Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cítit se sama se sebou spokojená.
Jinak i ten poslední chytrolín občas tápe.
Akorát ti to neřekne.
Proč jak na ně? Spíš jak na sebe, ne?
Zvednout si sebevědomí, netrápit se tím, jak se kdo chová.
Problém je v tobě, ne v nich.
Počkej počkej. Oni jsou hodní přesto se chovají stylem všude byl všechno znám. Takové lidi nemám rád. Nedá se s nima mluvit. Myslí si, že sežrali Einsteinovo vejce. Pokud jim člověk chce poradit, protože vidí, že dělají něco špatně, tak pak se snese vlna agrese. Já to zvládnu, vím co dělám
.
Zakladatelko jestli je to tak, jak píšu, tak si o tom zkusit promluvit na rovinu říkám, že u nás to vůbec nefunguje. Můžu to těm lidem tlouct o hlavu. Pokud na nich nejsi závislá kašlal bych na ně, pokud ti svým způsobem ubližují.
Přesně tak pokud sama víš, jak to je netrap se tím, hlavu vzhůru! ![]()
Nechat je v tom plavat. Pokud nejde o tebe a tak. Musíš se to naučit ovládat a ono to půjde, ale musíš chtít.
Zkus nám napsat nějaký konkrétní příklad. A co přesně chceš změnit a tak ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych poradit jak se necítí špatně s lidmi, kteří jsou se sebou děsně spokojeni. Myslí si, že dělají vše nejlépe. Nejsou zli, naopak, ale člověk si vedle nich připadá jako blbec. Takové to všechno vím všechno znám. Máme jich par v rodině a už opravdu nevím jak na ne:(
Není tak trochu problém v tom, že ty podvědomě chceš být jako oni…nejsem spokojená sama se sebou a závidíš jim, že oni ano ![]()
Znam takove lidi, jsou jak osina v pr…i. Vyhybej se jim, jestli to pujde.
Zamakej sama na sobě, abys měla dost sebedůvěry poslat je do háje zelenyho.
No, záleží na tom, jestli opravdu věci dělají dobře, nebo si to jen myslí. Nejlepší je prostě být spokojená sama se sebou, případně pracovat na sobě tak, abys spokojená byla. Potom tě přestanou štvát.
A pokud jsou to jen rádobychytrolíni, kteří akorát všechny poučujou a skutek utek, tak jedním uchem dovnitř, druhým ven.
Mně se to často stává a myslím si, že mě proto lidi nemají moc rádi. Nedochází mi, že lidi ve skutečnosti nechtějí odpověď na svou otázku, nebo řešení situace, ale chtějí spíš souhlas a politování. Neptají se jak to mám já, ale chtějí jen potvrzení toho, co říkají oni. Dojde mi to většinou až zpětně.
@Elenloth píše:
No, záleží na tom, jestli opravdu věci dělají dobře, nebo si to jen myslí. Nejlepší je prostě být spokojená sama se sebou, případně pracovat na sobě tak, abys spokojená byla. Potom tě přestanou štvát.
A není myslet si že všechno dělám dobře to nejlepší co může být? člověk je potom spokojený a netrápí se kravinama. Blbý je když se nějakej tupoun snaží o svých pravdách přesvědčit všechny okolo.
@jaknani To jo, ale právě pokud si někteří pouze myslí, jak dobře to nedělají, tak to zároveň většinou nutí svému okolí. Popřípadě potom druzí lidé musí řešit škody a problémy, které ti chytráci napáchají. Zakladatelka to moc nespecifikovala, tak se těžko odhaduje, co přesně myslí. Navíc se říká, že jen hlupák nepochybuje…
@jaknani píše:
A není myslet si že všechno dělám dobře to nejlepší co může být? člověk je potom spokojený a netrápí se kravinama. Blbý je když se nějakej tupoun snaží o svých pravdách přesvědčit všechny okolo.
Přesně tak, pokud to člověk dělá dobře=je to tak nejlepší pro něj, tak je to v pořádku. Pokud jeho „dobře“=musí to tak dělat všichni, tak má problém on, jen o tom neví ![]()
Zakladatelko, dělej věci, které se týkají tebe, tak abys byla sama se sebou spokojená a na ostatní se vykašli. Nikdo nemůže vědět všechno, univerzální pravda neexistuje, prostě si žij život podle sebe a potom tě nebude štvát, že to tak dělají i ostatní.
Takže když ti někdo řekne, že tohle je to nejlepší, tak mu odpověz: Aha, chápu, takhle je to nejlepší pro tebe, já bych to udělala jinak, aby mi to vyhovovalo. A uvidíš… jestli tě začne přesvědčovat o své pravdě, tak věř, že ve skutečnosti sám se sebou spokojený není. Protože jinak by neměl potřebu, aby mu okolí potvrdilo, že má pravdu. A jestli opravdu sebe-vědomý je, tak mu to přej a zkus být taky taková.
Chtěla bych poradit jak se necítí špatně s lidmi, kteří jsou se sebou děsně spokojeni. Myslí si, že dělají vše nejlépe. Nejsou zli, naopak, ale člověk si vedle nich připadá jako blbec. Takové to všechno vím všechno znám. Máme jich par v rodině a už opravdu nevím jak na ne:(