Sama s malými dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1386
17.6.19 15:18
@Anonymní píše:
Když jdu po ulici sama, tak mě chlapi vidí. Jakmile mám sebou dítě, tak jako bych neexistovala.

Hele upřímně, tohle já mám opačně i s chlapama. Protože mladej chlap je mladej chlap, ale jak má s sebou dítě, nejhůř tak čtyřletýho caparta, tak už je to prostě „tatínek“ a to je, ryze pro mě osobně, děsně asexuální kategorie :D
Já jsem sice ženská, ale tuším, že chlap by do vztahu šel taky z úplně jiných hodnot, než proto, jak tě poslouchá a reprezentuje potomek :nevim:
JInak abych pravdu řekla, já si vždycky vybavím hlášky „nikdy pro mě nebude chlap tolik, jako děti“, „jen vlastní děti, cizí nikdy“, kolik je tady diskuzí na téma exka / nextka a problémy s výchovou… a na téma nesouladu počtu dětí v představách partnerů…
Já chápu, že vždycky nejde zůstat s otcem dítěte, ale taky nechápu, proč si tolik ženských myslí, že jinou situaci budou mít bezproblémovou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
17.6.19 15:57

Pro zenskou je nesmirne dulezite si udrzovat svuj vzhled. Plno zen to chape a venuje se skoro jen tomu a ono se to vetsinou vyplati, aspon co se zajisteni tyce. :mrgreen:
Male diti jsou samozrejme minus, ale neni to zadny rozhodujici faktor pro vetsinu muzu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.19 16:06
@Anonymní píše:
Ahoj, zatím pouze teoreticky, jak snadné nebo těžké je najít si partnera s dvěma malými dětmi (3 a 1 rok)? Zajímá mě z pohledu žen i můžu, popřípadě vlastní zkušenosti ????. Ahoj Denisa

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti.
U takových prcků máš zatím jistotu, že Ti nový vztah nerozstřelí naprosto cíleně. Zase jsou na Tobě tak závislé, že je těžko budeš opouštět, abys vybudovala nový vztah s novým mužem…
Jinak si myslím, že když budeš mít trochu štěstí, natrefíš na vhodný protějšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
17.6.19 16:09
@Jaholos píše:
Pro zenskou je nesmirne dulezite si udrzovat svuj vzhled. Plno zen to chape a venuje se skoro jen tomu a ono se to vetsinou vyplati, aspon co se zajisteni tyce. :mrgreen:
Male diti jsou samozrejme minus, ale neni to zadny rozhodujici faktor pro vetsinu muzu…

Máš na mysli Miss, které ihned po své korunovaci mění své životní lásky za zlaté kreditky a pěkná auta? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.6.19 16:16

@DustInTheWind zase ty větší děti dokáží být na nového „tatínka“ nebo novou „maminku“ pěkně hnusné, ty děcka do 3 let jsou ještě bezelstné a zvyknou si na kohokoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.6.19 16:23
@stinga píše:
@DustInTheWind zase ty větší děti dokáží být na nového „tatínka“ nebo novou „maminku“ pěkně hnusné, ty děcka do 3 let jsou ještě bezelstné a zvyknou si na kohokoli

Základ je nedělat z nich nové tatínky. ;) Ani z jeho strany, ani ze strany matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
17.6.19 16:26
@stinga píše:

To je asi pravda, ale já jsem teď zvyklý na odrůstající puberťáky, maloše už jsem odvykl, tak mi to připadá snazší. :lol:

A pocitově mi připadá férovější vycházet s většími dětmi jako partner jejich mámy než aby mě malé vzaly za svého a třeba to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.6.19 16:28
@DustInTheWind píše:
To je asi pravda, ale já jsem teď zvyklý na odrůstající puberťáky, maloše už jsem odvykl, tak mi to připadá snazší. :lol:A pocitově mi připadá férovější vycházet s většími dětmi jako partner jejich mámy než aby mě malé vzaly za svého a třeba to nedopadlo.

Vnímám to uplně stejně.
Obecně bych už krok zpátky ( děti partnera mladší, než moje) pocitově vnímala spíše negativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.19 16:39

Ja mam dvouletou, je mi 26 a o zajemce neni nouze - starsi i mladsi :lol: Vsichni reagovali na dite dobre, ale u tech bezdetnych jsem si vsimla, ze moc nevedeli, co to obnasi. Predstavovali si to jako vylety a tak, coz je fajn, ale myslim ze v realu by hur nesli, ze to dite je tam proste porad. Ze se tomu clovek musi prizpusobit, vic planovat, trochu se omezit, zvyknout si na jiny rezim.. Uz skoro rok mam pritele, neuveritelne jsme si ve vsem sedli a jedna z vyhod je, ze ma z predesleho vztahu taky triletou holcicku. Takze vi co to obnasi, umi se postarat, zaroven si rozumi s tou mou, stara se o ni jak o vlastni a kdyz nekam jdeme vsichni spolecne, tak holky si to super uzijou a vyblbnou se spolu. Mama me vzdycky kladla na srdce, at nehledam chlapa s detmi, ale tady to proste funguje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.6.19 16:39
@Lama Lama píše:
Základ je nedělat z nich nové tatínky. ;) Ani z jeho strany, ani ze strany matky.

teď teda píšu pouze za sebe - mám dítě 2,5 roku, jeho bio otec ho nikdy neviděl a vidět nechce, mám přítele, který je bezdětný a své dítě chce, nedovedu si představit, jak bychom žili, kdyby nedělal mému dítěti tatínka - jako to by vychovával jen své dítě, koupil zmrzlinu jen svému, kdyby mé dítě zlobilo, nic by neřešil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.6.19 16:55
@stinga píše:
teď teda píšu pouze za sebe - mám dítě 2,5 roku, jeho bio otec ho nikdy neviděl a vidět nechce, mám přítele, který je bezdětný a své dítě chce, nedovedu si představit, jak bychom žili, kdyby nedělal mému dítěti tatínka - jako to by vychovával jen své dítě, koupil zmrzlinu jen svému, kdyby mé dítě zlobilo, nic by neřešil :nevim:

NOuzové situace vyžadují nouzová řešení. Ale každopádně to není touha většiny chlapů a snáz si najdeš partnera pro sebe, než náhradního tátu svých dětí.
JInak zmrzlinu může koupit i dítěti jako dítěti své partnerky, na to nemusí být náhradní otec. To koupím i dítěti kamarádky, které odpo vyzvednu z družiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
17.6.19 16:56
@stinga píše:
teď teda píšu pouze za sebe - mám dítě 2,5 roku, jeho bio otec ho nikdy neviděl a vidět nechce, mám přítele, který je bezdětný a své dítě chce, nedovedu si představit, jak bychom žili, kdyby nedělal mému dítěti tatínka - jako to by vychovával jen své dítě, koupil zmrzlinu jen svému, kdyby mé dítě zlobilo, nic by neřešil :nevim:

To bereš myslím moc extrémně. Nedělat tatínka není totéž jako ho ignorovat a nestarat se.

Jak dcera příteli řiká, tati? A má dcera biologického otce v rodném listu?

Jako umím si představit plnit otcovskou roli obsahově, to je v pohodě, ale nenechal bych si říkat tati, když nejsem.

Bych se bál, že jednoho dne se biologický otec (nebo prarodiče z jeho strany) probere, začne se hlásit a celé se to převrátí vzhůru nohama.
Děcko v pubertě začne mít pocit, že mu „rodiče“ celý život lhali a už to jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.6.19 17:02

@Kočičí duše ahoj, ty jsi byla s námi na Naše říjňátka, že. Nevím jestli jsi pak přešla do uzavřenky? a pak jsme se přesunuly na fb, tam dosud občas píšeme, někdo víc, někdo míň. Už několik holek tam má další miminko.
To máš fajn, partnera s 3letou holčičkou, já nacházela samé bezdětné, teda většinou.
Ale u některých jsem zjistila, že jsou v exekuci a to dětní i bezdětní. Teď jsem se seznámila v reálu, je to chlapík z vedlejší vesnice, ale zas chce svoje dítě. Mně by už jedno docela stačilo, dcera je hyperaktivní a už asi minimálně rok má období vzdoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.6.19 17:05

@Lama Lama @DustInTheWind dcera říká přítelovi tati, sám si to přál. Bio otec v rodném listě je.
Já si teda nedovedu představit, když se nám narodí další dítě, tak dcera bude přítelovi říkat Pepo a druhé dítě tatínku?
Tajit jí, že má jiného otce, nebudeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
17.6.19 17:07

@DustInTheWind rodiče bio otce o existenci jeho dítěte neví, no ale to že on se probere, se stát může, to nerozporuju, i když se mi to zdá hodně nepravděpodobné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí