Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, chtěla bych se zeptat, kdy Vaše mimčo začalo zcela samostatně držet hlavičku, aniž by jim čas od času bimbla? Díky.
Já přesně nevím. Ale bylo to postupně. Okolo 3. měsíce už jsem hlavu jen přidržovala. Udržel jí do stra a dopředu, ale měl asi máo vyvinuté svlay vpředu na krku a pořád mu padala do záklonu. To přestalo mezi 3. a 4. měsícem. Po tom 4. měsíci jí začal držet dobře i v pohybu (když jsem se s ním v šátku uklonila, předklonila…
Jee, Cal dobra diskuze, dneska jsem to na ctyrmesicni resila s MUDrou. Zuzka ji nedrzi jeste pevne pri zvedani z lehu, beru ji pres bok, aby ji nebimbla. Nastojato a jinak ji drzi pekne. Pry je to OK a za mesic by uz ji mela drzet jiste i z leze. Pri prudsim pohybu ma pry narok do pul roku ![]()
Jako opravdu stabilně drží hlavičku tak od 4. měsíce. Předtím ji také držel ale sem tam bimbla, jak říkáš ![]()
Mám taky pocit, že Radimek až tak od 4. měsíce, možná mezi 4. a 5.
Začala jsem pozdě dávat pást koníčky ![]()
Ambi- náš pásl koníčky pár vteřin už ve 3 týdnech, ale aby udržel hlavu, tak, aby nebimbla opravdu za žádné okolnosti, tak prostě ten 4. měsíc…
Myslím, že na chlapečka super..
Tak naše Anežka zhruba ve 3,5 měs. Nyní už se přitáhne sama do sedu (což by ještě neměla ale vysvětlete jí to)
AHojda.. takze se musi davat miminko na brisko aby pasli konicky? aby si trenovaly ty svaly a drzeli hlavicku??
@Kátísek píše:
AHojda.. takze se musi davat miminko na brisko aby pasli konicky? aby si trenovaly ty svaly a drzeli hlavicku??
presne tak
A gratuluji k dvojcatkum ![]()
@Divine děkujuuu za tip.. v porodnici jsem byla 3 tydny(narozeny ve 34+0) tak jsem se tam s holkama naucila zachazet.. i na brisko jsme je davali.. jen nevim jak casto??
Kdykoliv uvidis, ze jsou v dobrem rozpolozeni, kdyz se vzbudi a jsou odpocate, po koupani, kdyz jsou nahate ![]()