Sama s dítětem, co dál?

2
23.4.12 21:34

Sama s dítětem,co dál?

Ahoj,jdu si k vám pro radu.Jsem sama se 4letou dcerou Ivetkou. S otcem Ivetky jsme se rozešly a ja nevim jak dál. Na Ivetku neplati alimenty ani se sni nevida,chtela jsem se zeptat jestli jde si nějak obehat to že jsem samoživitelka ale jestly to pujde aniž by to muselo projit soudem.Zda budu něco dostávat od sociálky aniž bych se sním soudila,mám jen plat z práce a na holku vůbec nic.A jestli to bude muset jít přes soud tak jak a kde začít.Poraďte my.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10145
23.4.12 21:38

pokud chceš peníze od socky budeš muset mít nejspíš určené alimenty, protože i ty se počítají do tvého přijmu, at ti je dává nebo ne.. podle toho ti vyměří dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
23.4.12 21:46

Soudem bys měla začít, jinak nebudeš mít dítě oficiálně svěřené do své péče, nehledě na ty alimenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.4.12 21:48

Holka mazej k soudu… bez nej muze otec kdykoli prijit a dcerku odvezt, nehlede na to, ze bez toho papiru s tebou na socce nic nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.4.12 21:51

A bez toho soudu to asi nepujde,co?Víte otec holčičky je neponaučitelnej kriminálník momentálně ve výkonu trestu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
23.4.12 21:54

No, to bohuzel nic nemeni na jeho pravech, ktere ted ma… i kdyz z vezeni asi jen tak neodejde, ale nikdy nevis, ze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mischelinka
23.4.12 21:59

Ahoj zakladatelko,budes muset k soudu.Tam ti vymeri alimenty a pak budes moci uplatnit socialni davky.Muzes si ale uz ted zazadat o davky na bydleni(tedy pokud mas trvaly pobyt v miste bydliste).Cim driv,tim lip,protoze ti zatim pujdou nejake korunky a az ti soud vymeri alimenty,tak jim tam pak dolozis od soudu jake mas vyzivne.Hlavne u soudu rekni,ze ti ex od vaseho rozchodu neplati na dite,nestara se atd.proste to co jsi psala.Take si muzes zazadat o pridavky na dite(ale to mozna uz pobiras,vid?)Preji tobe i male hodne stesti,lasky a zdravi.Drz te se,zvladnete to a uz bude jenom dobre.

• Citovat
  • Upravit
4542
23.4.12 22:15

Jo, mimochodem, jeslti je v lochu a dělá tam, tak mu budou to výživné strhávat, takže do toho jdi rychle. :-)Stačí na ten soud zajít, tyhle návrhy ti sepíšou zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.4.12 23:12

Ahoj.
Omlouvám se za anonym. Před lety jsem na tom byla podobně. Jen nebyl ve vězení, ale měl podmínku. :roll:
K soudu jdi 100%. Na internetu najdeš spoustu návrhů na svěření dítěte do péče se stanovením výživného. U soudu ti vyměří dávky a neboj se tam napsat kolik by jsi si představovala. Já před lety zažádal jen o tisícovku. Byla jsem blbá, ale stejně mi ani tu neposílal a zřejmně ani nikdy posílat nebude. :x
A moc ten soud neodkládej. Stejně by jsi tam jednou musela a nebo by mohla nastat horší varianta. Že jednou zažádá o svěření do péče otec. Neboj se klidně i zažádat o zákaz kontaktu a nebo minimálně si tam nech napsat, kdy a za jakých podmínek smí dceru vidět. Možná je to kruté co píši, ale představ si, že přijde za x let a bude chtít třeba střídavou péči.
Jinak když ti soud vyměří alimenty a otec dítěte je tou dobou ve vězení. Jde si vyběhat možnost, že ti za otce dítěte platí výživné sociálka v městě, kde bydlíš. Ale je to sociálka, kde počítají invalidní důchody. Tenkrát mi to totiž poradili na Městském úřadě.

• Citovat
  • Upravit
483
24.4.12 00:11

Ahoj! Určitě si podej návrh k soudu ohledně svěření dcery do péče. Dále můžeš podat trestní oznámení o zanedbání povinné výživy. Na kontaktním místě úřadu práce si podej žádost o přídavek na dítě, sociální příplatek, příspěvek na bydlení. Formuláře se dají stáhnout na netu, popř si tam dojdi a oni Ti je dají a poradí co a jak. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
24.4.12 05:48

ještě bych dodala že v práci(píšeš že máš plat)si dítě nahlaš u mzdové kvůli nižším daním.budeš mít měsíčně + - o 1000kč víc
ty návrhy - o svěření dítěte do péče a o výši alimentů s tebou sepíše i sociální pracovnice na místním úřadě.Tam se zrovna poptej co a jak dál.držím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí