Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel je naprosto fascinován starší paní-manažerkou PR , která je finančně za vodou. Myslím, že spolu ani nespí, jen si ho udržuje jako blbce -obdivovatele. Posmívá se naší životní úrovni (jsme na ŕovni její ukrajinské uklízečky, neboť jsem si do práce koupila Renaulta thalii), když obědváme, zavolá ať se přestane futrovat, že objednala oběd atd atd. Vím naprosto přesně co mám udělat, rozvést se a osobu, která posuzuje vše jen z hlediska ceny hodit za hlavu. Ale nejde to (to hození za hlavu). Nejraději bych manželovi mlátila hlavou o zeď a co bych uděla s dámou to ani nevím. Zajímají mě vaše názory, popř. jestli jste některá něco pododbého zažila a jak to dopadlo. m ![]()
Tak tohle jsem nezažila,ale chlapa bych kopla do zadku.Mluvila jsi s ním o tom vůbec?
Já bych to brala, že máme krizi. Pokud bych se rozhodla jako ty to zatím neřešit rozvodem, zkusila bych změnit přístup. Dámu bych „přijala“ jako manžel a naopak se začala doma ptát, jakto že manžel není schopen vydělat tolik, abychom se jejímu finančnímu stylu vyrovnali. A nadto bych si vyhlídla v okolí zase svůj vzor /opak/ a obdivně pronášela komentáře typu: vidíš, jak to ten člověk zvládá, jak je šikovný, chytrý, že se nenechá vodit za nos apod.
Prostě zabojuj a uvidíš, jestli nedojdeš k jinému rozhodnutí.
Nebo si začni žít svůj život, to dělá hodně lidí. CHlapi neradi něco řeší. Jenom bych si svoje problémy neventilovala veřejně, to dělá největší neplechu. Na to jsou dobré tyhle weby. Držím palce ![]()
Ahoj
já jsem momentálně na té druhé straně. Jsem obdivována a zahrnuta dary
. On se snaží a mě to nevadí, manžel z toho má legraci. Není to tedy nijak v extrému, přijede kkurýr přiveze kytici, přiveze mobil(ten jsem odmítla), jednou jsem přijala pozvání na večeři. Je to příjemné, ale kdyby byl „chudý“ a přinesl pampelišku, ocením to stejně. Řekla bych, že tvůj muž oceňuje její ráznost, nařizování a že tam bys měla přidat, buď sekernice jako ona, klidně mu seber telefon z ruky a řekni, že jí doma, že v žádné restauraci neudělají domácí stravu a že tu lásku, cos do toho vaření dala, baba nezaplatí ![]()
Dodávám, že mluvit s chlapem o čemkoliv je zbytečné, oni nechtějí nic řešit. VŠICHNI a my je s tím pěkně kakáme
Tedy to je fakt děsný, čeho jsou lidi schopný. Docela by mne zajímalo proč to ta ženská dělá? Co ji k tomu vede? Proč se tedy s manželem baví, když je to pro ni takový póvl? Nevím jak dlouho to trvá, ale myslím, že by to paní za chvíli mohlo přestat bavit a zase se zaměří na dalšího „blbce“. Njn, paní má prostě skřítka… ![]()
A jak píše Chelsea001 - manžela nakopat ![]()
Chlap není můj hlavní problém. S tím jsem se pohádala, on mi vykládal, že to vůbec není pravda apod. nesmysly. Muj hlavní problém je v mé hlavě, že se nedokážu vyrovnat s dnešní fascinací penězi a rádoby vysokým postavením. Jak může manažerka tak šíleně pohrdat lidmi a ti jí to žerou? ![]()
Jsem nějak nepochopila teda ten název když se nejedná o nevěru, ale budiž ![]()
Hold jsou lidé i takoví a ty je těžko změníš, nad těmito řečmi se maximálním způsobem povznýst a myslet si něco o pr…
S manželem bych promluvila a řekla, že mi jeho chování vadí a ať se zamyslí co ta ženská vůbec dělá a jak Vámi pohrdá ![]()
Janussko, myslím , že vím proč to dělá, lidem nestačí mít drahou věc, oni potřeb
jí ji ukazovat, aby všichni věděli, že tu drahou věc mají, Jak vidíš, umím si spoustu věcí logicky vysvětlit, jen je mi to houby platné, brouka z hlavy ne a ne vyhnat.
@achesa007 píše:
Chlap není můj hlavní problém. S tím jsem se pohádala, on mi vykládal, že to vůbec není pravda apod. nesmysly. Muj hlavní problém je v mé hlavě, že se nedokážu vyrovnat s dnešní fascinací penězi a rádoby vysokým postavením. Jak může manažerka tak šíleně pohrdat lidmi a ti jí to žerou?
Protože je to kráva a potřebuje si cosi dokázat… víš, znám pár skutečně bohatých lidí, ale na první pohled bys to nepoznala… chovají se normálně, berou ostatní taky normálně, nepotřebují se tím chlubit… tohle vychloubání většinou dělají takoví ti, co potřebují mít pocit, že jsou bohatí… na druhou stranu dokud budou ti druzí, co z těchto „zbohatlíků“ budou na větvi a budou je za to obdivovat, tak jim pokvete pšenka a budou mít publikum, před kterým se můžou vychloubat… já obdivuju člověka podle toho, co dokázal, co umí… ne pro majetek…
Tak se zkus paní manažerkou netrápit, nemáš to zapotřebí… s manželem bych si promluvila, pokud je ve fázi zaslepení, tak nejspíš nebude mít pro tebe uši otevřené, ale já jsem dost přímá v tomto směru a zeptala bych se ho, jestli si potřebuje taky cosi dokázat, že jeho obdiv je už trochu trapný a že si z něho lidi dělají legraci, jestli mu to nevadí… a že mě to vadí, že nechci, aby vypadal jak blbec… a jestli teda chce a potřebuje ji a na rodině mu nezáleží, tak ať jde za svým srdcem a já mu v tom nebudu překážet… ať se k ní nastěhuje, že mu nebudu stát v cestě za štěstím… a začala bych si dělat, že není… prostě na čas bych s ním nepočítala, začala si vycházet sama s kamarádkama, našla bych si nějakého koníčka a tomu se věnovala naplno… a kdyby si to neuvědomil nebo mu na mě nezáleželo, tak bych to asi ukončila… nevím, jeslti máte děti, ale po svých zkušenostech z prvního manželství už bych se dál nechtěla trápit ve vztahu, kde bych se cítila takhle blbě… kvůli dětem bych tedy určitě dala ještě šanci a udělala vše pro záchranu, ale to se taky nedá dělat pořád… a jsou mezi námi i slušní a normální chlapi…
Taky ale záleží na tom, jak dlouho už je ten tvůj takhle zblbý… jestli je to jen nějaké chvilkové opojení, které za pár dní skončí, nebo jestli to už nějakou dobu trvá a je to horší a horší…
Znovu jsem si to přečetla a jestli teda není zásadní problém tvůj chlap, ale jen ta fascinace penězi v dnešní době, tak s tím si musíš zabojovat jen a jen sama… jsou i normální lidi, kteří nejsou z peněz a majetku připosraní… nevím, jak ty, ale já jich mám kolem sebe dost… nejvíc o tom mluví ti, co jich mají nejméně, pro ty jsou fakt lidi majetní zdrojem obdivu a úspěchu (a taky nenávisti a závisti) a pak ti, co nějaký ten majetek mají, ale ještě nejsou zdaleka tak bohatí, aby si mohli dovolit všechno, a ti nejvíc dávají na obdiv to něco, co mají a pro ty jsou ti ostatní méně majetní nuly a chudáci… tak třeba ti pomůže, když si budeš říkat, že ona je vlastně taky takový chudák, něco má, čím se chce za každou cenu odlišit a téměř násilně ukázat, že ona není chudinka, ale pořád ještě není tak bohatá, aby o tom nemusela pořád mluvit, aby se tím nemusela zaobírat neustále v duchu a aby se tak strašně nemusela bát toho, že když trochu povolí, tak bude zase mezi tou chudinou… a o tom, že je chudá i duševně, o tom snad není pochyb… ![]()
Muž je očividně poblázněn. Je v podstatě fuk, zda spolu spěj nebo ne, tohle je totiž mnohem horší, než když si chlap občas odskočí někam si „štrejchnout“ a tím to pro něj končí.
Neuděláš nic. Nesnaž se změnit a být jako ona, ničemu to nepomůže. Je možné, že se muž za čas vzpamatuje a pochopí, že i ta dáma má nějaké stinné stránky a neni tak úžasná. A třeba taky ne. Řiď se sama sebou. Být hodná a trpělivá se občas vyplatí a občas ne. S tím, co teď vím, bych pořádně bouchla, sbalila mu/sobě kufry a buď bych mu stála za to se probrat a přijít a prstíčkem hrabat nebo bych mu za to nestála a proč s ním pak být…
Díky za tvůj názor závislačko, všechno co píšeš si sama taky říkám, jen mám někdy pocit, že jsem jediná. Teď si uvědomuju, že jsem asi hodně zklamaná, jak jsem se spletla v manželovi. myslela jsem, že máme stejné priority, že raději pošleme děti na jazykový kurs do Aglie než si vzít na leasing suvečko a otravovat okolí s tím, že na to máme. Je mi špatně, když je blbec fascinovám obědem za firemní prachy
Ahoj Gladys, já si taky myslím, že tahle poslušnost je horší, než kdyby spolu spali, proto jsem to nazvala nevěrou. Tím to vysvětluji i Werunce, která nechápe , proč jsem takto nazvala téma diskuze.
@achesa007 Jsou i jiná auta, než SUV, kterýma se dá machrovat… a manžel chtěl koupit SUV, aby se jí vyrovnal? V tom případě bych ho začala očkovat, že takový Bentley nebo Rolls jsou lepší, než teréňák pro někoho, kdo jezdí jen po městě a nemá v plánu jezdit nějaký ten off-road… a jak tu už padlo, asi bych manželovi začal předhazovat, že proč teda nevydělá tolik, abyste si mohli koupit i nějaké to SUV jako ona… co by na to řekl? ![]()
Čau Regino, ono je to trochu složitější, když jsme spolu, bavíme se stále stejně, vyvolává ve mě představu, že máme stejný pohled na svět, že nás zajímají stejné věci máme podobné priority, to jenom když zavolá manažerka
a zeptá se, cože si to manželka koupila, že by to ráda koupila své ukrajinské uklízečce není schopen ani bleknout. Taky mi vadí, že mě neustále probírají . Teď mě napadá, tahle diskuze je úžasná záležitost,dochází mi spousta
věcí proč se ti dva chudáci musí bavit o tom, co čtu, co jsem si koupila, jaké mám názory na politiku? Manažerka vlastně jen o mě získává informace, aby je mohla elegantně shodit. No když jí to stačí ke štěstí.