Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj určitě dá, já mám taky 5tis hypo, vlastní bydlení..poplatky jsou 2500tis měsíčne, a zvládám, ale pracuji na část úvazek, takže celkem mám měsíčně 15000 tis
@Anonymní píše:
Ahoj určitě dá, já mám taky 5tis hypo, vlastní bydlení..poplatky jsou 2500tis měsíčne, a zvládám, ale pracuji na část úvazek, takže celkem mám měsíčně 15000 tis
A jak máš velké dítě?
S takhle malou hypotekou se to zvladnout da. To v najemnim byte nedas ani za garsonku…
@Anonymní píše:
A jak máš velké dítě?
18m, le mám hlídání zadarmo, chodim jen pár služeb měsíčně, a mám tedy rodičák na 2-roky, takže až mi skončí bude to trochu krušnější ale zvládmout se to dá, dělám si rezervu na ty další měsíce
Děkuji, holky. Hned je mi líp. Myslím, že bych taky zvládla občas aspoň na nějakou brigádu. Mám taky rodičák na dva roky, ale dělám si alespoň malou zásobu na spořícím účtě, kdyby bylo nejhůř, ať mám kam sáhnout. Tak snad to nějak zvládneme. Každopádně jste mě uklidnily. Měla jsem obavy, jestli se to dá zvládnout. Jestli to není moc troufalé, odejít od muže s dítětem a hypotékou.
@Anonymní píše:
Děkuji, holky. Hned je mi líp. Myslím, že bych taky zvládla občas aspoň na nějakou brigádu. Mám taky rodičák na dva roky, ale dělám si alespoň malou zásobu na spořícím účtě, kdyby bylo nejhůř, ať mám kam sáhnout. Tak snad to nějak zvládneme. Každopádně jste mě uklidnily. Měla jsem obavy, jestli se to dá zvládnout. Jestli to není moc troufalé, odejít od muže s dítětem a hypotékou.
Tak to se vůbec neboj to krásně zvládneš
držim ti palečky. ty máš tedy svoje bydlení?
@Anonymní píše:
Tak to se vůbec neboj to krásně zvládnešdržim ti palečky. ty máš tedy svoje bydlení?
Ano, byt - na něj mám právě tu hypotéku. Fakt moc děkuji, jsi moc hodná.
Zakladatelko-nepíšeš jaké máš příjmy, zda máš práci po skončení rodičovské dovolené + ev. hlídání. A jaké jsou výdaje. Hypotéka není vysoká, jen záleží na příjmech.
Já mám skoro 3leťáka a hypotéku na 10t/M. Před 6 měsící přítel přestal úplně platit, takže ani koruna. Už jsem starší a na dítě jsem dlouho čekala (je mi 38) takže jsem si před MD našetřila a teď žiju z úspor. Blíží se konec rodičáku a v březnu nastupuju do práce, tak už to snad nějak doklepeme, ale je to nezodpovědnej parchant
Otázka je jak to budu zvládát pak, 10t hypotéka, 10t ostatní pravidelný platby a 6t jesle (školka je tady bez šance) Takže 26t fixní náklady a nemám ani rohlík ani papuče pro malýho a ani kapku benzinu do auta
Budu se muset hodně otáčet abych nás uživila
Hypotéku má na 30let ![]()
@iva2009 Jak to chceš řešit???Ty jo, jaké musíš mít zaměstnání, aby jsi vydělala tolik???
@iva2009 píše:
Já mám skoro 3leťáka a hypotéku na 10t/M. Před 6 měsící přítel přestal úplně platit, takže ani koruna. Už jsem starší a na dítě jsem dlouho čekala (je mi 38) takže jsem si před MD našetřila a teď žiju z úspor. Blíží se konec rodičáku a v březnu nastupuju do práce, tak už to snad nějak doklepeme, ale je to nezodpovědnej parchantOtázka je jak to budu zvládát pak, 10t hypotéka, 10t ostatní pravidelný platby a 6t jesle (školka je tady bez šance) Takže 26t fixní náklady a nemám ani rohlík ani papuče pro malýho a ani kapku benzinu do auta
Budu se muset hodně otáčet abych nás uživila
![]()
Hypotéku má na 30let
Tak to jsem na tom ještě hodně dobře…
@lasička1 Práci po skončení RD mám, cca 15 tis. čistého - to je vpohodě. Výdaje mám k hypo cca 3 tis. poplatky. Také pořítám s alimenty, takže by to snad mělo nějak jít i o dobu RD
@Jůlinka T. píše:
@iva2009 Jak to chceš řešit???Ty jo, jaké musíš mít zaměstnání, aby jsi vydělala tolik???
jestli pracuje v Praze na nejake odborne praci nebo ve strednim managementu, tak to problem neni.
@Hanka1 píše:
jestli pracuje v Praze na nejake odborne praci nebo ve strednim managementu, tak to problem neni.
Dost na plat 30 čistýho? (a to jsem při zemi, když 26 jsou fixní náklady)
![]()
Teda ano, dají se tu vydělat slušné peníze, ale že by to „nebyl problém“…
Praha zase není žádná země zaslíbená.
Maminky, zajímalo by mě, jestli jste některá zůstala sama s miminkem a hypotékou na krku. Dá se to zvládnout? Mám hypotéku 5 tis. měsíčně, ale chci odejít od partnera. Jen se bojím, jestli se to dá zvládnout. Děkuji za odpovědi.