Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
https://ceskepodcasty.cz/epizoda/420808
Třeba to zvedne náladu.
Ve 30 jsem byla sama, bez chlapa a děti. Ve 40 mám manžela, tři děti a dům.
Nekdy si rikam, jaky by to bylo byt sama..ber to pozitivne, nevycerpavaj Te zadny interakce s rodinou, muzes si delat, co chces. Treba se sebrat a ject nekam do haje zachranovat ohrozeny zvirata. Treba. Nebo se napriklad v Mexiku ucit spanelsky.
Je Ti 30, to je sranda. Mas furu casu. Za rok za dva muze byt vsechno jinak.
Mas naky sny, ktery se tykaj jen Tebe?
Lepší než 39 letá, vdaná, ale manžel děti nechce a ta blb.ka s ním zůstává
![]()
Taky mam kamosku (skoro 31)a je sama, bezdetna, svobodna. nastehovala se i zpet k rodicum, uz ji nebavilo platit velky najem..navic cekala, ze se nastehuje k priteli a mezitim prisel rozchod.
Pritom je pekna, vzdelana, chytra, sikovna…vzdycky narazila na nakyho blbecka.ale verim, ze brzo toho praveho pozna ![]()
Kolikrat to prijde, kdyz to nejmin cekas ![]()
Přijde mi to v pohodě. Do 35 se dá třeba ještě na sobě pracovat, aby zajištění bylo lepší. Seznámit se s někým a poznávat se zatím. Pro mě je třeba hranice těhotenství 39 let. Pak mi to přijde blbý. A do té doby máš spoustu času.
Přesně jako Janča, ve 30 jsem byla sama a bez dětí, teď ve 40 tři děti a manžel. Ono to všechno často přijde, když to nečekáš a necháváš tomu volný průběh, netlačíš na pilu.
Je mi 30 a mám kolem sebe spoustu přátel a známých ve stejném věku, kteří jsou sami / chodí s někým, ale nic moc závazného. Z naší dřívější party je víc lidí nezadaných a bezdětných než zadaných rodičů.
Pořád mi to přijde jako věk, kdy není potřeba se z toho nějak hroutit.
Jsme mladice, máš čas! Neříkám, že není fajn partnera mít, ale zároveň podle mě není potřeba ještě nějak nutně tlačit na pilu a brát kohokoliv, jen abys nebyla sama.
Ve 30 jsem nikoho neměla (ani jsem nějak nechtěla, nehledala), bydlela jsem na podnikové ubytovně a taky jsem si říkala co já vlastně se sebou chci dělat…
Teď je mi 36, mám byt, manžela 2 děti…to se může otočit tak strašně rychle že vlastně ani nevíš jak se to stane 😂
@Anonymní píše: Více
Jsem na tom stejně, ale je mi 32 let ![]()
A nemám strach, že bych si neměla najít chlapa a už vůbec nemám strach, že bych měla mít děti nejdřív okolo 38 let
Ve 30 se randí jinak než v 20. Na to aby se dva poznali a zjistili, zda mají stejné hodnoty a jsou kompatibilní často stačí docela krátká doba. Nebudete čekat 5 let, než budete mít dítě. Takže třeba za tři roky budeš mít chlapa, dvě děti a budeš vzpomínat na to, jak jsi byla blbá, že sis tohle období neužila.
Třicet fakt není žádná tragédie, buď v klidu ![]()
A chceš hlavně vztah nebo dítě?
Nebo proč je to takový problém? Tobě se nedaří navazovat vztahy?
Ve 30 není tahle situace nic až tak hroznýho, ale samozřejmě záleží i na dalších okolnostech.
@Anonymní píše: Více
Už zase? sestra Ti opravdu ještě nedala do huby???V tom případě je svatá ![]()
Ahoj. Je mi 30 a jsem sama. Bez chlapa, bez dětí. Nemám nic. Moje kariéra taky není žádný zázrak. Bojím se toho, jak dopadnu. Jestli vůbec někoho najdu, tak stejně bude trvat než počneme dítě a bude správný čas. Takže mi nakonec bude 38-40 a to je asi na děti pozdě