Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc ti přeji, aby se vše krásně vyřešilo a žili jste šťastně.
A´t je jak je, nikdy nechápu, jak můžo otcové říct, že chtějí dávat na své děti co nejméně nebo vůbec. Chápu, že nechtějí finančně podporovat ex-manželku, ale děti budou jeho i po rozvodu… fakt nechápu ![]()
Držím pěsti ![]()
Ale neboj, určitě neopustí svou práci, jen pro to aby měl co nejmenší alimenty, jsou to jen takové výkřiky do tmy. I když nechápu jeho IQ pokud nějaké teda má, po tom co vypustil z pusy, že nebude nic platit vždyt by to nelil do kanálu, ale platil by na SVE děti
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
mám dvě holčičky, jednu 5ti měsíční, druhou 2 a půl letou. Bohužel, manžel nezvládl manželství a děti a nechal mě na holičkách. Prostě si našel jinou, ovšem zatlouká a zatlouká, v našem společném bytě pořád bydlí, jen mne ale uráží, psychicky týrá a nejhorší na tom je že tím trpí naše starší holčička. Dneska jsem se rozhodla, že už nebudu snášet to jak se chová, nebudu snášet jeho aroganci po tom všem…a podám žádost o rozvod. Maminky, co jste zůstaly samy dvěma dětmi…jak jste řešily finance? Jak bydlení? Jsem zoufalá…pořád ho miluju, ale už to není ten muž, kterého jsem si vzala, nic jiného mi nezbývá než se rozvést.
Mateřskou budu mít 11 500, ale bojím se, že podnájem neutáhnu. Manžel mi řekl že mi nic navíc nedá, že odejde z práce a půjde do nové za nejmenší mzdu jen abych dostala co nejmíň na holky. Přemýšlela jsem, že bych se poohlédla po nějaké mamince ze Zlína, která je na tom stejně nebo podobně jako já, a šly by jsme spolu do nějakého většího bytu. Nemáte některá zkušenost? Děkuji za každou radu.
Kecá, pokud má jinou babu, tak bude potřebovat prachy. ![]()
Je mi líto, co tě potkalo
jak se choval dokud si nenašel jinou ženu, myslím jak se choval k tobě, k dětem, byl sobec, nedával ti peníze?
Třeba to že ti nebude dávat a že si najde jinou práci, je jen jeho silné gesto
a nakonec se postará. Sama ho znáš nejlépe, jaký je člověk, jestli je toho schopen.
Z práce jen tak hned nemůže odejít a pokdu budeš rychlá tak mu to vyměří podle toho jaký má příjem. A pokud by pak o práci „přišel“ tak mu vyčtou, že to bylo účelové a vyživovací povinost mu nesníží. A tyk on má vyživovací povinnost na tebe jako na orzvedenou manželku, nejen na děti.
Hlavně se neboj..určitě to zvládneš..a časem zjistíš, že odejít byla nejlepší věc, co jsi mohla udělat.. A co zkusit nějaký azylový dům nebo se vrátit na čas k rodičům? Budu držet pěsti, at to vyřešíš
![]()
Jen zastrašuje. Budeš to prostě muset zvládnout, nemáš na vybranou. ![]()
Jen ať jde do práce za nejnižší mzdu- chudáček…soudce ale není hlupák, takového účelového jednání už viděli dost a dost…a i kdyby šel na úřad práce, klidně mu to vyměří dle toho jaké má vzdělání a možnosti
někteří jsou vážně ubožáci
Tobě přeju jenom štěstí s holčičkama, určitě to zvládneš, ženská zvládne všechno když musí a věř, že slunce zase vyjde
![]()
@K.Black No,musím se smát…ale…opravdu mi peníze nedával, já žila jen z mateřské, resp. rodičáku. Vzpomínám že když jsem měla narozeniny, tak jsem nechtěla od nikoho peníze, ale aby mi dali spíš nějakou poukázku do fitka, ke kadeřníkovi…ptž jsem věděla kam ty peníze dám. Do žrádla a dcerušky. A tak se nakonec i stalo. Moje 25 narozeniny byl fakt humus. Já si ale nic neuvědomovala, brala jsem to tak, jak mi říkal: já platím byt, ty bydlíš. Musíš uklízet, prát, starat se, nakupovat drogerii, jídlo, oblečení pro dceru. Ke konci jsem platila i soukromou školičku(je společenská, a já chtěla, aby aspoň 1× v týdnu byla mezi dětma) veškeré věci na nenarozené miminko jsem platila já. Kolébku, kočárek… Nechtěl společné finance, že to prostě bude rozdělené a basta. To, že si chodil po hospodách, a utrácel prachy za dary pro ni, to už je jiná věc. Hajzl.
![]()
Zakladatelko tak to je teda trubkoň
nebudu ti mazat med kolem huby, jak bude vše v pohodě, nebude! budeš to s ním mít asi těžký, ALE někde v délce uvidíš že bude lépe, že budeš zase šťastná, a to tě požene dopředu a taky to zvládneš! I kdyby jen pro dcerky, starší už vnímá a není dobré aby viděla jak tatínek nadává mamince.
Jednou budeš zase šťastná, sice budeš obracet každou korunu ale budeš mít klid ![]()
Takže jediné co tě brzdí je bydlení? co rodiče, není možnost jít k nim, nebo nevěděli by oni o někom kdo levně pronajímá byt, garsonka by ti stačila, holčičky jsou malé, důležité je aby jste byli v klidu.
@K.Black Rodiče určitě ne…i když mi maminka říkala že mi finančně pomůžou. Mám docela dobře placené zaměstnání, ale zbývá mi rok a půl do konce mateřské. Chtěla jsem to vydržet…ale spolu v bytě bychom se snad zabili
Jj, jde o byt hlavně, garsonku ale nechci, chtěla bych mít aspoň trošku standard, aby měly holčičky pokojíček. A ty azyláky a tak jsou spíš pro týrané maminky.
To s tou praci…s nim soudce pekne vybehne, je videt, ze je to ucelovy a nebude na to brat zretel…jak tohle vubec muze rict o svych detech?
Za takových podmínek, jaké popisuješ, bych šla od něj co nejrychleji - být tebou. z naprosto pragmatického důvodu - peníze. Máš totiž reálnou šanci získat výživné nejen na děti, ale i na sebe. Pokud máš doma 5ti měsíční, tak do 2 let jejího věku by měl platit i tobě, nemýlím-li se ![]()
@Black_Orchids píše:
Za takových podmínek, jaké popisuješ, bych šla od něj co nejrychleji - být tebou. z naprosto pragmatického důvodu - peníze. Máš totiž reálnou šanci získat výživné nejen na děti, ale i na sebe. Pokud máš doma 5ti měsíční, tak do 2 let jejího věku by měl platit i tobě, nemýlím-li se
Ahoj maminky,
mám dvě holčičky, jednu 5ti měsíční, druhou 2 a půl letou. Bohužel, manžel nezvládl manželství a děti a nechal mě na holičkách. Prostě si našel jinou, ovšem zatlouká a zatlouká, v našem společném bytě pořád bydlí, jen mne ale uráží, psychicky týrá a nejhorší na tom je že tím trpí naše starší holčička. Dneska jsem se rozhodla, že už nebudu snášet to jak se chová, nebudu snášet jeho aroganci po tom všem…a podám žádost o rozvod. Maminky, co jste zůstaly samy dvěma dětmi…jak jste řešily finance? Jak bydlení? Jsem zoufalá…pořád ho miluju, ale už to není ten muž, kterého jsem si vzala, nic jiného mi nezbývá než se rozvést.
Mateřskou budu mít 11 500, ale bojím se, že podnájem neutáhnu. Manžel mi řekl že mi nic navíc nedá, že odejde z práce a půjde do nové za nejmenší mzdu jen abych dostala co nejmíň na holky. Přemýšlela jsem, že bych se poohlédla po nějaké mamince ze Zlína, která je na tom stejně nebo podobně jako já, a šly by jsme spolu do nějakého většího bytu. Nemáte některá zkušenost? Děkuji za každou radu.