Sama se odstavuje

381
4.3.10 10:33

Sama se odstavuje

Ahoj holky, dceři je 8 měsíců a od doby, co přikrmuji (2 měsíce), ztrácí zájem o pití MM - přes den absolutně odmítá krom případů, kdy je mimořádně ospalá. Pila večer, ráno a v noci 1 - 2×, ale posledních pár dní už alespoň zezačátku odmítá i kojení před spaním - většinou se nechá „umluvit“, nicméně je to boj. Pokud se zcela probudí dřív, než ji nakojím, už nechce ani ráno nebo dá dva loky a dost. Takže mám trochu obavy, jestli má mlíka dost.
Vypadá to asi takhle:
Ráno mezi půl šestou až sedmou kojení, pak někdy ještě spí. Pokud se vzbudí až k té 7., často už se nenapije.
Dopoledne ovocná přesnídávka.
Oběd masozeleninový příkrm.
Odpoledne jogurt.
Večer kaše.
Před spaním kojení, začíná odmítat.
V noci jedno kojení mezi 10. - 11. večer a pak kolem 3. - 4. ráno, ale někdy to druhé vynechá a má až „snídani“, po které ještě spí (jak jsem psala).
Mám jí zkusit přes den, eventuálně ráno zavádět nějaké UM, nebo myslíte, že to stačí? Po obědě a přes den zkouším dávat vodu, aby se aspoň napila, ale moc tomu nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1797
4.3.10 10:43

Ahojky..
nebud z toho smutná .. kazde mimco je ojedinělé.. uvidíš jak dlouho to ještě potrvá, ale nenutila bych jí.. každopádně ona si o to prso podle mě ještě řekne.. dej tomu čas a uvidíš, držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
4.3.10 10:55

Mně nijak zvlášť netrápí, že se odstavuje, vím, že v tomhle věku se to někdy stane. Ale protože starší dcera byla vyložený mlíčný upír (a to přesto, že skvěle jedla příkrmy), vůbec nemám zkušenost, jestli mladší mléko stačí, nebo bych na ní měla zkoušet UM. A kolik UM, pokud se odstaví úplně nebo bude pít jen to 1 - 2 kojení v noci v polospánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.3.10 11:02

Ahojky,

děti v tomhle věku by měly mít 500-600 ml mléka nebo mléčných výrobků za den. My to máme teď tak že ráno má 240 ml UM, odpoledne jogurt jak kdy kolem 150 g a večer kaši mléčnou kolem 200 ml. (ale malá je nekojená)

Takže si zkus spočítat kolik zhruba má mléka v jídle a zbytek odhadne jestli pokryje kojení. Pokud ne tak bych zkusila nabídnout UM ale možná ho nebude chtít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
4.3.10 11:07

Už je celkem velká.Tak to nelam přes koleno.Tu nejdůležitější část máš odkojenou.
Moje malá se odstavovala už od 3.měsíce sama.Jak moc jsem ji chtěla kojit a na konec jsme se trápily obě :cry: .Prso si vzala,když byla rozespalá,to ji vydrželo do 5.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65333
4.3.10 11:13

Ahoj..já přestala kojit před týdnem..Matyáš prostě nechtěl.ještě tak k ránu v polospánku,ale to jen někdy.
Tak jsem koupila Sunar a večer dostane lahev…a šmakuje mu to.Jinak by neměl dostatek mlíčka.
Jí jednou denně jogurt,někdy večer kaši,někdy Sunar a ted mu ho dělám i ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
4.3.10 11:15

Kamarádce se syn odstavoval v 9ti měsících. Udržela ho u kojení násilím a potom někdy v 15. měsíci ho nebyla schopná od prsa odtrhnout :roll: Takže asi bych to nechala na dítěti. Zkonzultovala bych to s lékařem, ale jsme přesvědčená, že doporučenou dávku mléčných výrobků do malé dostaneš v příkrmech (jogurty, sýry, kaše, …).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65333
4.3.10 11:46

Jooo a taky jsem ráda,že se odstavil sám a ne nějak násilím pak…přece jen,bude venku hezky a já nechci,aby se mi někde pak rval do výstřihu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
4.3.10 13:01

Helenka se sama odstavila úderem roku… UM pije a pila vždy bez problémů, ale prso ji prostě začalo obtěžovat (a to ještě před tím, než jsem poprvé nabídla UM :nevim: ) Holt nic nenaděláme, v tomhle mají prcci svou hlavičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
4.3.10 13:35

Můj bobek se sám odstavil přesně na 9.měsíci a jsem ráda, že to udělal sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.3.10 08:03
Galadwen píše:
Ahoj holky, dceři je 8 měsíců a od doby, co přikrmuji (2 měsíce), ztrácí zájem o pití MM - přes den absolutně odmítá krom případů, kdy je mimořádně ospalá. …
Mám jí zkusit přes den, eventuálně ráno zavádět nějaké UM, nebo myslíte, že to stačí? Po obědě a přes den zkouším dávat vodu, aby se aspoň napila, ale moc tomu nedá.

Galadwen, jak psala už děvčata, mimčo by mělo mít až 500 ml mléka denně. Jestli je toho kojení dost asi záleží na tom, pokud když už se to povede, tak je to pořádně a nebo to malá i tak „odflákne“. Ale pozor, pokud zavedeš UM, tak si tím to kojení úplně zrušíš! Jak mimčo zjistí, že je něco jako flaška, ze které to teče hned, tak to prso už chtít nebude (vlastní zkušenost se synem). Malej byl hroznej jedlík, takže jsem ho přikrmovala UM a když jsem ho přemlouvala, aby se nakojil, tak to byl děsněj boj - řval něco v tomto smyslu: „Mamko, necpi mi to prso, to je děsná dřina, teče to pomalu, je toho málo, já chcu flaškůůůů“. Asi měsíc jsme se tak trápili oba a pak jsem to vzdala. Takže syn se odstavil po ukončeném 7.měsíci.

Přestože mi to přišlo líto, tak to bylo asi dobře. Ubylo stresu, přestaly být „koncerty“ u každého kojení, mimčo po UM spinká celou noc a nemusela jsem ani odstřikávat (mlíko prostě nebylo, takže žádné služité ukončování laktace)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
14.12.11 15:27

sama se odstavuje?

Zdravím a oživuji diskuzi ať zas nezakládám novou když
mám stejný problém - dcera (7,5měs) nikdy nebyla vyloženě prsní závislák, ke kojení jsem ji musela pořád cpát a i tak byla hotová za pár minut. Teď ale, hlavně, co jsem zavedla už i ovoce a jogurt (po poradě s mudr.) se přes den vůbec už nechce kojit. cpu jí prso a ona ho nechce a když jí pak dám vařené jablko s lžičkou bílého jogurtu, slupne mi celý kelímek (popř. jiné ovoce s jáhlama atd.), zeleninu taky jí celkem hezky (sní už taky celý kelímek). nakojí se sama (že si řekne řevem) pouze jednou v noci - to bez protestu a pořádně. jinak ráno a před spaním ji taky musím dost nutit a abych se přiznala, moc mě totiž nebaví ji furt nutit. jde vidět, že mnohem radši baští něco lžičkou. a teď otázka - měla bych jí dávat UM??? flašku měla jen párkrát v životě a moc ji nechtěla. čaj pije z hrníčku (cca 150ml denně). kolikrát denně dávat UM? stačilo by ráno a večer??? nebo i třeba během dne??? hlady od mala skoro nikdy neřve - máme to nyní takhle:
5hod - kojo
8hod - kojo (malinko)
9:30 - ovoce
12hod - masozelenina
14hod - kojo (musí být ale rozespalá, někdy není)
16hod - ovoce + lžíce jogurtu
18hod - 150ml kaše
19:30 - kojo

je to tak ok? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
14.12.11 15:42

Ja bych ji asi UM nedavala a snazila se ji aspon 2-3× denne kojit (vc. ty noci) + ma kasi a trochu jogurtu, tak by to snad stacit melo? Nebo chces to kojeni vzdat? Nevim totiz jak probiha nuceni do kojeni, pac mi by jsme zase nejradsi jen kojily :mrgreen:
My treba mame jen
snidani - kojeni
svacina - ovoce (+ vetsinou i kojim, ale to se snazim odbourat)
obed - masozelenina
svacina - kojeni
vecere - kase
a pred spanim jeste kojo
Koukam, ze vy mate celkem 8 jidel + v noci kojo. Je fakt, ze kazdymu mimcu vyhovuje neco jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
14.12.11 15:45

Jinak jeste k tomu UM to bude zalezet, kolik by ho vypila najednou a od toho bych odvijela, jestli jen 2× denne nebo vickrat. Myslim, ze by ji melo tak 500 ml celkem stacit, kdyz ma jeste tu kasi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
14.12.11 16:05

ahoj, díky za reakci a v noci už kojo nemáte?
jinak nucení vypadá tak, že malá neřve, ale já ji po určitém intervalu drapnu (když jsem jen kojila tak cca každé 2,5hod - protože v noci jedla vždy jen 1×) a strčím prso do pusy, ona se kroutí, nechce, čumí po všem ostatním, můžem kojit pouze v klidu, bez tv, hudby, psa :mrgreen:, odpojuje se a já jí furt nutím pít…tož tak. vydržela se i třeba 4-5hod nekojit, kdybych ji nenutila…v noci od narození vydrží od sedmi do pěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová