou mensi team.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.1.13 09:35
@karolínka12 píše:
10000 hypotéka a 10000 ostatní platby??? za co? a 6000 školka… to jsi teda dobrodruh! 8o

no kdyz nechce prijit o praci a nema skolku statni, tak ji nic jineho nezbyde. Nebo ano - cekat rok na statni skolku a prijit o misto - co je asi z dlouhodobejsi perspektivy vyhodnejsi :?:

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
21.1.13 09:36

Pro zakladatelku: pokud Tě muž bije nebo pije, nebo má nějaké podobné móresy, tak bych odešla; pokud Tě to s ním už jen nebaví, tak bych si to hodně dobře rozmyslela; ony samoživitelky patří mezi nejohroženější skupinu, která se může propadnout do chudoby; může přijít nemoc, cokoli a jsi v háji, takže bych dvakrát přemýšlela; dobré rady typu, no tak to máš dost, v pohodě, odejdi, bych raději slyšet nechtěla

• Citovat
  • Upravit
36556
21.1.13 09:40
@Hanka1 píše:
no tak zalezi na jake pozici a taky kde pracuje, jasne ze za pokladnou v Tescu si na takove penize neprijde…kamaradka dela na call centru a zhruba tolik ma, teda ona uz se vypracovala a ma pod sebou mensi team.

No, čistá třicet, to je tak hrubá 40. Jistě, že to není nic vyloženě neobvyklého, ale není to tak, že by všichni kromě pokladních v Tescu měly v Praze čtyřicet hrubého. Já reagovala na věštu, že to není problém. To mi znělo, jakože přijdeš, mrkneš na inzeráty a šup už má čtyřicet táců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.1.13 09:44
@Bábrdl píše:
No, čistá třicet, to je tak hrubá 40. Jistě, že to není nic vyloženě neobvyklého, ale není to tak, že by všichni kromě pokladních v Tescu měly v Praze čtyřicet hrubého. Já reagovala na věštu, že to není problém. To mi znělo, jakože přijdeš, mrkneš na inzeráty a šup už má čtyřicet táců ;)

to ja ani nerikam, pisu uz nejmin dvakrat, ze zalezi na pozici. Neter nastupovala po VŠE do zahranicni firmy za 28 hrubeho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 09:51

Zakl.

@karolínka12 píše:
Pro zakladatelku: pokud Tě muž bije nebo pije, nebo má nějaké podobné móresy, tak bych odešla; pokud Tě to s ním už jen nebaví, tak bych si to hodně dobře rozmyslela; ony samoživitelky patří mezi nejohroženější skupinu, která se může propadnout do chudoby; může přijít nemoc, cokoli a jsi v háji, takže bych dvakrát přemýšlela; dobré rady typu, no tak to máš dost, v pohodě, odejdi, bych raději slyšet nechtěla

Promiň, ale já jsem se neptala, jestli mám odejít od muže. Ptala jsem se, jestli tu je někdo v podobné situaci jako já a zvládá to.

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
21.1.13 10:04

Dobře, tak promiň, že jsem vyjádřila svůj názor; máš pravdu, neptala ses na to a asi se Ti ani moje odpověď nezamlouvá; víš, někdo tak může žít naprosto v pohodě, ale o tom to není; tady jde spíš o to, že se můžeš dostat do pěknýho průšvihu; já jsem to myslela dobře, zbytečně lidi nepoplácávám po zádech, když vím, že jim může něco hrozit

@Anonymní píše:
Promiň, ale já jsem se neptala, jestli mám odejít od muže. Ptala jsem se, jestli tu je někdo v podobné situaci jako já a zvládá to.
  • Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.1.13 10:08
@Anonymní píše:
Promiň, ale já jsem se neptala, jestli mám odejít od muže. Ptala jsem se, jestli tu je někdo v podobné situaci jako já a zvládá to.

no je fajn, ze ukladas penize stranou a kdyby bylo nejhur, tak je kam sahnout a praci taky mas, navic pri takhle nizke hypotece - kdyby bylo nejhur, tak banka nebude delat problemy se snizenim nebo pozastavenim splatek, zvlast kdyz si spolehlivy platici klient.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 10:41
@karolínka12 píše:
Dobře, tak promiň, že jsem vyjádřila svůj názor; máš pravdu, neptala ses na to a asi se Ti ani moje odpověď nezamlouvá; víš, někdo tak může žít naprosto v pohodě, ale o tom to není; tady jde spíš o to, že se můžeš dostat do pěknýho průšvihu; já jsem to myslela dobře, zbytečně lidi nepoplácávám po zádech, když vím, že jim může něco hrozit

Ano, vpořádku, chápu. Já jsem to zase myslela tak, že dokážu sama posoudit, jestli jsou důvody mého případného odchodu natolik vážné nebo ne a nechci, aby se v toto zvrhla diskuse. Samozřejmě si uvědomuju, že se může stát průšvih a je to v p…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 10:42
@Hanka1 píše:
no je fajn, ze ukladas penize stranou a kdyby bylo nejhur, tak je kam sahnout a praci taky mas, navic pri takhle nizke hypotece - kdyby bylo nejhur, tak banka nebude delat problemy se snizenim nebo pozastavenim splatek, zvlast kdyz si spolehlivy platici klient.

Právě proto mám teď i něco našetřeného bokem, kdyby náhodou, abych měla z čeho brát.

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
21.1.13 11:00

Pak je to ok

@Anonymní píše:
Ano, vpořádku, chápu. Já jsem to zase myslela tak, že dokážu sama posoudit, jestli jsou důvody mého případného odchodu natolik vážné nebo ne a nechci, aby se v toto zvrhla diskuse. Samozřejmě si uvědomuju, že se může stát průšvih a je to v p…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.13 12:28
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová